Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy ktoś wyjeżdża 1 lipca w okolice Splitu?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 30.05.2005 12:56

Witam,
1 lipca wyruszamy z Kielc na nasze pierwsze rodzinne wakacje w Chorwacji. Gdyby sie okazała, że ktoś z Was jedzie w tym samym terminie to byłoby super! Nie znamy trasy, więc przewodnik byłaby jak manna z nieba :D
Jedziemy do Pisaka do Villi Pisak, którą wyczailiśmy w necie ponad 3 lata temu.
Mam nadzieję, że dołączę do grona cromaniaków :P
Pozdrówka spod wiatraczka (bo na słonku dziś 44 stopnie)
mama Kapiszonka
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.06.2005 15:10

mama_Kapiszonka napisał(a):Witam,
1 lipca wyruszamy z Kielc na nasze pierwsze rodzinne wakacje w Chorwacji. Gdyby sie okazała, że ktoś z Was jedzie w tym samym terminie to byłoby super! Nie znamy trasy, więc przewodnik byłaby jak manna z nieba :D
mama Kapiszonka
:papa: Witaj Mamo,złożyłaś już kapiszonkowi życzenia?!.A poza tym ja wybieram się w okolice Makarskiej(za Splitem)ale wyjeżdżam 30.06 z Opola,czwartek,wy jedziecie w piątek więc obawiam się porządnego tłoku na drogach,ruszą na wodę wszystkie nacje.Zastanówcie się !Pozdrówko. :wink:
mama_Kapiszonka
Cromaniak
wyjazd 1 lipca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 02.06.2005 07:28

Witaj,
niestety mój mąż pracuje w tak sztywnej instytucji, że ma zaplanowany urlop i koniec! Mam nadzieję, że jednak nie będzie tłoku.
Udanych wakacji!
Aneta
PS. Dzięki za życzenia dla Kapisia ;-)
S.Witkowski
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) S.Witkowski » 03.06.2005 00:14

Jadę do Baska Voda 10 km od Pisaka, ale od 30 lipca.
Pozdrowienia
joyek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) joyek » 03.06.2005 12:06

:D Witam Jedziemy Na karcule 1/07/2005 przez split Wyjezdzamy o 20 z Tychyow.
Pozdrowionka
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 03.06.2005 13:00

joyek napisał(a)::D Witam Jedziemy Na karcule 1/07/2005 przez split Wyjezdzamy o 20 z Tychyow.
Pozdrowionka

No, my planujemy wyjazd z Kielc w okolicach 16.tej, wiec moze się gdzieś spotkamy. Czarny vw T4 na rejestracjach TK...
Polecam się pamięci ;-)
Aneta
PS. a swoją drogą to też mieliśmy zakusy na korculę, ale wybraliśmy http://dalmacija.net/omis/villa-pisak/

AG
borsuk
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) borsuk » 11.06.2005 20:51

mama Kapiszonka
Będe w Pisaku od 3 lipca. Pozdrawiam
marecki
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marecki » 12.06.2005 00:01

mama Kapiszonka

My też 1 lipca na Civo. Grafitową Vectrą będziemy pomykać przez Katowice, Bielko, Zwardoń, Ziline, Bratysławe, Graz, Zagreb, Karlovac i dalej A1 do Trogiru. Pewnie gdzieś się spotkamy na drodze.
pozdrawiam
bosc
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bosc » 14.06.2005 20:43

Witam.
Wyjeżdżamy z Rabki 1 lipca ok. 19.00. Z przyzwyczajenia jedziemy przez Węgry i potem noclegwPlitvicach. W Vela Luce na Korculi będziemy od 3 lipca. Życzymy udanego pobytu.
Pozdrawim bosc :lol:
Siara
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Siara » 15.06.2005 11:31

My (2 rodziny = 2 samochody) jedziemy 29.06 przez Węgry.
Pomysł jest taki aby wyjechać rano 29.06 na jakąś 14.00 być nad Ballatonem. I z nad jeziorka wyjechać około 21.00. Kierunek Makarska - miasto Tucepi.

BTW: Trochę latam na paralotni więc jesli ktoś ma te same upodobania i podobny termin (będziemy 2,5 tygodnia) to bardzo proszę o kontakt.

Siara który jest nowy na tym forum
pingwinek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pingwinek » 16.06.2005 17:30

:papa: :papa: :papa:
dziendoberek,
jade wraz ze swa rodzinka do primosten , ale na kemping.
bede granatowa meganka kombi + przyczepa kemp. oraz moja rodzinka!!!
wyjezdzamy z wroclawia 1 lipca wieczorkiem by sie rozpakowac 2 lipca i jeszcze zazyc wspanialych kapieli w adrianie....! ech ... jeszcze 2 tyg do urlopu... :(

:papa:
:papa:
bosc
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bosc » 16.06.2005 17:35

to są najgorsze dwa tygodnie - niby już niedługo a ciągnie się ten czas - a tak już by się chciało wyjechać!!! :lol: :lol: :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.06.2005 21:44

Siara napisał(a):.......I z nad jeziorka wyjechać około 21.00. Kierunek Makarska - miasto Tucepi.......

Siara...jeżeli Tucepi nazywasz miastem.....to uprzedzam Cię, że jest kapkę mniejsze od Krakowa..... :wink:
bosc
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bosc » 20.06.2005 18:22

jak tam przygotowania do wyjazdu? Moja żona już zaczęła się pakować. Z obliczeń mi wyszło, że możemy się gdzieś spotkać. Jedziemy srebrną Renault Thalią (taką brzydką) :lol: :lol: :lol:
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 21.06.2005 07:10

Zrobiłam listę zakupów i pakunków (mój mąż jest w szoku ile tego wyszło). Ale co tam: teściowie zamierzają zabrać 2 rowery górskie i krajalnicę elektryczną do krojenia jakiejś suchej kiełbasy. Tia... myślą, że ten bus jest z gumy ;-)
Mam nadzieję, że wszytsko pójdzie sprawnie, ale i tak najwazniejsze, to abym o niczym nie zapomniała dla Kapiszonka: zapasy flipsów, miśkoptów, słoiczków, pieluch, basenik, kółko, parasol....
Rany, aż wstyd będzie rozpakowywac ten majdan przed domem!!!
My śmigamy czarnym busem, więc nas wyglądajcie!
Udanych wakacji!
A.
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone