Witam.
Czy macie może namiar na jakieś strony z opisem fauny chorwackiego adriatyku? Jestem ciekawa czym są "stwory" które widziałam w wodzie, a jeszcze bardziej ciekawi mnie to co widziałam w niej nocą.
meeg
slawekk napisał(a):Drogi SZOP-ie
Miło mi, że nie tylko ja nie wiedziałem jak nazywają się te stworzenia, o których mowa. Na pewno jest jeszcze wiele żyjątek, których w naszym Bałtyku nie można zobaczyć a dzięki forum je poznajemy chociaż nazwy znamy ale gorzej z rozpoznaniem wyglądu.
Drogi petris
Ten sarkazm jest zupełnie niepotrzebny.
Mam nadzieję, że Twoja wiedza jako eksperta nie kończy się wyłącznie na poziomie szkoły podstawowej i nie jest to jedyna rzecz, którą zapamiętałeś i pragniesz się tym teraz chełpić.
Słowo strzykwa nie jest mi oczywiście obce i nawet jeżeli było o tym w szkole podstawowej to tylko hasłowo i nie brali nas z tego powodu w ramach lekcji zoologii nad ciepłe morza w celu prezentacji.
Przykro mi, że to forum mające skupić ludzi o pdobnych zainteresowaniach, którzy pragną wymienić opinie, doświadczenie, poszerzyć swoją wiedzę i wyjaśnić wątpliwości staje się dla niektórych areną zarozumialstwa, pychy i buty.
Zdaję sobie sprawę z tego, że tytuł eksperta niektórzy osiągają ilością napisanych postów, a nie inteligencją i wiedzą.
Ci, którzy mają do przekazania wartościowe informacje najczęściej są bardzo skromni i życzliwi. Wypowiadają się wtedy, kiedy wnoszą coś konstruktywnego do dyskusji.
No, ale w każdym stadzie znajdzie się jakaś czarna strzykwa, o przepraszam - owca.
Pozdrowienia
slawekk napisał(a):Może trochę zbyt impulsywnie zareagowałem, ale trochę się wściekłem.
Szanowna petris, przykro mi, że akurat na Ciebie popadło ale na tym forum coraz więcej pojawia się złośliwych odpowiedzi na pytania, może głupich i oczywistych dla niektórych. Nikt przecież nie jest omnibusem i chyba chodzi o to, żeby ten co wie napisał temu co nie wie.
Nie za bardzo podoba mi się traktowanie "nowych" na forum. Może nie wiedzą jeszcze jak się po nim poruszać, po co komentarze typu: to było przerabiane w zeszłym roku, albo - zajrzyj do historii. Czyż nie lepiej (nawet po raz kolejny) odpowiedzieć - to przecież tylko dobrze o nas świadczy, wzbudza sympatię i nawet stanowi pewne przypomnienie dla "starych" forumowiczów.
Mam nadzieję, że zakończymy ten nieprzyjemny wątek i powrócimy do właściwego tematu "fauna i flora ..."
jestes mily! przepraszam za ta szkole podstawowa.ale czytajac forum nieraz wzbiera w czlowieku zlosliwosc,za niektore powtarzajace i durne pytania. no i niektorzy tez maja za bujna wyobraznie a to tez moze wyprowadzic z cierpliwosci.biala owca
meeg - sorry za wywody nie na temat.
Samych przyjemnych doznań i pozdrowienia.
slwekk
leon1 napisał(a):Witam kochanich Polakow,
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...