Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy ktoś wie gdzie można kupic taką mapę.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 22.01.2010 20:17

woka napisał(a):
janniko napisał(a):Odbiór- Rzeszów lub poczekaj i odbierzesz w Krakowie ( myślę że w niedługim czasie, syn z synową mnie odwiedzi).

Będę dozgonnie wdzięczny jeśli powiesz mi jakie pifko najbardziej lubisz.. :P

Może być Rzeszów.Szwagier za tydzień będzie jechał z Łańcuta do Krakowa, a szwagrowa jest często w Rzeszowie, bo tam pracuje, więc mogłaby podskoczyć i odebrać.
Może też być przez syna, który z tego co się domyślam mieszka w Krakowie?,
Napisz jak wolisz
Mi się aż tak bardzo nie spieszy. Oby do lata dotarło..

Podaj na maila - janniko(małpa)tlen.pl - namiary (tel. adres itp) gdzie i jak będzie można dokonać pobrania..
Z góry okropnie i ślicznie dziękuję
z poważaniem
janniko
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.01.2010 21:32

Janniko, widzę, że numizmatikoholik jesteś :wink: :lol: ...mapa bez autostrady w skali 1:750 000 Cię kręci :lol:
Wejdź radzę do pierwszego empiku z brzegu, tam zakupisz lub zamówisz porządną, dokładną i aktualną mapkę wybrzeża lub jak wolisz całości Bałkanów, jest wybrzeże CRO 1:75 000, Czarnogórskie 1:100 000 i wiele, wiele innych....nooo chyba że tylko Falk Cię interesuje z przyczyn sentymentalnych - to szacuneczek i spadam... :lol:
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 22.01.2010 22:28

slapol napisał(a):Wejdź radzę do pierwszego empiku z brzegu, tam zakupisz lub zamówisz porządną, dokładną i aktualną mapkę wybrzeża lub jak wolisz całości Bałkanów, jest wybrzeże CRO 1:75 000, Czarnogórskie 1:100 000 i wiele, wiele innych....nooo chyba że tylko Falk Cię interesuje z przyczyn sentymentalnych - to szacuneczek i spadam... :lol:

Slapolu
Wyżej pisałem dlaczego "rajcuje" mnie ta mapa. O całość Bałkanów.
Mylisz się jednak, że wchodząc do empiku mogę zakupić mapę całości Bałkanów włącznie z Albanią i Grecją środkowo-północną (do Krekyry i Larisy).
Tylko ta jedna mapa skupia w sobie wszystkie kraje Bałkańskie: od Sławenii po Albanię i Grecję na jednej wielkiej płachcie. Pozostałe nie mają Albanii.
Chyba, że pojawiły się jakieś nieznane mi nowości..
:P

PS
Osobne lub w mniejszych kompilacjach dokładne i aktualne mapy wszystkich tych krajów oczywiście posiadam.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.01.2010 22:39

No ok, rozumiem - chcesz mieć 1/5 Europy na jednej płachcie i trzeba to uszanować, tylko czy nie uważasz, że w takiej skali to raczej mało przydatne? No bo do czego? W którym kierunku chcesz jechać? Pewnie wiesz to jak łysy koń w którym :lol:
A te konkretniejsze drogi i informacje są na mniejszych skalach....ale jak znajdę Falka dam Ci znać :!:
radziu1974
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radziu1974 » 22.01.2010 23:35

janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 23.01.2010 17:41

Dzięki.
OK. Ale jest mały mankament. Gdy klikniesz "do schowka", to pojawia się plansza, na której się dokonuje zakupu i tutaj właśnie jest szkopuł, że "produkt chwilowo niedostępny"!
Już to widziałem w kilku internet-sklepach. I zawsze to samo. Do kilku dzwoniłem i .. nie ma i.. nie wiadomo kiedy i czy wogóle będzie.

Slapol. Wiem, że jest wiele świetnych map... mam ich kilka .. są rewelacyjne.
Ale ja szukam właśnie i mianowicie TEJ :mrgreen:
I cieszę się, że są chętni do pomocy.
hej
:papa: :hut:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.01.2010 18:47

janniko napisał(a):.....Slapol. Wiem, że jest wiele świetnych map... mam ich kilka .. są rewelacyjne.
Ale ja szukam właśnie i mianowicie TEJ :mrgreen:
....

No widzę, widzę...już nie złość się na mnie :wink: :lol: ...jak tylko taką zobaczę, to na 100 % Ci kupię :lol:
Pozdrav
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 23.01.2010 19:48

slapol napisał(a):...już nie złość się na mnie...

Slapol
Ależ gdzież by tam...
znasz mnie przecie z postów..
do siebie też mam dystans. i do swoich "zakrętów" i odjazdów...

Generalnie poza otwartością na nowe trendy jezdem okropnie tradycyjny i przywiązliwy...

dzięki za chęć pomocy, ale chyba już dostanę ją od Woki.

Oczywiście jeśli ktoś gdzieś wyoczy tę mapę bardziej uaktualnioną, to oczywiście stawiam WIELKIE PIFKO!!!

Chyba że polecicie mi jakowąś inną taką samą mapę...
to znaczy, żeby byli wszystkie kraje Bałkańskie od Słowenii po Grecję i Albanię na jednej stronie (a nie np. na odwrocie czy w jakiejś innej zakładce!)

pzodro
Witold P.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Witold P. » 24.01.2010 01:22

Jeżeli masz gdzieś blisko do sklepu Carrerfour to mogą jeszcze być.
Ja tam właśnie widziałem .
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 24.01.2010 07:22

Witold P. napisał(a):Jeżeli masz gdzieś blisko do sklepu Carrerfour to mogą jeszcze być.
Ja tam właśnie widziałem .

8O 8O 8O
A to ci numer!
Jesteś pewien, że to właśnie ta mapa!?
dzięki za info..
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 31.01.2010 16:56

WOKA
Mapka dotarła
Molto gracias!
Maximum satysfakcji:
Obrazek

i na popitkę
Obrazek

Wielki dzięki!
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 31.01.2010 19:40

..... ehhhh, Janniko, ... tyle tu tego. :wink:
Przepłaciłeś, sam Maximus kosztuje o wiele więcej niż mapka. Twoja strata. :lol: :wink:
pzdr.
janlewbr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) janlewbr » 31.01.2010 23:05

Dobry jest też atlas MarkoPolo obejmujący Słowenię Chorwację i Bośnię . Jest dość dokładny i przejrzysty dobry na trasę . A na miejscu najlepiej kupić mapkę okolicy na niej znajdziesz najwięcej .
mikokrak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mikokrak » 04.02.2010 11:22

Bardzo fajną mapę znalazłem w empiku, jest zafoliowana a więc dość trwała cena ok 20 zł
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 04.02.2010 12:57

Dzięki za info.
Tę w MPiKu widziałem. Jest super.
Ale mi chodziło (jak już pisałem), żeby mapa miała na jednej stronie zasięg od Słowenii i Węgier aż po Albanię (całą) i część Grecji.
I taką teraz mam i jestem happy!
pozdro
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Czy ktoś wie gdzie można kupic taką mapę. - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone