Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy ktos sie podejmie to przetlumaczyc?

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
joka7
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) joka7 » 26.08.2008 14:23

MAM PEWIEN PROBLEM : chcialabym napisac list lecz nie wiem co zrobic by mnie ktos bliski memu sercu zrozumial,wiec postanowilam ,iz zrobie to po chorwacku: Lecz jak to zrobic nie znajac Chorwackiego na tyle by ten bliski mi czlowiek mnie zrozumial?
Oczekuje waszej pomocy :oops:
Kochany
Naprawde ciezko mi bez Ciebie ,czekam cale dnie i noce przy komputerze na wiadomosc od Ciebie ,zagladam do skrzynki pocztowej i gdy jest pusta , - czekam dalej . Nie wiem czy czytales moj E- mail , czy po prostu nie masz mozliwosci w tym momencie odpisac na niego wiec dalej czekam......i nie wiem czy moze nie chcesz odpisac .
Kazales mi czytac E-maile twoje wiadomosci miedzy wierszami,nie wiem jak mam to rozumiec ?
Lecz ja rozumiem to w jeden sposob : nie wiez co sie w Tobie dzieje I poprostu sie boisz dopuszczac tej mysl ,ze to cos innego niz czujesz do tej osoby z ktora jestes tak dawno. Kiedy pytalam ,gdy,, bylismy razem"
joka7
Plażowicz
cd

Nieprzeczytany postnapisał(a) joka7 » 26.08.2008 14:43

czy nie masz wyzutow sumienia w stosunku do Twojej zony odpowiedziales mi .: ze Ona jest w twoim sercu . Bardz sie zle poczulam zadawalam sobie pytanie :to w takim azie gdzie jestem ja?
Czyzbym byla tylko wczasowiczka ktora pojedzie i na tym sie skonczy. Lecz dla mnie to wszystko nie jest takie proste . Jarka nie zdradzilam jeszcze nigdy i nawet nie przeszlo mi to na mysl by myslec o innym ,az do tego dnia gdy Cie pierwszy raz zobaczylam,na tych schodach, zaklopotanego naszym wczesnym przybyciem ,usmiechnietego..........chyba takiego jakim jestes.....
Wiem ,iz moja milosc jest ciezarem ,lecz napisz jakie masz zdanie na ten temat,lub nie pisz poprostu nic -to bardzo boli ,lecz kazdy bol po czasie mijapozdrawiam
Joka

To naprawde dlugi text l,lecz bardzo wazny dla mnie ,pomozcie
joka
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 26.08.2008 16:13

:evil: :evil: :evil: .... jejku, aż tak się porobiło ( a może tylko prowokujesz)

Jeśli to na poważnie ... zapomnij o Chorwacie. Byłaś tylko wczasowiczką, naiwną, głupiutką. Zabawił się Twoją naiwnością. Zaliczył jeszcze jedną. Koniec wczasów i wszystko wróciło do normy.
joka7
Plażowicz
woka

Nieprzeczytany postnapisał(a) joka7 » 26.08.2008 17:10

Widze ,iz jestes znawca uczuc ,lecz niestety nie chorwackiego :lol:
A ja szukam kompetentnej osoby ktora przetlumaczy mi moj list .
Azkolwiek dziekuje za porawe :wink:
Joka
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 26.08.2008 17:23

woka napisał(a)::evil: :evil: :evil: .... jejku, aż tak się porobiło ( a może tylko prowokujesz)

Jeśli to na poważnie ... zapomnij o Chorwacie. Byłaś tylko wczasowiczką, naiwną, głupiutką. Zabawił się Twoją naiwnością. Zaliczył jeszcze jedną. Koniec wczasów i wszystko wróciło do normy.

:P :P :P :P
Spróbowałabym ale łzy się cisną do oczu...jakie to smutne.
Pozatym oj niedobra z Ciebie kobietka- z żonatym???
Sorry za szczerość.
Pozdrawiam.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 26.08.2008 18:12

madzia1981 napisał(a):Spróbowałabym ale łzy się cisną do oczu...jakie to smutne.
Pozatym oj niedobra z Ciebie kobietka- z żonatym???
Sorry za szczerość.
Pozdrawiam.

A mnie nie cisną się żadne łzy. Patrzę na to z pozycji "chłopa".
Przecież ten chorwat powiedział jej, że małżonkę ma w sercu, od Joka7, wziął co mu dała. Już dawno zapomniał a w zasadzie pamięta, że Polki to k...... ( normalne myślenie po czymś takim ). Teraz na każdą przyjezdną Polkę będzie w ten sposób patrzał i oczyma ją rozbierał.

Mnie sz...g trafia jak widzę takie osoby. Pojechała z mężem, zapewne tym jedynym, tym kochaniutkim ... i masz. Zobaczyła "samca" i zakochała się. Ja się pytam, gdzie rozum :?: ... gdzie godność kobiety zamężnej :?:
Ot, Polka, pojechała na wczasy, zapewne pierwsze w życiu i tak ją zauroczyło że rozum postradała. Na miejscu męża ... w trybie natychmiatowym lub jeszcze szybciej .. von k..... z domu. :!: Jestem szczery, takie mam zapatrywanie na stosunki żona-mąż i nie przepraszam. Zbyt długo mieszkałem nad morzem, w czasach "kawalerskich" niejedną głupią kozę-wczasowiczkę ..... Było-minęło. Historia. .......... (ale ja byłem kawalerem bez dziewczyny) :!:
joka7
Plażowicz
Woka

Nieprzeczytany postnapisał(a) joka7 » 26.08.2008 18:27

Masz bardzo dziwny poglad co do kobiet dla Ciebie kazda to K......
Wyobraz sobie ,iz nie jestem mezatka,w CHorwacji nie bylam pierwszy raz, nie mieszkam w Polsce
I powiedz skad ty wzieles tka wierna jak wszystkie Polki twoim zdaniem to K
POZ
JOKA
joka7
Plażowicz
cd

Nieprzeczytany postnapisał(a) joka7 » 26.08.2008 18:37

A Twoim obrazliwym zachowaniem udowodniles zachowanie TYPOWEGO POLSKIEGO SAMCA ,picie imprezki i du.aka - ot znawce uczuc :papa:
Lubuszanin
Cromaniak
Re: cd

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 26.08.2008 18:45

joka7 napisał(a):A Twoim obrazliwym zachowaniem udowodniles zachowanie TYPOWEGO POLSKIEGO SAMCA ,picie imprezki i du.aka - ot znawce uczuc :papa:

Masz nadzieje, ze ten Chorwat jest w czyms lepszy od Polaka? Skoro wyjasnil Tobie, ze w sercu ma tylko swoja zone, to dlaczego zawracasz jego glowe? Chcesz rozbic kochajaca sie rodzine?
joka7
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) joka7 » 26.08.2008 18:59

Po pierwsze -nie oceniam ludzi po narodowosci lecz po zachowaniu
Po drugie-nie rozbijam niczyjego malzenstwa bo w tej kwestji jest wszystko wyjasnione
Po trzecie wyobrazcie sobie ze nie spalam z tym panem
Po czwarte------------PROSILAM O POMOC W PRZETLUMACZENIU - :) A NIE O DYSKUSJE
Poz.
Joka
woka
Koneser
Re: Woka

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 26.08.2008 19:11

joka7 napisał(a):Masz bardzo dziwny poglad co do kobiet dla Ciebie kazda to K......
Wyobraz sobie ,iz nie jestem mezatka,w CHorwacji nie bylam pierwszy raz, nie mieszkam w Polsce
I powiedz skad ty wzieles tka wierna jak wszystkie Polki twoim zdaniem to K
POZ
JOKA

Nie wnerwiaj mnie. :!: Już ktoś napisał. ...... za żonatego się bierzesz. :!: :!: Wczuj się w rolę jego małżonki. Oczy by Ci wydłubała i miałaby do tego "święte prawo". Dla mnie jesteś już k...
( w czym masz problem, że nie możesz zatrzymać przy sobie normalnego faceta .... skośne nogi, za gruba, brak uzębienia,..... już sam nie wiem co pisać). :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.08.2008 19:15

Dajcie sobie na wstrzymanie :roll:
Jakby co to regulamin punkt 7
ZAJEC
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZAJEC » 26.08.2008 19:17

joka7 napisz mu po niemiecku(chyba znasz) i nie przejmuj się, zrozumie
Ostatnio edytowano 26.08.2008 19:20 przez ZAJEC, łącznie edytowano 1 raz
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 26.08.2008 19:19

Piotrek_B napisał(a):Dajcie sobie na wstrzymanie :roll:
Jakby co to regulamin punkt 7

Piotrek .. to skasuj ten post i po sprawie.
Chce przetłumaczenia niech idzie do tłumacza przysięgłego .. przynajmniej zapłaci. :D
Ewa Góra
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Góra » 26.08.2008 20:12

Panowie i Panie,dajcie proszę siana.To podpucha.Przeciez tak naiwnie nie prosi się o przetłumaczenie tekstu do "ukochanego".Jak on kocha i zależy mu na przeczytaniu tekstu,to pójdzie sobie do tłumacza języka polskiego,lub do nastepnej wczasowiczki, która natychmiast utuli go na "memłonie".
Joka7 wyluzuj.
Następna strona

Powrót do Kultura chorwacka

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone