Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy nasze fotografie są bezpieczne??

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
korculankajedna
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) korculankajedna » 15.04.2012 11:13

.. aaaalee o so tuu sie rozchodzii, znaczy siee w tym wontkuu... bo niiee kumam
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 15.04.2012 11:21

PETERENZO napisał(a): Są ważni, ważniejsi i leszcze

Nareszcie załapałeś.
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 15.04.2012 11:22

Tak gwoli przypomnienia starszym stażem/do poczytania później zarejestrowanym.....

Rok 2007 i Jak zdobyć moderatora ?

:cool:
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 15.04.2012 11:26

korculankajedna napisał(a):. aaaalee o so tuu sie rozchodzii, znaczy siee w tym wontkuu... bo niiee kumam

Skoro nie kumasz i nie masz żadnego interesu a temat nie należy do Twoich tematów- to po co tu jesteś i po co pytasz?
Niektóre tematy są zbyt trudne i zbyt odległe od zainteresowań ludzi- dlatego lepiej się w nie nie zagłębiać. I nie zadawać "dziwnych" pytań.
Przynajmniej ja tak staram się robić i nie wygłupiać się.

Jeśli potrafisz pomyśleć logicznie to zadaj sobie oczywiste pytanie: dlaczego Chorwatka- fotograf specjalnie tu się rejestruje i pisze długiego posta w którym jasno daje do zrozumienia, że jeden z użytkowników tego portalu rąbnął bez pozwolenia jej własność i używał jej wg. własnego widzimisię, łamiąc umowę z nią?
Nikt jej nie kazał, nikt tego nie proponował.

Jesteś w stanie zrozumieć powód tej interwencji?
Bo jeśli nie, to naprawdę lepiej zrobisz nie wypowiadając się więcej w tym temacie.

P.S. Można być słabo zorientowanym w jakiejś dziedzinie, można nic nie wiedzieć a nawet czegoś nie rozumieć- ale zadając ignoranckie pytania narażamy się na ośmieszenie. Nawet, gdy wydaje nam się, ze coś jest bez sensu- no ale właśnie na tym polega ignorancja- nie wiemy, nie znamy, nie rozumiemy zagadnienia- ale jeszcze to podkreślamy...i mieszamy się w sprawy, które nas nie dotyczą.
PO CO?
Z nudów?
Czy z chęci pokazania innym, że też mamy swoje 3 grosze, które i tak nic nie wnoszą do tematu?

Sprawa druga- jak zwykle gdy gdzieś dymi przylezą zawsze tacy, których albo temat wcale nie dotyczy, albo koniecznie chcą poudawać że ich chyba dotyczy bo też są na tym forum.
Nawet nie ma sensu czegokolwiek takim wyjaśniać, tłumaczyć, produkować się, bo co by człowiek nie napisał w dobrej wierze to i tak an nic się to zda, gdyż tacy ludzie przychodzą nie po to, aby lepiej coś zrozumieć czy pomóc w wyjaśnieniu sprawy, ale aby wpiep...ć swoje i pokazać że oni "też mają prawo zabrać głos". Kompletnie tym głosem niczego nie rozwiązując ani nie przyczyniając się do niczego dobrego.
Tylko rozdmuchując ogień.

Chyba im zimno jest.

Są ludzie dla których brak orientacji w jakiejś dziedzinie nie skazuje ich na wygłupy i udawactwo. Ale są i tacy, którzy nie potrafią odróżnić kradzieży i łamania umowy z kimś zawartej od pospolitego wygłupu dla jaj. Niestety brak wykształconej kultury w stosunkach międzyludzkich oraz pospolity relatywizm moralny i samolubstwo skłaniają ich do tego, że kradzież to wg. nich jest dopiero wtedy jak ktoś komuś rąbnie co najmniej drogi rower czy auto. Ale komuś- nie im.
Wszystko co mniej warte, albo nic nie warte (jak na przykład "jakieś tam zdjęcia", prawda?)- to albo nie kradzież albo sprawa nie warta zachodu.

Na szczęście nie wszyscy mają tak wypaczone mózgi a zwłaszcza twórcy, autorzy i ludzie którzy coś tworzą zarobkowo mają na ten temat znacznie bardziej wykształcone zdanie.
I dlatego robią to co powinni i co na ich miejscu zrobiłby każdy, kto ma szacunek do siebie, swego słowa i zawartych przez siebie umów oraz kto szanuje swoją pracę.
Niestety- u nas wielu ludzi tego jeszcze nie rozumie i nawet zrozumieć nie próbuje- tłumaczenie im takich zawiłości to walka z wiatrakami.
Oni się albo z tego śmieją, albo jeszcze to wykpią.
Albo próbują się mądrzyć, że jak walczycie z tym jednym przypadkiem to walczcie ze wszystkimi innymi- inaczej jesteście obłudni!

Chore.
I żałosne.
Naprawdę, lepiej jak ignoranci pójdą sobie do swoich ulubionych wątków, gdzie zwyczajowo napieprzają się z innymi, mają co i kogo obśmiać, wyszydzić, albo walnąć po chamsku komuś bez powodu- "pocałuj mnie w d..."
No taka ich kultura i sposób bycia.
Ostatnio edytowano 15.04.2012 11:49 przez Fatamorgana, łącznie edytowano 2 razy
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 15.04.2012 11:34

kulka53 napisał(a):Tak gwoli przypomnienia starszym stażem/do poczytania później zarejestrowanym.....

Rok 2007 i Jak zdobyć moderatora ?

:cool:

Na ośmiu forach jest moderatorem 8) ... pewnie z tych ośmiu już go wywalili i teraz tu miesza ...
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 15.04.2012 13:00

anakin napisał(a):Może komuś się przyda.

anakin napisał(a):Jeśli jesteś w manii depresyjnej: nie ważne, jaki numer wybierzesz i tak nikt cię nie wysłucha!

Biedactwo, skorzystaj ze swojej porady, tu nikomu Twoje doświadczenia nie są potrzebne i Twoja jakże cena w tym wątku uwaga nikomu się jednak nie przyda. :papa:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 15.04.2012 13:56

PETERENZO napisał(a): tu nikomu Twoje doświadczenia nie są potrzebne i Twoja jakże cena w tym wątku uwaga nikomu się jednak nie przyda. :papa:

Może wypowiadał byś się w imieniu swoim a nie także w moim?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 15.04.2012 13:58

PETERENZO napisał(a): cena w tym wątku

Tu by się zdało n razy dwa w odróżnieniu od dziecinnady...
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 15.04.2012 14:26

Bocian napisał(a):
PETERENZO napisał(a): tu nikomu Twoje doświadczenia nie są potrzebne i Twoja jakże cena w tym wątku uwaga nikomu się jednak nie przyda. :papa:

Słusznie. Z której rady skorzystałeś ?
PiotrLis
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) PiotrLis » 15.04.2012 14:29

Proszę, nie twórzmy tu sztucznych podziałów :idea:
Nie piszmy nie na temat.
Czy naprawdę chcemy jedynie dokładać zajęć moderatorom i adminowi :?:

Adam.B&Gosia napisał(a):czlowieku :) .. weź ogarni mózg typku. 3 postowy trolu .

Nie będę z tobą trolu dyskutował ;]

Adam.B&Gosia napisał(a):PiotrLis ciekawa osoba:) z 3 postami :] zna moje Dane na Fb hahhaa - Trolek do radia się też doczepisz ? że mamy mp3 z neta albo coś takiego ?.

Proszę (jeszcze), nie zniżaj mnie do swojego poziomu !
Jeżeli myślisz, że na forum ilość postów świadczy o trollowaniu, to jesteś w błędzie.
Wiem do czego została stworzona opcja szukaj i bardzo często z niej korzystam - nie mam potrzeby pisania o wszystkim i o niczym.

Nie zamierzam prowadzić dyskusji na Twoim poziomie.
To nie nagonka. Stałeś się jedynie przykładem w konkretnej sprawie. Znalazłeś się po prostu w nieodpowiednim miejscu o niewłaściwym czasie.
Podano temat - ja na niego zareagowałem. Będę dalej tak robił !
Twoje dane nie są tajemnicą - mam je z sieci. Sam je tam wstawiłeś, a więc zastanów się dobrze co i gdzie piszesz.

Jeżeli ktoś nadal nie pojmuje sprawy, to postaram się ją później "konkretniej opisać".

admin1 napisał(a):Pytanie brzmi, jaka powinna być Waszym zdaniem prawidłowa reakcja moderatora?

