wojan napisał(a):Marlenko - ja jako inna bratnia dusza z podkarpacia powiem Ci tak : po co smakować Chorwację w pigułce (cytat z Woki )jeżeli możesz się nią napawać w całości.... ? Istria,Krk są warte zobaczenia,ale prawdziwa Chorwacja to Dalmacja - moim zdaniem.(Musiałem to dopisać ,bo pewnie od razu by mi się dostało od Woki).
Pozdrav.
wojan napisał(a): po co smakować Chorwację w pigułce (cytat z Woki )jeżeli możesz się nią napawać w całości.... ? .Istria,Krk są warte zobaczenia,ale prawdziwa Chorwacja to Dalmacja
ines napisał(a):Wyspa Krk bardzo dobry wybór
Mi się bardzo podobało szczególnie w Basce , jednak wiele osób nie docenia tego miejsca..a szkoda
ma-r-lena napisał(a):Woka.....niestety (wiem, wiem jakie masz zdanie na ten temat ) będę sobie gotować część posiłków - nazwijmy to żywienie łączone
Powiem Ci, że tak skłaniam się w stronę Krk, i pewno właśnie tam zacznę poszukiwania. Jak się nie uda, nie no uda się.
woka napisał(a):mkm .. zamieścił ten link.
http://www.pc-senj.hr/PC-Senj_hr/Naselj ... _Klada.htm
Popatrz na pierwsze zdjęcie (na dole strony). Czy przypadkiem nie uważasz, że to z całą pewnością nie przypomina morza. Moim zdaniem (jakbym nie wiedział) - jest to jezioro, staw. Chcesz jechać od Senj do Zadaru. Popatrz na mapę. Przeciez otwarte morze zasłaniają wyspy. Nie myśl sobie, że to tylko tak na mapie wygląda, że w rzeczywistosci będzie inaczej, że będzie otwarte morze. Nic bardziej będnego, bedziesz miała wrażenie że jesteś nad jakąś szeroką rzeką ( lub Soliną) . Jeżeli byłaś nad Zalewem Wiślanym .. to Zalew Wislany jest o wiele szerszy. Wybieraj miejsce z otwartym morzem. Warto, należy, trzeba - koniecznie.
Stary Rep napisał(a):Witam
Planuję urlop w sierpniu i chciałbym z żoną spędzić dwa tygodnie w nadmorskim , ciepłym (najlepiej upalnym) malowniczym chorwackim rejonie. Moglibyście polecić jakieś miejsce , najlepiej większy miejski ośrodek.
Coś w taki deseń
Planuję urlop w sierpniu i chciałbym z żoną spędzić dwa tygodnie w nadmorskim , ciepłym (najlepiej upalnym) malowniczym chorwackim rejonie. Moglibyście polecić jakieś miejsce , najlepiej większy miejski ośrodek.
Coś w taki deseń
Coś w taki deseń
ma-r-lena napisał(a):cornholio napisał(a):ma-r-lena napisał(a):Na wyspę Rab jest prom, czy most?
Niestety tylko prom
A czy możesz mi napisać ile przypuszczalnie mogę czekać i za ile (kun) sie tam dostanę. Będę 18 VIII rano.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne