Mariusz_M napisał(a):Afera w stylu obłąkanego Macierewicza.
Dziecinada.
Skoro nie rozumiesz, to po co się wypowiadasz???
Żeby się pochwalić, że nie rozumiesz?
Nie życzę sobie porównywania z jakimś szurniętym pajacem, więc...lepiej nie wychylaj się z takimi tekstami, ok?
A dziecinnada pisze się 2x "n", więc jak już koniecznie musisz zaznaczyć swoją tu obecność to zrób to przynajmniej w jakimś porządnym stylu.
Jakby ktoś rąbnął Twoją własność intelektualną lub to co stanowi część Twej pracy i jeszcze gadał innym ,że to jego a nie Twoje, to byś pewnie się oburzył a może i darł dziób jak ktoś tak może itd...
Znam ten rodzaj ludzkiej obłudy- dopóki kogoś bezpośrednio coś nie dotknie to macie to w d..., ale jak nie daj Boże wam ktoś coś, to często jest hałas na pół wsi i straszenie sądami....także lepiej byś zrobił siedząc cicho zamiast się ośmieszać.
Oki, wróćmy do sedna.
Przyszła odpowiedź od pani Lidji.
Jest jasne jak to było a jak miało być.
Mam zgodę na publikację treści maila, ale ponieważ -być może wbrew sugestiom mniej rozgarniętych w takich sprawach- nie zamierzam z tego robić publicznych igrzysk- ta treść w całości zostanie przekazana administracji, ponieważ to bardziej właściwy adres niż publikacja do wszystkich jak leci (nie chcę żeby tu zaczęło się pierniczenie głupot przez ludzi, którzy ani nie rozumieją sprawy, ani nie wiedzą co oznaczają pewne sformułowania, bo nigdy nie mieli z tym do czynienia).
Powiem tylko tyle, że Adam B naruszył uzgodnienia i warunki pozwolenia na publikację.
I jest smutne, ze takie przypadki nieodpowiedzialności zamiast budować zaufanie międzyludzkie tylko je ograniczają!
W skrócie:
First of all he asked for only one (1) photo, this one: http://lidijazizic.com//Portfolio/Lands ... sunset.jpg not many photos.
Second, If I give permission for photo to be put on polish forum, it is NOT permission to sign somebody else as author. It is only permission to USE it on forum with me signed as author.
- pani Lidija Zizić pisze, że dała pozwolenie tylko na JEDNO ZDJĘCIE do publikacji (a kilka osób wie i widziało, że było ich więcej).
- sprawa druga- pozwolenie było na zasadzie poinformowania kto jest autorem. Tego NIE BYŁO- mam screen shot z tego wątku, gdyż w takich sprawach ludzie często kłamią lub mają nagłe "zaniki pamięci"!
Info że to są zdjęcia innego autora pojawiło się dopiero gdy "zupa się wylała"...i to jest tak ewidentne, ze nawet nie próbujmy z tym dyskutować.
A nam się tu wciska kit, że to myśmy mieli się sami skapnąć, że to są przecież zdjęcia Lidiji a nie Adasia...
No przepraszam! Że też na to nie wpadłem!
A jednak człowiek uczy się całe życie, nieprawdaż?
:lol;
Zatem nie dość, że ukradłeś (w taki delikatny, nieszkodliwy niby społecznie sposób)- i to kilka razy- to jeszcze kłamiesz.
Tak, kłamiesz tu publicznie i robisz to z premedytacją, bo nie umiesz wyjść z twarzą- jesteś jak zwykły (za przeproszeniem) gówniarz i nie zasługujesz ani na szacunek ani na poważanie (pozostaje mieć nadzieję, że w ogóle wiesz co znaczą te słowa)- ja bym Cię za kłamanie ludzi tutaj wywalił z tego forum- przynajmniej na jakiś czas, żebyś przemyślał parę spraw- choćby to, ze "w rodzinie" się nie kłamie i nie robi z ludzi idiotów.
Będę wnioskował w Administracji o ukaranie Cię, bo hodowanie takich userów i pozwalanie na takie praktyki mija się z celem i sensem porządnego i uczciwego forum.
A okłamywanie ludzi (w dodatku udowodnione) powinno mieć swoje konsekwencje. Myślę, że wielu adminów rozumie sprawę i dałoby słuszny wymiar kary za takie numery.
Oczywista, ze tu nie chodzi o jakieś poważne przestępstwo, ale o zasady jakie obowiązują i obowiązywać powinny- zwłaszcza gdy ktoś aspiruje do publicznego pokazywania zdjęć i używa do tego cudzej własności.
Najgorsze gatunkowo są jednak te śmieszne wyjaśnienia i robienie z nas idiotów...
Masz Adasiu pecha, bo niestety, ale ten angielski nie dość, że znam to jeszcze i nawet rozumiem.
Także treść listu od pani Zikić nie pozostawia żadnych wątpliwości...
Aha, Adasiu, nie mam niestety żadnych nielegałów- zarówno tych wymienionych przez Ciebie jak i ewentualnie innych- wszystko mam z legalnych źródeł i oficjalnej dystrybucji, więc nie porównuj innych ludzi z sobą i nie zakładaj, że też tak robią jak Ty, bo się znowu przejedziesz i ośmieszysz.
Dla mnie szczeniackie wybryki sa szczeniackimi wybrykami a nie sposobem na życie, pokazanie się i udawanie niewiniątka a potem wykręcanie się od odpowiedzialności.
Najwidoczniej jest jak pisałem- jesteś niedojrzały i niepoważny. Zamiast grzecznie się wycofać i przeprosić robisz z ludzi durni i brniesz w zaparte. Ty nawet kłamać nie umiesz z sensem.
I te głupie tłumaczenia, że "nie wiedziałeś, pomyliłeś, że to przecież w rodzinie" itd farmazony.
Myślisz, że możesz robić co Ci się podoba i każdy to będzie miał w d...?
Myślisz, że każdy kto tu zagląda tylko zagląda i nie ma o niczym poza Chorwacją pojęcia? Żebyś się nie zdziwił.
Takim tanim cwaniaczkom powinno się dać porządną nauczkę na całe życie i ja Ci tego właśnie życzę.
Zwłaszcza, że to nie jedyny Twój popis.