Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy śpicie gdzieś po drodze do CRO

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bonnd
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonnd » 25.04.2005 20:13

Karol099 napisał(a):Witam,

właśnie wróciłem.
Spałem w Mikulovie w Campie "U Jezera".
Pokój 5 osobowy kosztował w 1250 koron czyli 200 zł.

pozdr
KAROL

Jakbyś mogł ten kontakt i dla mnie, to byłbym w dżięczny[dokladny adres lub telefon] bonnd :papa:
Ryszard_K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ryszard_K » 25.04.2005 20:30

jadąc z Gdanska testowalem różne warianty:
1. dojazd godz 17.oo - Czechy - Kamp Pasohlavki przed Mikulov,
20PLN para
2. dojazd 18.00 - Zlate Piesky przed Bratyslavą 370 PLN para
3. dojazd 24.oo - "wielogwiazdkowy" miedzynarodowy motel-camp
Plitvice obwodnica Zagrebia - darmowy
Ostatnio edytowano 02.02.2006 15:52 przez Ryszard_K, łącznie edytowano 1 raz
Trebor
Croentuzjasta
Re: Nocleg

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trebor » 26.04.2005 14:01

bonnd napisał(a):
fiolka napisał(a):W tym roku wybieram sie 4 raz do cro. Pierwszy raz jechalismy na wariata bez noclegu (i na dodatek bez klimy). Nawet jesli jest 2 kierowcow w samochodzie (nawet z klima) to jest to morderczy wyscig z czasem. W kolejnych latach decydowalismy sie jednak na postoj i nocleg w Slowenii w miejscowosci PTUJ ok. 40km od granicy z cro. zazwyczaj wyjezczamy z w-wy ok. 2 w nocy, o 10:00 jestesmy w Austrii w McDonaldzie na sniadanku (jajecznica z szynka lub croisant z dzemem + dodatki i napoje ok. 4 eur za zestaw - tak tak w Austrii nie ograniczaja sie tylko do buł i do 11 podaja zestawy sniadaniowe), potem suniemy z dzieckiem na Prater (wesole miasteczko), sami tez mamy troche uciechy z jazdy na rollercoasterach, kartach i innych dziwnych urzadzeniach i potem wczesnym popoludniem suniemy do Slo. Mamy mete u swietnego Slowenca (ok. 45eur za pokój 3-os z mega śniadaniem), który serwuje sniadanie w bialo czerwonej czapeczce z godłem polskim (on jest kolekcjonerem czapek, więc zawsze staramy się mu coś ciekawego przywieźć). W Slo jemy obiadokolacje, żarcie tam jest mega tanie, potem nocleg i rano idziemy na baseny z wodami termalnymi - super sprawa, pobyt na kompleksie 6 eur za cały dzien, a od kwater jest 5 min spacerkiem. Potem znowu nocleg i rano lub wczesnym pop (w zaleznosci w ktory region cro sie wybieramy) jedziemy do celu. Jezeli potrzeba namiarow na mete w slo sluze pomoca.

--------------------------------------------------------------------------------

BONND, bardzo chetnie skorzystam z Twojego namiaru na nocleg w Slowenii. wyslij prosze na adres

BONND - z nieba mi spadasz! BARDZO PROSZE o wszelkie namiary na noclegi w Słowenii. Wbrew pozorom informacja jest strasznie dziurawa a Ty ma to - jak czytam - nieźle wypraktykowane. Prosze o namiary na maila: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl. Będę bardzo zobowiązany.
Minor
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Minor » 27.04.2005 12:18

Dwa lata temu jechałem pierwszy raz do Chorwacji. Wyjechaliśmy o 16.30 z Wodzisławia a o 7.00 rano byliśmy w Tribunju. Kilka krótkich przerw po drodze, 1h stracona w korku przed granicą SLO/HR. Kryzys przyszedł ok. 4.00 rano kiedy jechaliśmy najgorszym odcinkiem krętej drogi między Mala Kapela a Otocacem a oczy mi się same zamykały :cry: - było ciężko. W tym roku również planuję jazdę nocą, ale tym razem zaopatrzę się w odpowiednie napoje, te od Adasia albo podobnego sortu. Pozdrawiam.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 28.05.2005 14:06

Gdzie zatrzymać się na nocleg w północnej Chorwacji (między Węgrami a BiH) jadąc trasą Kraków, Słowacja, Węgry, HR, BiH (Sarajevo, Mostar) do HR-okolice Dubrownika?