Moim zdaniem Janusz postąpił prawidłowo, bo usunął materiały łamiące prawo autorskie natychmiast po uzyskaniu wiarygodnej informacji o tym fakcie. Wiem też, że upominał Adama ale robił to poza forum i z marnym skutkiem. Żadnych innych akcji zgodnie z prawem podjąć nie mógł.

pozdrav K

Moim zdaniem moderator Janusz (może i niefortunnie, ale tak to odebrałem), dał do zrozumienia (napisał), że wątek zniknął na prośbę autora.
Również moim zdaniem, moderator powinien być osobą bezstronną.
Cytat pochodzi z tego miejsca.
Janusz Bajcer napisał(a):To może ja wyjaśnię - wątek zniknął na prośbę założyciela, nie pierwszy i nie ostatni taki przypadek na forum.
Freier Beobachter
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Freier Beobachter » 15.04.2012 15:16

..i pomyśleć że ja otrzymałem czerwoną kartkę za krytykę pisaniny agapi..

....ale ja nie byłem zlocie,w kopaną nie grałem ze starymi wyjadaczami forum.

Inna rzecz, że w przyszłości dalej diabły polskiego kotła pilnować nie będą musiały... :lol:
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 15.04.2012 16:36

romuald22 napisał(a):
Bocian napisał(a):

Romuald - Wyjąłeś mi to z ust :wink:
wilet
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wilet » 15.04.2012 18:24

PiotrLis napisał(a):Z poważnym, mam nadzieję tematem wchodzę i takowej też dyskusji oczekuję.
Życie, życiem, a ja nie będę tolerował w nim postaw jakie mają miejsce na tak ogólnodostępnym portalu.

Jak to mówią "Nie znasz dnia ani godziny" !

Cała sprawa zaczęła się od jak to ktoś "ładnie" określił błahego, niewinnego tematu, jak się później okazało z podwójnym dnem.
Niestety wątek o tytule " Takie tam z Dalmacji:) " z działu "Chorwacja w naszym obiektywie" zniknął na prośbę założyciela - taką informację przekazał jeden z moderatorów.
Za to ciąg dalszy tematu ma miejsce tutaj :
Miejsce ciągu dalszego

Pozwoliłem sobie na wykonanie prostej czynności aby dowiedzieć się O co tu tak naprawdę chodzi??
I takim to sposobem, kolejny raz dochodzę do wniosku, że najciemniej jest pod latarnią.

Szybka piłka :!:
Pytanie wprost - do ludzi z tego forum, aby rozwiać wątpliwości i oczyścić atmosferę, jeżeli ktoś czuje się urażony.
Czy użytkownicy o nickach

madzia1981 - autorka zdjęcia z miejsca 22 Konkursu Fotograficznego Moja Chorwacja 2008

turan - autor zdjęcia z miejsca 4 Konkursu Fotograficznego Moja Chorwacja 2009

nero - autor zdjęcia z miejsca 6 Konkursu Fotograficznego Moja Chorwacja 2010

agniecha0103 - autorka zdjęcia z miejsca 2 Konkursu Fotograficznego Moja Chorwacja 2011

Krzypol - autor postu Moje fotki z Chorwacji - sierpień 2009

Minor - autor postu Rovinj 2006

wyrazili zgodę na wykorzystanie swoich fotografii w profilu FB Adam.B - notabene użytkownika i "kolegi" z tego forum :?:

Obrazek

Zdaję sobie sprawę, że fotografie te zaraz znikną z profilu, dlatego pozwoliłem sobie (i nie tylko ja) na prawidłowe ich zabezpieczenie.

Proszę również administrację forum aby była konsekwentna w późniejszych działaniach.
Na każdej pierwszej stronie konkursowej pisze żółtą czcionką :
Wszelkie prawa autorskie do zdjęć prezentowanych na stronach tego serwisu są własnością ich autorów.
Zabrania się publikacji i rozpowszechniania umieszczonych tu fotografii w jakiejkolwiek formie bez zgody autorów.

Pozdrawiam

To zadziwiająco-żenująca sytuacja :roll:

Janusz Bajcer napisał(a):
Krzychooo napisał(a):Może się nie znam, ale tak się nie robi.

To może ja wyjaśnię - wątek zniknął na prośbę założyciela, nie pierwszy i nie ostatni taki przypadek na forum.

Ale reakcja "sztabu generalnego" forum to dopiero kompromitacja :?
Trza może jecze było po główce pogłaskać...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 15.04.2012 20:31

romuald22 napisał(a):
Bocian napisał(a):

To akurat nie twój ..... interes, nie sądzisz?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 15.04.2012 20:32

Freier Beobachter napisał(a):..i pomyśleć że ja otrzymałem czerwoną kartkę za krytykę pisaniny agapi..

....ale ja nie byłem zlocie,w kopaną nie grałem ze starymi wyjadaczami forum.

I tak trzymaj 8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Czy nasze fotografie są bezpieczne?? - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone