Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

czy obwodnica Cieszyna jest płatna?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jacynty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacynty » 17.03.2009 10:40

8)
Ostatnio edytowano 30.04.2009 10:09 przez Jacynty, łącznie edytowano 2 razy
maciej1969
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciej1969 » 17.03.2009 18:35

Mosqito i Jac61b - kawał dobrej roboty :D :lol: :D
Mam nadzieję , że nie tylko ja skorzystam... :wink: :wink: :wink:
caja2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) caja2 » 17.03.2009 21:25

dzieki, to z pewnością ułatwi nam planowanie podróży ! :P
natuchna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) natuchna » 19.04.2009 17:55

Może ktos się orientuje ile zajmie przejazd mniej więcej od cieszyna do Bratysławy przez Żyline? będe jechal w niedziele w czerwcu.

ważne- jade z dzieckiem musze zaplanowac jakis nocleg.
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 19.04.2009 18:08

natuchna napisał(a):Może ktos się orientuje ile zajmie przejazd mniej więcej od cieszyna do Bratysławy przez Żyline? będe jechal w niedziele w czerwcu.

ważne- jade z dzieckiem musze zaplanowac jakis nocleg.

Max. 3 godziny :) to około 280 km w tym większość autostradą :wink:
Sławek Sikora
Podróżnik
czy obwodnica Cieszyna jest płatna

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sławek Sikora » 20.04.2009 11:38

Pytanie do Hepika.
Czy jechałeś drogą ze Skoczowa przez Ustroń Lesznę Górną do Trzinca? Jak jest oznakowana? Czy bez problemu można nią przejechać bez błądzenia? Pozdrawiam!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.04.2009 04:36

Ciężko pobłądzić ale jak sie ktoś uprze..:wink:

Obrazek

Jadąc wislanką(droga 941) mijasz Skoczów i na skrzyżowaniu ze światłami(na wprost do Wisły,w lewo -centrum Ustronia )skręcasz w prawo na Goleszówi Cieszyn.
Po dwóch km (prostokącik z nr 2) jest spora biała tablica informująca,że masz skręcić w lewo na przejście graniczne do Lesznej G i Trzyńca.
Ewentualnie ,gdy sie przegapi można skręcic kawałek dalej (prostokącik z nr 3.
Za przejściem granicznym jakies dwa km zjazd do centrum Trzyńca czyli drogi Cieszyn-Cadca.
W sumie to jakies 12 km(od zjazdu z 941 do granicy w L.G)
Droga nie za szeroka ,z kilkoma zakrętami ale bez przesady,z dobrą nawierzchnią.

Obrazek
Jadaccy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jadaccy » 21.04.2009 07:40

hepik napisał(a):Ciężko pobłądzić ale jak sie ktoś uprze..:wink:

Hepik

Ponieważ jesteś taki dokładny w swej pomocy, chcieliśmy Cię jeszcze pomęczyć. Do tej pory wybieraliśmy trasę przez Zwardoń (x3), gdyż odpowiadała nam kameralność tego przejścia, ale nie tylko, również fakt, iż tuz przed granicą jest stacja pali (ostatnie tankowanie za zł), a tuż za granicą sklepik słowacki z możliwością zakupu winiety (i nie tylko :lol: ), a potem to już tylko w samochód i w drogę bez myślenia gdzie zaczynają się płatne drogi, a gdzie by tu winietę ...; Czy wybierając zaproponowaną przez Ciebie trasę, możemy liczyć na podobne warunki? Czy pierwsze zakupy na Słowacji to dopiero Trzyniec?
Jacynty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacynty » 21.04.2009 07:59

Jadaccy napisał(a): Czy pierwsze zakupy na Słowacji to dopiero Trzyniec?

:lol: czyżby nastąpiła zmiana granic pomiędzy Czechami a Słowacją?? :lol: :lol:
Sławek Sikora
Podróżnik
czy obwodnica Cieszyna jest płatna?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sławek Sikora » 21.04.2009 08:17

Hepik
Dziękuje Ci za odpowiedź. Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.04.2009 08:29

Ostatnia stacja benzynowa w tym wariancie tuż przed tym skrzyżowaniem z radarem czyli 12 km przed granicą.
Na samym przejściu w Lesznej G. są dwa,trzy sklepiki ,reszta dawnego targowiska pozamykana.Ale wszystko to,po co dawniej jeździło się do Czech(Słowacja kawałek dalej) w tych sklepikach dostępna jak najbardziej.Można płacic w złotych .
Leszna jeszcze bardziej kameralna niz Zwardoń :wink:
Jadaccy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jadaccy » 21.04.2009 09:31

jac61b napisał(a):
Jadaccy napisał(a): Czy pierwsze zakupy na Słowacji to dopiero Trzyniec?

:lol: czyżby nastąpiła zmiana granic pomiędzy Czechami a Słowacją?? :lol: :lol:

:oops: :oops: Masz rację gafa jak ta lala, ale to z rozpędu! Aż się chce poprawić post, ale zostawię dla potomnych jako przestrogę! Właśnie zainstalowałam na firmowym kompie Google Earth ...
Hepik dzięki że mimo wszystko odgadłeś o co mi chodziło! :lol:
Przy okazji widzę, że w Słowacji wpadamy na wysokości Svrčinovec (pol. Świerczynowiec), znany nam już chyba z drogi Zwardoń-Czadca. Albo znów coś pokręciłam, a Goggle mi się wiesza :cry:
Jacynty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacynty » 21.04.2009 11:10

Jadaccy napisał(a):Przy okazji widzę, że w Słowacji wpadamy na wysokości Svrčinovec (pol. Świerczynowiec), znany nam już chyba z drogi Zwardoń-Czadca. Albo znów coś pokręciłam, a Goggle mi się wiesza :cry:

Tak Svrčinovec,
Ostatnio edytowano 30.04.2009 10:08 przez Jacynty, łącznie edytowano 1 raz
Jadaccy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jadaccy » 21.04.2009 18:04

Dzięki map nigdy nie za mało (szczególnie dla mnie :oops: ) :)
surfing
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) surfing » 19.05.2009 08:29

Mosqito napisał(a):Kierujesz się za czerwoną strzałką. Od granicy masz trzy węzły: Český Těšín-sever, następnie Český Těšín-západ, potem 71 Český Těšín-jih i na czwartym: 70 Žukov skręcasz na drogę 11/E75 na Zilinę, Mosty u Jablunkowa. Bezpłatnie. Jakbyś nie zjechał na tym zjeździe a pojechał dalej R48na Frydek, to od tego momentu obowiązuje Cię winieta

Obrazek

Dzięki :) Bo nurtował mnie ten problem czy obwodnica Czeskiego Cieszyna jest w 2009r płatna. Bo szkoda przede wszystkim czasu na zakup winietki nie mówiąc już o pieniądzach. Rozważałem przez Leszna Górna. W Bielsku już budują obwodnicę na Żywiec- Zwardoń . Może za 3 lata będzie dobra droga do Zwardonia. Pozdrawiam!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

czy obwodnica Cieszyna jest płatna? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone