napisał(a) jacol8 » 08.06.2004 09:07
Fender napisał(a):Mnie tam szkoda kasy na nocowanie po motelach (50-70 euro toż to prawie 300 zł za nockę-szok)
Jako stary partyzant przekimam się gdzieś na parkingu a "bejmy" rozpuszczę na uciechy na miejscu w Cro.
To oczywiście kwestia indywidualnego podjścia ale ja nigdy nie spałbym na parkingu. W końcu na wakacje sie jedzie żeby wypocząć , a nie zarzynac się . Fender , te ceny , które podałeś sa troche przesadzone. ja dwa razy spałem po drodze rok po roku - raz w Słowenii (45 EURO za 3 osobowy pokój z łazienką i sniadaniem) i raz w Chorwacji (28 EURO za trójkę ze śniadaniami) i były to naprawdę pierwsze lepsze motele jakie wybrałem. Żeby znaleźć motel za 7 dych to musiałbym jednak troche poszukać
Ja proponowałbym taki wariant : wyjazd ok 5 - 6 rano z okolic Poznania (Śrem) - jesteśmy jak najbardziej wyspani i wypoczęci czego nie można powiedzieć jak się wyjeżdża o 2 w nocy. W wyniku spokojnej jazdy około 15.00 jesteśmy na granicy czesko Austryjackiej (wcześniej w Czechach wciągamy obiadek około 13 - 14 ) i przekroczywszy granicę niedługo wjeżdżamy na autostradę , gdzie zapierdziela się aż do Słowenii (Maribor) i dalej do Chorwacji . W okolicach Karlovaca jesteśmy około 21-22 i szukamy motelu . Tak jak napisałem zatrzymałem sie przy pierwszym jaki mi się rzucił w oczy.Cena jak pisałem 28 EURO. Szerokie łoże plus kanapa dla syna , prysznic... Na dole w barze browar...
Naprawdę w całej zabawie kiedy wydaje się na wakacje 4 - 5 tysięcy (mówię o 2 tygodniowym pobycie 3 osób ) te 200 zł w tę czy we wtę nie sprawia różnicy. I niech mi nikt nie mówi , że to mi nie sprawia a komus tam sprawia. Jak dla kogoś jest to duży wydatek to albo jest straszny sknerus co oszczędza na samym sobie albo nie powinien wypuszczać się na wakacje dalej niz nad najbliższe jezioro bo sie to mija z celem. I proszę , żeby nikt tego do siebie czasami nie brał bo sie jakaś kłótnia z tego wytworzy. To co napisałem prosze traktować ogólnikowo.
Pozdrawiam , Jacek