Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy możecie doradzić ładne miejsca?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
polak:)
Podróżnik
Ja polecam Klek

Nieprzeczytany postnapisał(a) polak:) » 08.08.2008 23:19

W tym roku tam byłem. Jest to co prawda na południu ale warto tam jechać. Cisza i spokój, duża plaża, mili ludzie, dużo polaków, 2 sklepy i jeszcze parę takich małych sklepików i oczywiście kawiarnie. Noclegi tam też można znaleźć, dużo kwater itp.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 09.08.2008 12:12

wojan napisał(a):Marlenko - ja jako inna bratnia dusza z podkarpacia :D :D powiem Ci tak : po co smakować Chorwację w pigułce (cytat z Woki :D )jeżeli możesz się nią napawać w całości.... ? Istria,Krk są warte zobaczenia,ale prawdziwa Chorwacja to Dalmacja :D :D - moim zdaniem.(Musiałem to dopisać ,bo pewnie od razu by mi się dostało od Woki).
Pozdrav.

Wojan .. tak, prawdziwe serpentyny zaczynają się w Dalmacji.
Tego chyba nikt nie zaprzeczy. (choć w Kwarnerze też ich nie brakuje).
Jednak nie każdy to lubi. Istria - rzecz gustu, trochę równo ale ładnie.
Ja mam swoje miejsce które lubię.
Jeżeli napisałem o KRK nieprawdę, niech ktoś mnie poprawi, zaprzeczy i poda powody. Dla mnie Istria, Kwarner jest bardziej "cywilizowana" ( jeżeli można to tak nazwać) od Dalmacji.
wojan napisał(a): po co smakować Chorwację w pigułce (cytat z Woki :D )jeżeli możesz się nią napawać w całości.... ? .Istria,Krk są warte zobaczenia,ale prawdziwa Chorwacja to Dalmacja

Niekoniecznie ...... Baśka jedna lub druga i masz w całości Dalmację. :D
--------------------------

mar-l-ena ...... wolne kwatery znajdziesz wszędzie. Nie myśl sobie, że szczyt sezonu to już tam tłumy (owszem, są) i tak ciasno że nawet mysz się nie przecisnie. Każdy znajdzie, znajdzie nawet ten co przypuszcza że dla jego wymagań nic nie będzie. Jeżeli dany apartament Ci się spodoba a będzie zajety ... to jak otrzymasz inny oddalony od tego ulubionego o 5 metrów w bok ( hipotetycznie i żartem) to już wielkie nieszczęście. :?: Moze nawet okazać sie tak, że będziesz mogła przebierać jak na straganie. Często widzę wolne apartamenty w szczycie sezonu. Ktoś nie przyjeżdza bo myśli że nie ma.
Pozdrawiam.
ps. czy faktycznie szukasz apartamentu ( będziesz sobie gotować posiłki) :?: może wystarczy pokój ( nie gotujemy) ... ten mogę "załatwić" w KRK.
Podaj nr GG lub tel. ... słownie więcej wytłumaczę.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.08.2008 12:53

ines napisał(a):Wyspa Krk bardzo dobry wybór :D
Mi się bardzo podobało szczególnie w Basce , jednak wiele osób nie docenia tego miejsca..a szkoda 8O :?

Byłem w tym roku na Krk- u - piękna wyspa - polecam
ma-r-lena
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ma-r-lena » 09.08.2008 14:53

Woka.....niestety (wiem, wiem jakie masz zdanie na ten temat :roll: ) będę sobie gotować część posiłków - nazwijmy to żywienie łączone :D
Powiem Ci, że tak skłaniam się w stronę Krk, i pewno właśnie tam zacznę poszukiwania. Jak się nie uda, nie no uda się.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 09.08.2008 16:05

ma-r-lena napisał(a):Woka.....niestety (wiem, wiem jakie masz zdanie na ten temat :roll: ) będę sobie gotować część posiłków - nazwijmy to żywienie łączone :D
Powiem Ci, że tak skłaniam się w stronę Krk, i pewno właśnie tam zacznę poszukiwania. Jak się nie uda, nie no uda się.

No tak, faktycznie nie jestem zwolennikiem gotowania. :wink:
Mam nadzieję, że doczytalaś specyfikę KRK-u. Zaraz za mostem juz mogą stać z ofertami. Jednak moim zdaniem będą to oferty mniej atrakcyjne, bardziej "lepsze" będą mieli ci co stoją przed Punatem.
Najlepiej jednak samemu szukać. Po prostu wjechać w osiedle i na zasadzie "od bramy do bramy". Nie wszyscy przecież stoją na skrzyżowaniach.
W samym KRK-u bądzcie mobilni, zjechać całą wyspę a wrażenia z całą pewnością będą pozytywne.
Powodzenia.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 09.08.2008 18:35

woka napisał(a):mkm .. zamieścił ten link.
http://www.pc-senj.hr/PC-Senj_hr/Naselj ... _Klada.htm

Popatrz na pierwsze zdjęcie (na dole strony). Czy przypadkiem nie uważasz, że to z całą pewnością nie przypomina morza. Moim zdaniem (jakbym nie wiedział) - jest to jezioro, staw. Chcesz jechać od Senj do Zadaru. Popatrz na mapę. Przeciez otwarte morze zasłaniają wyspy. Nie myśl sobie, że to tylko tak na mapie wygląda, że w rzeczywistosci będzie inaczej, że będzie otwarte morze. Nic bardziej będnego, bedziesz miała wrażenie że jesteś nad jakąś szeroką rzeką ( lub Soliną) :D :wink: . Jeżeli byłaś nad Zalewem Wiślanym .. to Zalew Wislany jest o wiele szerszy. Wybieraj miejsce z otwartym morzem. :!: Warto, należy, trzeba - koniecznie. :!:

... z tym że nie napewno :!:
Wybrzeże Velebitu , od Senja do Paklenicy jest urzekająco piękne w swej surowości :D A ''stawy'' w Cro to normalka . Otwarte morze ma swój urok , ale dla mnie to za duża monotonia :wink:
Zapraszam w takim razie nad staw pod Velebitem - - tylko 1 km. od Jablanaca :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 09.08.2008 21:32

[quote="ma-r-lena"]Woka.....niestety (wiem, wiem jakie masz zdanie na ten temat :roll: ) będę sobie gotować część posiłków - nazwijmy to żywienie łączone :D
Powiem Ci, że tak skłaniam się w stronę Krk, i pewno właśnie tam zacznę poszukiwania. Jak się nie uda, nie no uda się.[/quote

Rozpocznij poszukiwania od Starej Baśki - tam jest najpiękniej :D
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) polak:) » 30.09.2008 17:53

Najładniejsze miejsce w Chorwacji to: Makarska Riviera, dużo miasteczek naprawdę warto, wyspa Hvar w mieście Hvar - bardzo ładnie
Klek- ciche miejsce, na południu Chorwacji, warte do wypoczynku.
I oczywiście Dubrownik:D:D:D :)
karpio
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) karpio » 06.10.2008 08:04

zerknij na http://www.trivago.pl/ jest tam wiele atrakcji i ciekawych miejsc, opisy hoteli i zdjecia
Stary Rep
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stary Rep » 07.10.2008 13:28

Witam

Planuję urlop w sierpniu i chciałbym z żoną spędzić dwa tygodnie w nadmorskim , ciepłym (najlepiej upalnym) malowniczym chorwackim rejonie. Moglibyście polecić jakieś miejsce , najlepiej większy miejski ośrodek.

Coś w taki deseń
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) polak:) » 07.10.2008 14:50

Stary Rep napisał(a):Witam

Planuję urlop w sierpniu i chciałbym z żoną spędzić dwa tygodnie w nadmorskim , ciepłym (najlepiej upalnym) malowniczym chorwackim rejonie. Moglibyście polecić jakieś miejsce , najlepiej większy miejski ośrodek.

Coś w taki deseń

Ja polecam całą Makarską Riviere, wyspę Hvar, okolice Dubrovnika i bardzo spokojną miejscowość Klek na południu Chorwacji(bez tłoków, mało ludzi). Natomiast nie polecam Neum, ponieważ jest mała plaża, a osób z hoteli i pobliskich pensjonatów jest dużo, więc nie ma gdzie nogi wcisnąć.
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 07.10.2008 15:46

Coś w taki deseń

Takie widoki będziesz miał na całej Riwierze Makarskiej (Tucepi, Baska Voda, Brela, Podgora), na Płw.Peljesac w Orebic, wyspa Krk (Baska) oraz z wyspy Brac (jej północne miasteczka np.Supetar, Sutivan)

Pozdrawiam :)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 07.10.2008 16:23

Coś w taki deseń

Wiekszy ośrodek miejski , nawet od tego na fotce, to tylko i wyłącznie SPLIT - stolica Dalmacji . Tam właśnie wypoczywali dawno temu cesarze Rzymu :wink: :D
MTG
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MTG » 07.10.2008 16:46

ma-r-lena napisał(a):
cornholio napisał(a):
ma-r-lena napisał(a):Na wyspę Rab jest prom, czy most? :oops:

Niestety tylko prom :cry:

A czy możesz mi napisać ile przypuszczalnie mogę czekać i za ile (kun) sie tam dostanę. Będę 18 VIII rano.

Zajrzyj tutaj:
forum/viewtopic.php?t=19035&highlight=
Stary Rep
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stary Rep » 07.10.2008 21:38

Dzięki serdeczne za namiary. Rozpoczynam penetrację , szczególnie tej Riviery Makarskiej , którą poleca polak i piękna ines :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Czy możecie doradzić ładne miejsca? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone