Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

czy przejade przez granice?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zywezloto
Plażowicz
czy przejade przez granice?

Nieprzeczytany postnapisał(a) zywezloto » 31.07.2006 05:11

witam.
mam taki problem. niedawno sprowadzilem sobie autko. zarejestrowalem je u nas w kraju, ale narazie dostalem tzw "miekki dowod", czyli dowod rejestracyjny ktory dostaje sie tylko na miesiac czasu. czy majac taki dowod beda jakies problemy z przejazdem przez wszystkie granice przez ktore bede jechal w drodze do chorwacji??
pozdrawiam
FruTisS
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) FruTisS » 31.07.2006 06:14

Jesli bys uzył opcji szukaj...i poczytal troche posty na tym forum wiedzialbys ze nie bedziesz mial problemow, chyba ze termin waznosci konczy ci sie w polowie urlopu ...wtedy lepiej przedluzyc o 2 tyg tymczasowy w urzedzie.
darek65
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek65 » 31.07.2006 08:14

Na granicach oganiają się od turystów jak od much.Nawet paszporty ich nie interssują, nie mówiąc o innych dokumentach.Wróciłem 29.VII.Trasa do Cro jak i z Cro :Słowacja,Wegry,Słowenia.
zywezloto
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) zywezloto » 31.07.2006 10:19

wlasnie problem polega na tym, zde mam taki tryb pracy, ze do urlopu niestety, ale mam czas tylko na to, aby wejsc tutaj na strone doslownie na kilka minut. probowalem szukac uzywajac slow kluczowych jako dowod rejkestracyjny itp. ale niestety nic nie szukalem. widocznie jestm 4 literami od siedzenia i nie potrafie znalezc :)
Puszcza41
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puszcza41 » 31.07.2006 16:21

W zeszłym roku miałem ten sam problem. Pani z wydziału komunikacji zapewniła mnie że tymczasowy dowód rejestracyjny spełnia te same funkcje co stały i że przez granicę przejadę bez problemu. Było tylko niebezpieczeństwo, że nie zdążę wrócić zanim dowód tymczasowy straci ważność. Na szczęście urząd się sprężył i dostałem "twardy" dowód po niecałych 2 tygodniach (tylko dlatego że auto było kupione w salonie..._
erikson
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) erikson » 31.07.2006 16:32

jak jechalem to nikt mnie nie sprawdzal na granicach,tylko reka machali aby jechac dalej,wegry,slowenia,chorwcja,bosnia),pozatym chca tylko paszporty lub dowod
fmkiller
Plażowicz
Zielona Karta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fmkiller » 01.08.2006 19:52

Czy aby dojechac autem na Dubrovnik przez BiH trzeba miec Zielona Karte?

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone