Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy mozna 'zarchiwizowac'' cale forum?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
baton
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) baton » 07.08.2006 11:05

Czy istnieje mozliwosc zapisania calego forum (wszystkich tematow, podstron...). Tak aby moc je ogladac (czytac) w trybie offline? Jak to zrobic i ile moze to zajac miejsca na dysku?

Za ok. 2 tygodnie wyjezdzam do Cro. Zabieram laptopa. Z netu raczej korzystac nie bede (no chyba ze trafie gdzies na hot-spoty, ewentualnie cafe internet...)

Dobrze by bylo miec jednak cale forum 'pod reka' i siegac w razie potrzeby...

Czy cos takiego jest realne?
krzysiekrz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiekrz » 07.08.2006 14:01

Musiałbyś zwrócić sie do właściciela bazy danych, aby ten ci ją dał. Potem należy uruchomić tą bazę u siebie i pewnie skonfigurować samą aplikację forum.
Chyba jednak prościej korzystać z internet-cafe. :-)
baton
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) baton » 07.08.2006 14:14

Wysłany: 07-08-2006 15:01 Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

Musiałbyś zwrócić sie do właściciela bazy danych, aby ten ci ją dał. Potem należy uruchomić tą bazę u siebie i pewnie skonfigurować samą aplikację forum.
Chyba jednak prościej korzystać z internet-cafe.

Rzeczywiscie jesli wymagaloby to tyle zachodu to cafe-internet bedzie lepszym rozwiazaniem :lol:

Jedyne do czego udalo mi sie dojsc to mozliwosc udostepniania stron w trybie off-line (z poziomu IE). Rozwiazanie to umozliwia jedynie archiwizacje konkretnych tematow i zeby zapisac cale forum trzeba by sie niezle pobawic...
r_s_poland
Odkrywca
jest rada

Nieprzeczytany postnapisał(a) r_s_poland » 08.08.2006 09:36

zciagnij sobie program teleport

wpisz tam adres forum i wybierz zciaganie na dysk np do 10 linków w głąb z tej samej domeny i juz nawet zdjecia ci zciagnie
krzysiekrz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiekrz » 08.08.2006 09:42

Nie jestem pewny czy teleport to zassie, bo to jest php + pewnie MySQL (http://www.phpbb.com/) no ale wyrocznią nie jestem.
r_s_poland
Odkrywca
Dzis Sprobuje

Nieprzeczytany postnapisał(a) r_s_poland » 08.08.2006 16:29

DZISIAJ SPRÓBUJE
baton
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) baton » 08.08.2006 17:10

DZISIAJ SPRÓBUJE

Z niecierpliwoscia czekam na reultaty...
Deeno
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Deeno » 08.08.2006 17:39

Ha - cos idzie - ale co z tego wyniknie to zobaczymy.
Na razie 40 MB sciagnelo
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 08.08.2006 19:19

krzysiekrz napisał(a):Nie jestem pewny czy teleport to zassie, bo to jest php + pewnie MySQL (http://www.phpbb.com/) no ale wyrocznią nie jestem.

Z ciekawości też zapuściłem teleporta. Wiadomość dobra: zasysa (oczywiście nie php tylko wygenerowany przez php html).
Zapuściłem to na łączu na którym przeciętny transfer mam na poziomie 100-160kB/s. Przerwałem pobieranie po godzinie i dwudziestu minutach, bo nie chciałem się narazić na obrażenia ciała ze strony współużytkowników łącza.

Teraz garść wyników:
- czas pobierania: 1 godzina 20 minut
- średni transfer: ok 50kB/s (czyli, że "wąskie gardło" jest po stronie cro.pl, albo gdzieś po drodze)
- ilość plików pobranych: 5700
- ilość plików w kolejce: 44000
- rozmiar pobranych plików: 350MB

Wnioski.

Jeśli założymy, że te 44 tysiące plików w kolejce to już wszystkie (bo czasem teleport po zassaniu całej kolejki sięga dalej wgłąb i tworzy następną kolejkę) to w ciągu niecałej półtorej godziny pobrałem około 12%, czyli można szacować, że całe forum zajmie około 3 Gigabajtów.

Ciekawe co wyjdzie innym "badaczom pisma"

:lol: :roll:
Deeno
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Deeno » 08.08.2006 19:33

Umnie transfer mniejszy bo idzie rownolegle z osiolkiem i torrentem ;)
Mam juz ponad 450 MB
Pozostaje kwestia tego, jak to bedzie wygladac po odpaleniu. Czesto jest tak, ze i tak czegos brakuje.
turan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) turan » 08.08.2006 22:44

W zeszłym roku przed wyjazdem do Cro zassałem HTTrack-iem około 1,5 GB i to nie było wszystko. Po prostu brakło czasu przed wyjazdem, zbyt późno się za to wziąłem.
Deeno
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Deeno » 09.08.2006 08:39

Po sciagnieciu ok 760 MB teleport sie zatrzymal bo osiagnal jakis tam limit ok 65 tys linkow.
To tak na szybko spojrzalem przed wyjsciem do pracy, nie sprawdzalem czy to wogole dziala.

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone