Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

czy odcinek z Cieszyna do Cadci na słowacje jest płatny?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Gosiek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gosiek » 26.06.2006 20:41

Rafał Kosałka napisał(a):Zdecydowanie lepiej przez Cieszyn. Mnóstwo czasu stracisz na dojazd z Bielska na Żywiec i dalej na Zwardoń ze względu na duży ruch na tej drodze.Wiem to bo zawodowo często po nich się poruszam. Poza tym mogę cię poinformować że dojazd do autostrady na Bratysławę i od strony Cieszyna i Zwardonia jest remontowany więc po stronie Słowackiej nie ma to znaczenia. Informacja jest pewna bo w piątek z tygodniowego pobytu w CH wrócił mój syn z dziadkami i wysłałem ich tymi drogami . Chciałem im oszczędzić przejazdu przez remontowaną Autostradę na wyjeżdzie z Wiednia.

Ktory odcinek od strony Zwardonia jest remontowany?
Gabrielak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gabrielak » 27.06.2006 09:53

no o lesznej nie chciałam pisać żeby już bardzo komuś nie namieszać, ale tak to by było najwygodniej Leszna Górna-Trzyniec....
A korki tworzą się tam zwłaszcza jak jadą do pracy i z pracy czyli koło 8-9 rano i popołudniu 14-16. W innych godzinach jest w miarę ok
Gabrielak
Podróżnik
Re: prosze o info

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gabrielak » 27.06.2006 10:01

fantomek24 napisał(a):ale to co ta droga co podales jest objazdem do cadci dużo dłuższa? czy nie jest płatna? i czy rzeczywiscie lepiej tak jest pojechac? z jakiego okresu masz takie inforamcje>?

nie jest dłużsża (może jakiś kilometr lub dwa:) ), poprostu nie jedziesz główną drogą ale bocznymi, jest poprostu mniejszy ruch....
a w Czechach na tym odcinku w kierunku Słowacji się nie płaci.
fantomek24
Podróżnik
Re: Remont

Nieprzeczytany postnapisał(a) fantomek24 » 27.06.2006 13:34

krzychu_72 napisał(a):
Gabrielak napisał(a):na odcinku cieszyn -cadca nie musisz mieć czeskiej winietki. REMONTOWANY JEST MOST W TRZYŃCU-WENDRYNI. Tworzą się olbrzymie korki, polecam objazd przez pierdziszewa.

Dzisiaj wracałem przez Triniec, wahadłówka ale bez korków. Jedno stanie na światłach i się jedzie. Co do łapania, owszem łapią, ale tu niezastąpione CB Radio na kanale 28 oczywiście.

czy jakis specjalne zwroty na tym kanale 28? czy to kanal polaków w czechach i na slowacji?
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 27.06.2006 14:01

fantomek24 napisał(a):czy jakis specjalne zwroty na tym kanale 28? czy to kanal polaków w czechach i na slowacji?

Jest to kanał używany przez Polaków zagranicą, jak 19 w kraju.
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 27.06.2006 14:08

Gabrielak napisał(a):no o lesznej nie chciałam pisać żeby już bardzo komuś nie namieszać, ale tak to by było najwygodniej Leszna Górna-Trzyniec....
A korki tworzą się tam zwłaszcza jak jadą do pracy i z pracy czyli koło 8-9 rano i popołudniu 14-16. W innych godzinach jest w miarę ok

Przejście w Lesznej miło wspominam, gdy byłem kilka lat temu w Ustroniu i robiliśmy wycieczki "krajoznawcze" do Lesznej ;-)

Fakt faktem, malownicza droga przez lasek wiedzie do przejścia. Potem też było malowniczo ;-) Wtedy ruch samochodowy na przejściu też był minimalny w porównaniu z Cieszynem.
fantomek24
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) fantomek24 » 27.06.2006 14:46

gospodarz napisał(a):
Gabrielak napisał(a):na odcinku cieszyn -cadca nie musisz mieć czeskiej winietki. REMONTOWANY JEST MOST W TRZYŃCU-WENDRYNI. Tworzą się olbrzymie korki, polecam objazd przez pierdziszewa. Zaraz za Czeskim Cieszynem (jadąc koło Billi) najlepiej skręcić w lewo przez tory do Trzyńca (Trinec) potem jedzie się koło huty. Na pierwszym rondo w Trzyńcu nie jechać jak kierunkowskaz pokazuje na Cadce, ale jechać do góry na trinec -sosna. Cały czas prosto przez gorki, po prawej szpital,potem łąki po lewej i poprawej.
Dojeżdża się do skrzyżowania, na skrzyżowaniu w lewo, w dół aż dojedzie się do torów we Wendryni (Vendryne). Za torami w lewo, później już cały czas normalnie na Cadce. w miejscowości Gródek (Hradek) uważać na gliniarzy-50!! Jest tam szeroka droga, dobrze sie jedzie ale często stoją. Łapią zwłaszcza Polaków!
W razie pytań służę pomocą.

Dla tego wariantu to chyba lepiej przekroczyć granicę w Lesznej Górnej (dojazd od Ustronia p. Goleszów)?

No ale jesli wybieram sie noca to chyba nie ma znaczenia i moge jechac normalnie bez kombinowania prawda, zakaldam ze bede w tych okolicach okolo 5 rano
Gabrielak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gabrielak » 28.06.2006 13:28

<<No ale jesli wybieram sie noca to chyba nie ma znaczenia i moge jechac normalnie bez kombinowania prawda, zakaldam ze bede w tych okolicach okolo 5 rano[/quote]>>
Wtedy powinno być ok! i bez winietek:)
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

czy odcinek z Cieszyna do Cadci na słowacje jest płatny? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone