Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

czy na campingu pierze się i prasuje ubrania ?

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 06.07.2006 13:37

Jacunio napisał(a):W lipcu i sierpniu w nocy jest ciepło - myślę (bo nie mierzyłem), że temperatura nie schodzi poniżej 20 C. W samym namiocie jest jeszcze cieplej, bo namiot nagrzany w dzień nie zdąży się wychłodzić w nocy.
I tak zawsze było, jak ja byłem. Ale rzeczywiście, ostatni sierpień, a zwłaszcza jego druga połowa, był trochę nietypowy...
Jeśli chodzi o wilgoć, to jeśli nie ma kilkudniowych opadów, to jest sucho jak diabli. Z tym, że te kilkudniowe opady to też taka trochę nietypowa sprawa...
No to już nie wiem, co masz zrobić... :?

PozdraV
J.

Nic tylko liczyć na nie odbiegające od normy lato! Aj też w tym roku na takie licze. Ale śpiworek i tak zabieram :mrgreen:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 06.07.2006 13:46

Obrazek

a to pranie w jakim mieście ? :wink:
langusta
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) langusta » 06.07.2006 15:33

AndrzejJ. napisał(a):
owieczka napisał(a):
Jacunio napisał(a):
owieczka napisał(a):I jakiś dresik do spania.

Owieczko, bez jaj - chcesz się ugotować? Jaki dresik?! Weź cienką piżamkę czy cuś tam - przecież tam jest bardzo ciepło nawet w nocy!

PozdraV
J.

A ile jest stopni w namiocie w nocy? :wink:
Może faktycznie to głupi pomysł .
Owieczka

Andrzejku , deska do prasowania to mały pikuś , ale jak ja wezmę pralkę :wink:

normalnie pakujesz ją do bagażnika i dajesz czerwoną chorągiewką z tyłu
Obrazek

a to dobre :)
langusta
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) langusta » 06.07.2006 15:44

weź dresik, zawsze się przyda późnym wieczorem, zwłaszcza jak masz powikłania po chorobie

ale przede wszystkim dobry śpiwór!!!

Ja byłam w tamtym roku na Istrii w czasie tej niepogody, o której niektórzy powyżej pisali :(
namiot prawie nam zdmuchnęło z pola ale w nocy spałam w lekkiej piżamce i spiworze i było ciepło
owieczka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) owieczka » 06.07.2006 17:54

AndrzejJ. napisał(a):
owieczka napisał(a):
Jacunio napisał(a):
owieczka napisał(a):I jakiś dresik do spania.

Owieczko, bez jaj - chcesz się ugotować? Jaki dresik?! Weź cienką piżamkę czy cuś tam - przecież tam jest bardzo ciepło nawet w nocy!

PozdraV
J.

A ile jest stopni w namiocie w nocy? :wink:
Może faktycznie to głupi pomysł .
Owieczka

Andrzejku , deska do prasowania to mały pikuś , ale jak ja wezmę pralkę :wink:

normalnie pakujesz ją do bagażnika i dajesz czerwoną chorągiewką z tyłu
Obrazek

...

Andrzejku czyżby to były Twoje zeszłoroczne wakacje :wink:
dobre :lol:
owieczka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) owieczka » 06.07.2006 17:58

langusta napisał(a):weź dresik, zawsze się przyda późnym wieczorem, zwłaszcza jak masz powikłania po chorobie

Ja byłam w tamtym roku na Istrii w czasie tej niepogody, o której niektórzy powyżej pisali :(
namiot prawie nam zdmuchnęło z pola ale w nocy spałam w lekkiej piżamce i spiworze i było ciepło

Langusta tak właśnie zrobię , wezmę śpiwór i ten mój dresik (na wszelki wypadek ) .

Uwaga gdyby ktoś widział kobietkę w dresie na campingu przy -40 C to będę to ja :wink:
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 06.07.2006 18:39

A ja na Murterze to pełno takich, co lodówki w bagażnikach przytachali widziałam, najwięcej Słoweńcy :lol:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 06.07.2006 18:44

wiolak3 napisał(a):A ja na Murterze to pełno takich, co lodówki w bagażnikach przytachali widziałam, najwięcej Słoweńcy :lol:

wożenie lodówki to wiesz takie no jakby to powiedzieć no codzienne :wink: takie oklepane :D
ale pralka to już jest coś :D na pewno duże poważanie na kampingu wzbudzi :wink: i respekt :D
megi77
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) megi77 » 06.07.2006 18:56

i jak się kaska skończy można zarobić dodatkowo:)
5 kun skarpetki
10 insza bielizna
20 kun pozostałe odijelo :)
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 06.07.2006 19:01

A tu coś dla autostopowiczów

http://www.foxagd.com/info.php?idprod=mw100
megi77
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) megi77 » 06.07.2006 19:04

heheh
kupiłaby :) cholerka ...ale coś droga:)
ja tam biorę moją franię:)
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 06.07.2006 19:47

oni, CI Słoweńcy, mieli namiot jakieś25m kw. lodówkę, meble (!), wielki stół. A na tych meblach, to wszystko, co sie dało i tak zastawili nam cały świat, widok na morze :evil: :twisted: nie wspomnę o pompowanych bezustannie materacach i zacinającej sie pompce-wrrrr! Bogu dzięki ze ktoś wymyślił karimaty :wink: ( ten od Karrimora chyba nie?) Aha i kilometry odciągów, gwozdzie gdzie popadnie, blllllllleeeeeeeeee, zabiłam sie przez nich kilka razy :wink: :evil:
Ah! i jeszcze wielką kuchnie, która nie wiem jak działała
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 06.07.2006 21:35

owieczka napisał(a):
langusta napisał(a):weź dresik, zawsze się przyda późnym wieczorem, zwłaszcza jak masz powikłania po chorobie

Langusta tak właśnie zrobię , wezmę śpiwór i ten mój dresik (na wszelki wypadek ) .

Uwaga gdyby ktoś widział kobietkę w dresie na campingu przy -40 C to będę to ja :wink:

dobła ,dobła przy minus 40 weż lepiej dres i futro,ale na pewno jedziesz do cro a nie grenlandię ?nazwy podobne :wink:
langusta
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) langusta » 07.07.2006 16:19

wiolak3 napisał(a):oni, CI Słoweńcy, mieli namiot jakieś25m kw. lodówkę, meble (!), wielki stół. A na tych meblach, to wszystko, co sie dało i tak zastawili nam cały świat, widok na morze :evil: :twisted: nie wspomnę o pompowanych bezustannie materacach i zacinającej sie pompce-wrrrr! Bogu dzięki ze ktoś wymyślił karimaty :wink: ( ten od Karrimora chyba nie?) Aha i kilometry odciągów, gwozdzie gdzie popadnie, blllllllleeeeeeeeee, zabiłam sie przez nich kilka razy :wink: :evil:
Ah! i jeszcze wielką kuchnie, która nie wiem jak działała

a u Włochów to nawet kwiatki w doniczkach widziałam :)

byłam w szoku :?:
oni zabierają ze sobą całe domostwa (fakt, że chyba ustawowo mają cały sierpień wolny, nie tak jak my - max 2 tyg. :(
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.07.2006 16:48

Nie jest tak żle z uropem w Polsce, jasteśmy w czołówce :lol:
I nawet wyprzedzamy Włochów :lol: :lol:
http://www.eracareers-poland.gov.pl/pag ... d=800:1569
Poprzednia strona

Powrót do Kempingi

czy na campingu pierze się i prasuje ubrania ? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone