.png)
.png)
Mibi napisał(a):Trochę nie na temat policji drogowej, ale to dowód że kiedyś zabieranie dokumentów było możliwe.
.png)
AndrzejJ. napisał(a):Jedziemy za szybko ,ale chcemy sprawdzić czy jechaliśmy za szybko i wtedy policjant mówi , to zatrzymuję paszport lub teraz dowód osobisty ,aż pan sobie sprawdzi i niech pan jedzie tam za tą górkę tam jest radiowóz z radarem. Czy wogóle jest możliwe zatrzymanie dowodu tożsamości przez policjanta? I czy mam sobie jechać gdzieś sprawdzać przekroczenie np. prędkości bez dowodu tożsamości ?
.png)
AndrzejJ. napisał(a):Jedziemy za szybko ,ale chcemy sprawdzić czy jechaliśmy za szybko i wtedy policjant mówi , to zatrzymuję paszport lub teraz dowód osobisty ,aż pan sobie sprawdzi i niech pan jedzie tam za tą górkę tam jest radiowóz z radarem. Czy wogóle jest możliwe zatrzymanie dowodu tożsamości przez policjanta? I czy mam sobie jechać gdzieś sprawdzać przekroczenie np. prędkości bez dowodu tożsamości ?
.png)
.png)
.png)
.png)
janniko napisał(a):A może jednak ktoś wie jak stanowi w tej sprawie prawo?
.png)
gospodarz napisał(a):AndrzejJ. napisał(a):Jedziemy za szybko ,ale chcemy sprawdzić czy jechaliśmy za szybko i wtedy policjant mówi , to zatrzymuję paszport lub teraz dowód osobisty ,aż pan sobie sprawdzi i niech pan jedzie tam za tą górkę tam jest radiowóz z radarem. Czy wogóle jest możliwe zatrzymanie dowodu tożsamości przez policjanta? I czy mam sobie jechać gdzieś sprawdzać przekroczenie np. prędkości bez dowodu tożsamości ?
Zatrzymuję Ci świadectowo maturalne, aż 100 razy nie przepiszesz poprawnie "policjant za granicą".
A co do meritum, to może bronić się przez atak czyli nie przyjmować do wiadomości tego przekroczenia prędkości, jeżeli dowody na nie są gdzieś za górką i kręcić numer do ambasady?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi