Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy ktoś poleci gdzie można dobrze zjeść w Diklo i Zivogosce

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
nowalijka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowalijka » 21.06.2010 22:43

2 lipca wyjazd do Diklo, 10 lipca przenosimy się do Zivogosce na kolejny tydzień. Polecacie jakieś konkretne miejsca?
malinabar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) malinabar » 23.06.2010 19:13

Witam Jeśli to Zivogosce Blato to restauracja Adrianna lub kawiarnia-pizzeria Leut.
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 23.06.2010 20:15

malinabar napisał(a):Witam Jeśli to Zivogosce Blato to restauracja Adrianna lub kawiarnia-pizzeria Leut.

tak jest :) mniam
ologaw
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ologaw » 24.06.2010 19:24

malinabar napisał(a):Witam Jeśli to Zivogosce Blato to restauracja Adrianna lub kawiarnia-pizzeria Leut.

To ja się dołączę do pytania w jednym wątku - mamy już rozpracowane Blato. Ja natomiast będę w Zivogosce Porat i interesują mnie tamtejsze knajpy. Na forum coś skąpo jest z opisem knajpek, restauracyjek, pizzerii itd. Przecież jeśli ktoś jedzie do takiej wioski to powinien szczegółowo opisać lokale, które są na miejscu. Rozumiem, że w Chorwacji drogo w knajpach ale od czasu do czasu przecież chyba ludzie tam chodzą. A z tego co piszecie to w małych miejscowościach jest tylko kilka knajpek i to wszystko. Więc nie wiem czemu taka cisza na ich temat.
Jeśli ktoś zna knajpy z Zivogosce Porat to niech coś skrobnie.
kaarool
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaarool » 24.06.2010 20:24

W Zivogosce Porat przy molo w porcie jedna restauracja, przy deptaku w stronę hotelu NImfa druga knajpa z tarasem wbudowanym w morze:). (którą polecam). W górnej częsci wioski, naprzeciwko sklepu spożywczego pizzerio-restauracja (pizza ok). To chyba wszystko, a przynajmniej więcej nie pamiętam.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 25.06.2010 08:16

Z Poratu polecam się wybrać na spacero - kolację do Igrane. Przy porcie biało niebieski wystrój na zewnątrz o ile pamiętam nazywała się właśnie Porat.
ologaw
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ologaw » 25.06.2010 21:51

Rysio napisał(a):Z Poratu polecam się wybrać na spacero - kolację do Igrane. Przy porcie biało niebieski wystrój na zewnątrz o ile pamiętam nazywała się właśnie Porat.

Dzięki za info ale to akurat już wiedziałem, bo ta knajpa przewinęła się na forum już kilka razy. No ale przecież nie będziemy dziennie łazić do Igrane z żoną i dziećmi. No cóż, wiadomo będę na miejscu to się zobaczy jak jest. Będziemy robić wycieczki, więc nie tylko Porat pozostaje. Ale żeby nikt nie potrafił powiedzieć co z knajpami w Poracie?
A póki co do wyjazdu niecałe dwa tygodnie a moja noga w gipsie, jeszcze z wyjazdu mogą być nici. Sport to zdrowie...
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 26.06.2010 10:11

ologaw napisał(a):Ale żeby nikt nie potrafił powiedzieć co z knajpami w Poracie?

kaarool napisał(a):W Zivogosce Porat przy molo w porcie jedna restauracja, przy deptaku w stronę hotelu NImfa druga knajpa z tarasem wbudowanym w morze:). (którą polecam). W górnej częsci wioski, naprzeciwko sklepu spożywczego pizzerio-restauracja (pizza ok). To chyba wszystko, a przynajmniej więcej nie pamiętam.

To zaledwie 2 posty wyżej nad Twoim, więc nie bardzo kapuję o co chodzi :?

Jest jeszcze kawiarenka na promenadzie i knajpa (największa w Poracie) na końcu Poratu idąc w stronę Malej Duby i sezonowo/okresowo jak dowiozą ryby knajpka na plaży.
ologaw
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ologaw » 26.06.2010 14:20

Rysio napisał(a):
ologaw napisał(a):Ale żeby nikt nie potrafił powiedzieć co z knajpami w Poracie?

kaarool napisał(a):W Zivogosce Porat przy molo w porcie jedna restauracja, przy deptaku w stronę hotelu NImfa druga knajpa z tarasem wbudowanym w morze:). (którą polecam). W górnej częsci wioski, naprzeciwko sklepu spożywczego pizzerio-restauracja (pizza ok). To chyba wszystko, a przynajmniej więcej nie pamiętam.

To zaledwie 2 posty wyżej nad Twoim, więc nie bardzo kapuję o co chodzi :?

Jest jeszcze kawiarenka na promenadzie i knajpa (największa w Poracie) na końcu Poratu idąc w stronę Malej Duby i sezonowo/okresowo jak dowiozą ryby knajpka na plaży.

To mój błąd, bardzo przepraszam, nie wiedzieć czemu jakoś mi się wydawało, że wszystko dotyczy Blato. :oops:

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone