Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy ktoś wie gdzie można kupic taką mapę.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 22.01.2010 14:17

Witam
od dłuższego czasu szukam takiej mapki:

Obrazek

a tutaj jest link do stronki, gdzie swego czasu była.. ale już nima.
http://www.gandalf.com.pl/b/chorwacja-slowenia-albaniabosnia-i/

Mam taką mapę z 2002r. Mapka jest rewelacyjna, najlepsza ze wszystkich jakie mam i miałem i jestem z niej b. zadowolony, ale niestety pomimo intensywnego podklejania - rozpada się. .
W 2006r była uaktualniona. Nie wiem czy później też była uaktualniana, ale 2006 też wystarczy.
Niestety nie mogę jej nigdzie zakupić!

Pomożecie?! :wink:

pozdro
tami72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tami72 » 22.01.2010 14:32

jako,ze wydawca jest falk,to znajdziesz ta mape w Niemczech.jezeli ktos z twoich znajomych wybiera sie za zachodnia granice,powinien to szybko znalezc.powodzenia w szukaniu... :idea:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.01.2010 14:52

Mam taką w domu. Zobaczę tylko na rok wydania, czy mam tę nowszą czy starszą. W razie czego mogę Ci ją sprezentować.
Nie używam jej wcale.

Pozdrawiam
Interseal M.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 22.01.2010 14:57

Interseal napisał(a):Mam taką w domu. Zobaczę tylko na rok wydania, czy mam tę nowszą czy starszą. W razie czego mogę Ci ją sprezentować.
Nie używam jej wcale.
Pozdrawiam
Interseal M.

Jeśli jest w dobrym stanie to nawet tę z 2002 r też przyjmę :wink: :P :P
Tylko daj mi znać jak się mogę zrewanżować... poza oczywiście dozgonną wdzięcznością..
:oops: :P
Ostatnio edytowano 22.01.2010 15:07 przez janniko, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.01.2010 15:02

Odezwę się w tym wątku, tylko ją znajdę.

Pozdrawiam i udanego weekendu, właśnie zmykam z roboty.
Interseal M.
new1984
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) new1984 » 22.01.2010 15:33

Co do mapy..
Zobacz, czy to jednej z tych szukasz...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.01.2010 15:43

Chyba nie tego szuka...
Tamta mapa wydana przez FALK istne monstrum. Po rozłożeniu zajmuje pół pokoju. Zakresem z tego co pamiętam obejmuje całą byłą Jugosławię a nawet część Grecji i Włoch.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 22.01.2010 16:06

Interseal napisał(a):.... Zakresem z tego co pamiętam obejmuje całą byłą Jugosławię a nawet część Grecji i Włoch.

I calusieńką Albanię. I do tego jest bardzo szczegółowa, co mi jest właśnie potrzebne.. :)

PS
Faktem jednak jest, że zajmuje pół pokoju... ale po odpowiednim złożeniu zajmuje tylko 1/4 pokoju.. :P
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 22.01.2010 16:50

janniko napisał(a):Obrazek

Mam taką samą ...toczka w toczkę. Jeszcze czuć farbę drukarską :D ( chyba od dnia zakupu jej nie rozkładałem). Nie wiem jednak z którego to roku. Kupiłem ..... i leży.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.01.2010 18:34

Więc wygrzebałem mapę.
Nie mogę znaleźć które to wydanie, lecz autostrada A1 kończąca się 20 km za Karlovacem sugeruje, że jest to starsze wydanie.

Niestety mapa nie jest w zbyt dobrym stanie. Niektóre zgięcia podłużne są rozerwane, a skrzyżowania zagięc pionowych i poziomych są dziurawe.
Czeka więc ją po kilku rozłożeniach podklejanie.

Żona przypomniała mi, że mapa była niegdyś pożyczona znajomym na jeden z wyjazdów.

Myslę więc, że warto ponegocjować z kolegą woka i postarać się o jego pachnący egzemplarz.

Pozdrawiam
Interseal M.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 22.01.2010 18:46

Interseal napisał(a): lecz autostrada A1 kończąca się 20 km za Karlovacem sugeruje, że jest to starsze wydanie.

Kurde ..... u mnie to samo. Autostrady do Dalmacji w ogóle nie ma.
Niby "nówka" a stara jak świat. :(
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 22.01.2010 19:04

Interseal, dzięki.
Więc może faktycznie poproszę kolegę Woka.

A więc może jakiś czejndż dokonamy?
Chętnie bym został posiadaczem tej twojej pachnącej farbą mapy.
Mam do niej duży sentyment, a moja już ledwo przędzie.
To, że stara, to akurat mi aż tak nie przeszkadza, bo z autostr. chorwackiej wogóle nie korzystamy i nie mamy zamiaru, w Serbii prawie bez zmian, w Grecji tylko Saloniki-Joanina i Saloniki-Alexandropolis (która jest jeszcze w budowie)
Oczywiście mam jeszcze kilka map, które zawsze biorę w podróże, ale akurat nam się bardzo przydaje ta duża, bo jest na niej cały obszar, który lubimy objeżdżać. Od Chorwacji po Albanię i Grecję.

Więc jeśli ci zbywa to powiedz jak mógłbym zostać jej posiadaczem?
:P
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.01.2010 19:26

janniko napisał(a):

pozdro

Może tu będzie :wink:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 22.01.2010 19:37

janniko napisał(a):Więc jeśli ci zbywa to powiedz jak mógłbym zostać jej posiadaczem?
:P

Podobnie jak Ty, Janniko ...mam tez inne mapy ale szczerze mówiąc chyba z żadnej nie korzystam w należytym stopniu. Są bo są.
Jeżeli ci tak bardzo na niej zależy mogę oddać.
Odbiór- Rzeszów lub poczekaj i odbierzesz w Krakowie ( myślę że w niedługim czasie, syn z synową mnie odwiedzi).
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 22.01.2010 20:02

janniko napisał(a):Witam
od dłuższego czasu szukam takiej mapki:

Obrazek

Niestety nie mogę jej nigdzie zakupić!

Przyjaciel Google podpowiedział::

http://wysylkowa.pl/ks990306.html
http://www.nokaut.pl/szukaj/mapa-samoch ... wacja.html

Nie czytałem wszystkich postów więc może już było :)

Powodzenia
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone