napisał(a) Plumek » 03.04.2006 09:50
Wg moich obliczeń, jak i doświadczeń z autopsji to:
* przejazd (Kraków - Dalmacja) - bez noclegu 120 euro + 130 z powrotem - samochód na benzynę, spalanie 6-8 litrów, przejazd tam stara jedynką przez Cro, a powrót autostradą - wliczyłam koszty
* ubezpieczenie - 30 euro
* apartamenty - 120 euro - jazda w maju czy pod koniec września ma tą zaletę, że można oszczędzić na kosztach noclegów, ja płaciłam max 16 euro za dwójkę (dzidzia mała, więc i tak nie płacicie)
* jeśli weźmiecie część jedzenia z Polski (zwłaszcza dla dziecka) - to też koszt ok. 100 euro - no i podstawą jest to, że sami gotujecie.
Razem wyszło 500 euro.
Czyli zostaje Wam ok. 140 euro na wydatki na miejscu. Żeby coś zobaczyć, trzeba do baku wlać. No i jadąc z dzidziusiem ciężko planować np. zwiedzanie Splitu czy Trogiru po drodze - jeszcze przed zakwaterowaniem, chociaż dzidzia się pewnie wyśpi w aucie lepiej niż Wy
Na jakąś kawę, piwo wieczorem czy lody się wybrać. Chociaż raz iść na chorwacką kolacyjkę (nie mam na myśli wystawnej kolacji), wina skosztować, jakieś pamiątki kupić. Jakieś jedzonko na miejscu dokupić - świeże pieczywo, nabiał, makarony (sa bardzo smaczne!), rybki, warzywa.
Wyszło mi, że na 6 dni pobytu (przyjazdu i wyjazdu nie liczę) - możecie z tej pozostałej części wydać jakieś 23 euro dziennie (to jest ok. 170 kun).
Wystarczy na skromny pobyt, z 1-2 wycieczkami na miejscu własnym autem. Ale i z ołówkiem w ręku
Ostatnio edytowano 03.04.2006 14:03 przez
Plumek, łącznie edytowano 2 razy