Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

czy można łowić ryby na środkowej dalmacji

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
swiniakk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) swiniakk » 03.07.2005 08:50

jak w temacie czy można powędkować i jak tak to jakim sposobem (spining i blaszka???) pozdrawiam PRZEMEK
swiniakk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) swiniakk » 05.07.2005 07:49

nikt nic nie wie, wędkarze nie mają wakacji????
JoeF
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoeF » 05.07.2005 08:05

swiniakk napisał(a):nikt nic nie wie, wędkarze nie mają wakacji????

link 1
link 2
link 3
link 4
link 5
link 5
link 6

Koniec, koniec, koniec... skończyły się 3 minuty, które postanowiłem poświęcić dla Ciebie... Nie znam się jeszcze na wędkowaniu ale kupiłem wędkę... wcześniej przejrzałem wszystkie możliwe tematy... teraz wśród tych linków może któryś nie jest na temat ale nie czytałem ich ponownie... to pewnie połowa tego co można tutaj wyczytać na każdy temat :!:
WSZYSTKO KIEDYŚ JUŻ BYŁO ale wszystko płynie... i zmienia się powoli.

P.S. To tak, żeby malkontenci nie mieli argumentu... jacy tutaj dziwni i źli ludzie przebywają...
ALE PRZECIEŻ KAŻDY MOŻE POSZUKAĆ PODSTAW TEGO CO GO INTERESUJE
JoeF
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoeF » 05.07.2005 08:24

Jeszcze jedna uwaga ogólna (sorry, że w tym temacie... ale skoro go zaanektowałem to jest mój :wink: )
Większość ludzi oburza się na odsyłanie do archiwum a ja toczę batalię "z wiatrakami", próbując pokazać, że wcale to nie jest nieuprzejmość... No chyba, że najlepiej po prostu wcale nic nie pisać i siedzieć sobie po cichu...
Ale powiedzcie wszyscy obrażeni, czy uprzejmym jest brak chęci włożenia własnego czasu w poszukiwanie... przecież jeżeli ja coś dla kogoś wyszukam to nie znaczy, że to już wszystko co go interesuje...
Wpisałem jedno słowo "wędkowanie" i odrzuciłem ponad połowę śmieci zostało parę linków...
Można wpisać "wedkowanie, wedka, wędka, lowienie, łowienie, ryba, metoda gruntowa, spinning, haczyk, przynęta, przyneta (bo ludzie różnie piszą) i wszelkie kombinacje słów, które przyjdą nam do głowy... i czytać, czytać, czytać. Ci którzy poważnie podchodzą do tematu wiedzą, że "przegryzienie" się przez forum może zająć nawet miesiąc czasu...

A jak ktoś jest fanatykiem, to czyta i szuka nie tylko na tym forum... serwisy wędkarskie też istnieją :wink: a bez Googli nie da się żyć...
swiniakk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) swiniakk » 05.07.2005 08:35

wszystko ok coś tam znalazłem ale każda dodatkowa informacja z pierwszej ręki się liczy bardzo. pozdrawiam kolege i więcej pozytywizmu ( napewno każdy jest zadowolony jak ktoś pomoże. heeej
Stefek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stefek » 05.07.2005 11:59

swiniakk napisał(a):wszystko ok coś tam znalazłem ale każda dodatkowa informacja z pierwszej ręki się liczy bardzo. pozdrawiam kolege i więcej pozytywizmu ( napewno każdy jest zadowolony jak ktoś pomoże. heeej

Więcej pozytywizmu?? Więcej cierpliwości przy czytaniu po parę razy tych samych tematów założonych w różnych działach przez spragnionych wiedzy leni. Wiedza kosztuje (przynajmniej trochę wysiłku). Jeśli poczytasz trochę to zobaczysz, że pełno jest tematów (typu: którędy dojechać do Chorwacji, czy znajdę tanią kwaterę w Chorwacji, czy można łowić ryby na ?? środkowej Dalmacji) na które nikt nie odpowiada, bo to już zostało napisane i nie zmienia się z dnia na dzień. Zwróć proszę uwagę, że na konkretne (lub nowe) pytanie (to widać po pytaniu czy ktoś zadał sobie trud i poczytał trochę) dość szybko pojawia się sporo ciekawych odpowiedzi, a pytanie po raz n-ty o to samo wzbudza tylko złość (jeśli nie bardziej ekstremalne uczucia).
Acha. I jeszcze jedno. Pytanie: "czy można łowić ryby na środkowej dalmacji" (pisownia oryginalna) nie jest ani konkretne ani nowe :twisted: :twisted:
Konkretne pytania to np:
Czy można łowić ryby z pomostu w porcie w Splicie?
Na co biorą belony?
Kiedy są okresy ochronne dla najpopularniejszych (można też wpisać konkretne gatunki, ale nie za dużo na raz) ryb występujących w wodach przybrzeżnych Chorwacji? wow ale temat :lol:
itp.
A teraz pozdrawiam i do roboty
typ1100
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ1100 » 06.07.2005 08:53

Co do łowienia ryb, w zeszłym roku łowiłem (bez zezwolenia) na spławik niedaleko Makarskiej i nikt Bogu dięki się nie doczepił. Nie udało mi się złowić jakichś specjalnych okazów (przeważnie Bukvy brały jak szalone) ponieważ dopiero po paru dniach "wymyśliłem" że można łowić na kawałki lingnija (kalmara). Nie prubowałem też metody gruntowej ale w tym roku na pewno sprubuję (z tego co czytałem to 3 haczyki na 30 cm przyponie i przynęta (kawałki małej rybki). Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś propozycje to proszę pisać. A i pytanie na co może wziąć makrela i gdzie można ją znaleźć, na płyciźnie czy w głębi bo nie wiem.

--
Pozdrawiam
Marek
swiniakk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) swiniakk » 06.07.2005 10:49

NO TAK niby ryby są i biorą ale czy tylko z gruntu czy z brzegu na blache też można coś dorwać ( a może choć jakąś ładną wczasowiczke....ehh)

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone