napisał(a) karolek » 28.02.2006 08:24
Mam to szczęście, iż dostęp do autostrad niemieckich mam w zasięgu nieomal ręki. Zawsze jedziemy tamtędy najpierw na Berlin (A11) i (A10), potem Lipsk(A9). Koło Hof (kierunek Regensburg) zmieniamy autostrady (na A93) i zajeżdżamy do Czech. Do As około 20 km. (zjazd Selb Nord ) lub Domazlice (chyba ok. 50 km.) (zjazd Nabburg). Śpimy w prywatnych kwaterach. Dostęp w Internecie na
www.mapachebska.cz. Ceny 15 - 20 Euro za 2 osob. pokój. Następnego dnia kier. Salzburg, Villach (A10) Vinietka 10 dniowa 7.60 Euro oraz dodatkowo 9.50 za przejazd autostradą wysokogórską i dalej do Ljubljany (A11) przez Karawanken tunel - 6.50Euro i A2 na Koper (też płatna). Można też coś znaleźć na
www.linksundrechts.com/docs/PL/pl.htm. Nie preferujemy spania na parkingach w samochodzie. Jeżeli już się wydaje na 2 tygodniowe wakacje 4-5 tys. zł. to te 200 - 300 zł. nie robi już żadnej różnicy. W tym roku też się wybieramy na Istrię w okolice Puli (Fazana). Jedziemy tylko autostradami, a spanie w Austrii w okolicy Suben - przy austro/niemieckiej granicy. 2 osobowy pokój tylko 32Euro ze śniadaniem. Znalazłem na stronach "lewo i prawo"
[/list]
Ostatnio edytowano 01.03.2006 13:24 przez
karolek, łącznie edytowano 1 raz