Pozdrawiam
Dr.Watson
Croentuzjasta
Nocleg w drodze do Cro

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dr.Watson » 28.05.2005 16:44

Ja jeżdżę z Wa-wy.
Wyjeżdżam ok 6.00 rano.Ok 20.00-22.00 ląduje u wrót Chorwacji.
Nocuje w Nagykanizsa/Węgry/.-20 km od granicy z Cro.
Jest sporo różnych""PANZIO". Koszt ok 50-60 PLN.
Drugiego dnia do celu zostaje ok 400-500km. Spokojnie po autobanach do Splitu
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 28.05.2005 20:34

Witam.
Spalem raz z rodzina w Nagykanizsa w pensjonacie,wyszlo 50 zeta za osobe i bylo sniadanko.Jest tam duzo pensjonatow.
Pzdr.
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 30.01.2006 21:00

Podnoszę temat bo chyba jest ważny a tylko 5 dni mu zabrakło do utraty "daty ważności" wg kryteriów ustawionych przez admina. :evil:

Żeby było na temat to w tym roku pierwszy raz łyknąłem na raz trasę znad Jadranu (okolice Karlobagu) do Łodzi, ale i tak jak tylko mam czas to wolę to rozkładać na 1.5 dnia ze spaniem w aucie.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 30.01.2006 21:08

w aucie na parkingu ASFINAG za wiedniem

raz w postojnej a pozniej zwiedzanie syuper jaskin
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 31.01.2006 00:23

Ja praktycznie co roku jeżdżę ta samą trasą-Słowacja,Węgry i śpię zawsze w Letenye.W zeszłym roku zatrzymywałem się tutaj

http://www.1hungary.com/szelkakas_panzi ... 6/photo-1/
Niezły standard,dobre jedzenie,można się dogadać po polsku :!: do granicy rzut beretem.Polecam.
dzidas
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dzidas » 31.01.2006 08:39

piotrulex napisał(a):w aucie na parkingu ASFINAG za wiedniem

Metoda podobna do mojej, czyli jazda w nocy, potem parking za Wiedniem na godzinkę i dalej już do Cro.

Pozdr.
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 31.01.2006 14:59

dzidas napisał(a):
piotrulex napisał(a):w aucie na parkingu ASFINAG za wiedniem

Metoda podobna do mojej, czyli jazda w nocy, potem parking za Wiedniem na godzinkę i dalej już do Cro.

Pozdr.

No to chyba większość z nas spotyka się na tym parkingu... :)
pozdr
dzidas
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dzidas » 01.02.2006 08:00

piotrulex napisał(a):No to chyba większość z nas spotyka się na tym parkingu... :)
pozdr

Trzeba przyznać, że sporo jest tam "śpiochów" z Polski. :)

Pozdr.
morfeusz_kr
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) morfeusz_kr » 02.02.2006 03:48

Wyjazd wieczorem z Krakowa .Slowacja , Austria 1.5 godziny snu przy autostradzie a potem juz na samo miejsce bez przerw.W razie potrzeby jakis "byczy" napoj po drodze a wieczorem juz kapiel w morzu. :)
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 02.02.2006 15:17

Wszystkie odpowiedzi są niezbyt prezyzyjne jedziemy trasa przez Zwardon, tutaj noclegow do wyboru i koloru rozne ceny. jak widomo na jedna noc są drozsze,niz na pobyt na kilka nocy. w
Zwardoniu nocowałam w DW Maja, każdy pokieruje bardzo blisko. granicy za dwie osoby 34 zl
Przed Bratysława jak ktos juz pisał.Zlate iaski ceny co roku inne.
Granica Mursko SrediśceMotel Ilonka ul Matije Gupca 17 2 osoby 25 euro. teraz dwie trasy:1) przez Plitwice 8 km przed ,jadac od Karlowaca, camp Corana w domkach 25 euro. za 2 osoby.Jadac aytostrada za tunelem Małej Kapeli BRINJEIvana Vranića 16 za dwie osoby 25 euro.
Szczesliwej podrozy wygodnych noclegow.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Czy śpicie gdzieś po drodze do CRO - strona 13
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone