Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

czy ktoś płynął promem z Dubrownika o Bari

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hania731
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hania731 » 04.04.2006 09:07

Planuję taką przeprawę, ale potrzebuję kilka rad.
Ile kosztuje taka przeprawa.Samochod + 2 dorosłych i jedno dziecko.
mam stronę jardlinii,ale nie mogę się zorientować co oznaczają symbole kabin.
Czy trzeba wcześniej rezerwować miejsce,a jeżeli tak,to jak?
Pomóżcie!!!
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 04.04.2006 09:20

http://www.jadrolinija.hr/

Wyszukaj pod tym adresem to, co Cię interesuje.
http://promy.pzmtravel.com.pl/index.php?id_strony=748

A najlepiej http://www.google.pl
FUX
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 04.04.2006 09:44

hania731 napisał(a):Planuję taką przeprawę, ale potrzebuję kilka rad.
Ile kosztuje taka przeprawa.Samochod + 2 dorosłych i jedno dziecko.
mam stronę jardlinii,ale nie mogę się zorientować co oznaczają symbole kabin.
Czy trzeba wcześniej rezerwować miejsce,a jeżeli tak,to jak?
Pomóżcie!!!

Podaj jeszcze termin, to Ci ktoś policzy.... Bo cena zalezy od terminu. Zapewne trzeba wcześniej zarezerwować - zwłaszcza, jesli to będzie sezon. Albo zapytaj u polskiego pośrednika (ceny sa takie same), np. www.promy.pl
hania731
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hania731 » 04.04.2006 09:58

Podaj jeszcze termin, to Ci ktoś policzy.... Bo cena zalezy od terminu. Zapewne trzeba wcześniej zarezerwować - zwłaszcza, jesli to będzie sezon. Albo zapytaj u polskiego pośrednika (ceny sa takie same), np. www.promy.pl[/quote]

Bedzie to około 6.lipca.

Do promów.pl pisałam już,ale oni nie obsługują tej linii,tylko ze splitu do Ancony.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 04.04.2006 15:47

Ok. To Ci trochę objasnię. Symbole kabin oznaczają rodzaj kabiny - z tego, co widać jest ich 18. Ciebie sam symbol nie interesuje - to jest kod dla agentów i armatora oraz wpisane na bilecie - żeby steward mógł Cię "usadzic" gdzie trzeba.
Ciebie interesuje czy sobie wykupisz kabinę 3/4 os. tylko dla Waszej trójki, czy też 3 miejsca w kabinie 4 osobowej. Czy będzie to kabina z pełnym węzłem sanitarnym, czy tylko z umywalką, czy też zwykła kuszetka bez niczego. Czy będzie to kabina zewnętrzna (z oknem na morze) czy wewnętrzna (bez okna). Czy wreszcie fotel lotniczy na górnym pokładzie albo podłoga na pokładzie :)
Więc np. symbol kabiny B3/4 oznacza kabinę 3-4 osobową zewnętrzną z umywalką.
Za dziecko do 12 lat jest 50% zniżki, do 3 lat jeśli nie korzysta z własnego łózka - bezpłatnie.
Dodatkowo masz podział na sezony niski i wysoki (akurat od 7 lipca wskakuje wysoki sezon na promy z Chorwacji do Włoch).
Ponadto do tego musisz doliczyć bilet za auto. też tam jest napisane, za jakie auto ile się płaci.
Przy kupowaniu biletów możesz sobie wykupić od razu śniadanie i obiadokolacje - ceny tam sa podane. Pewnie jest troszkę taniej, jak kupisz z biletem.
Najtaniej oczywiście wychodzi autko + miejsce na pokładzie w śpiworku :) W drugiej kolejności autko + fotele lotnicze. Potem kabiny - wg ich komfortu.

Chyba wsio :)
Ostatnio edytowano 05.04.2006 07:00 przez Plumek, łącznie edytowano 1 raz
hania731
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hania731 » 04.04.2006 19:52

a czy mozesz mi jeszcze pomóc?
Co oznaczają skróty z literką C : 2-berth outside cab. run.water

Czy dziecko 6-cio letnie można zabrać ze sobą do kabiny 2-osobowej i spać na jednym łóżku?
Czy cena podana w tabeli to cena za kabinę,czy za jedną osobę?

Jak to jest z tymi fotelami lotniczymi na pokładzie?
Planujemy rejs nocny,więc się zastanawiam,czy to wystarczy dla dziecka?
I czy nie wiesz,jak jest z rezerwacją miejsc?czy jest konieczna?

Wielkie dzięki za pomoc.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 05.04.2006 07:11

Kabina, o którą pytasz to dwuosobowa kabina zewnętrzna z umywalką.

Napisane jest, że dziecko do 3 lat, jeśli nie ma własnego łóżka, płynie free. O dzieciach 3-12 jest napisane, że ma zniżkę 50% i nie ma informacji o tym, na jakim łóżku spi - więc nie ma mozliwości, żeby spało z rodzicami. Ma 50% zniżki za normalne łóżko.

Jak to zwykle na chorwackich stronach bywa - trzeba szukać informacji najlepiej na stronach chorwackich - tam jest napisane, że cena jest za osobę w kunach. Jest tu też napisane, że w cenie kabin jest śniadanko :)

Co do wygody podróżowania w fotelach lotniczych na pokładzie - muszą się wypowiedzieć ci, którzy płynęli - był już taki wątek na forum, więc poszukaj - na pewno tam znajdziesz.

Na stronie Jadroliniji jest też napisane, gdzie mozna kupić bilety w Polsce i od tego właściwie powinnaś była zacząć:

B.I.i U.T. CROATIA
Ul. Gliwicka 12
44-200 Rybnik
Poland/Poljska
tel. +48 32 42 35 112
+48 32 42 35 113
+48 32 42 35 114
fax. +48 32 42 23 466
[url]Biuro@croatia.com.pl[/url]
http://www.croatia.com.pl
hania731
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hania731 » 05.04.2006 08:06

Wielkie dzięki,mam tyle pracy,ze nawet nie mialam czasu usiąść spokojnie i poczytać wszystko.
Dlatego jestem bardzo wdzieczna za pomoc.
Tylko jeszcze nie rozumiem,a może znowu nie doczytałam,czy ta cena w tabelce,to jest za cała kabine i wszystkie osoby w niej,czy za jedną osobę.
pozdrawiam.
hania731
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hania731 » 05.04.2006 08:31

ja jeszcze śpię i niby przeczytałam,ale do mnie nie dotarło.już przeczytałam,że napisałeś mi,ze cena jest za osobę.
jeszcze mam problem ze wszystkimi skrótami:
SH/WC/TV/BAR
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 05.04.2006 09:03

hania731 napisał(a):SH/WC/TV/BAR

SH - shower - prysznic
WC - Wiadomo Co
TV - telewizor
BAR - barek

PozdraV
J.
Jasiek777
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jasiek777 » 16.04.2006 14:08

Co prawda nie płynałem na trasie Dubrownik -Bari ale przepłynałem trasę ze Splitu do Ancony.Co do wyboru czy kabina czy tzw. "deck" czyli pokład + fotele lotnicze to nie polecam z małym dzieckiem i do tego jeszcze nocą.Różnice cen miedzy deck-iem a kabionami są spore ale sama sie przekonasz że warto wykupić kabinę.może komfort nie jest klasy hotelu lux 6-gwiazdkowego jednak zawsze to pozycja horyzontalna i spańsko jak się patrzy.Ja płynałem za dnia i podzwiałem Adriatyk.Równiez mieliśmy szczęscie zobaczyć harcujące delfiny.Bilety na prom kupiliśmy na miejscu w Cro.A że był to sierpień więc problemów było z tym co niemiara bo to szczyt sezony a poza tym Włosi wywąchali że wakacje w Cro są dużo tańsze niż u nich i jest problem z kupieniem biletów.Nie wiem jak jest w pozostałych miesiącach.Do tego doszło że prom odpłynął z opóźnieniem bo nie zmieścił się autokar no i oczywiście kłotnie trwały prawie dwie godziny.Jednak sama podróz przez morze wynagrodziła to nieprzewidziane oczekiwanie.Pozdrawiam.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.04.2006 17:10

.
Jasiek.Ile kosztowała cię ta przeprawa,mam w planach taką przeprawę.Pozd. :wink:
Jasiek777
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jasiek777 » 17.04.2006 10:38

Nie jest to tanie ale warto.Jak dobrze pamiętam było to ok 900 DEM.prom odpływał ze Splitu ok 10 czy 11.Planowany przyjscie do Ancony gdzies ok 19 czy 20.Pozdro.
Doti
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doti » 14.06.2007 11:32

A ja mam pytanie odnośnie podróży promem Dubrovnik - Bari.
Ile godzin trzeba płynąć?
hania731
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hania731 » 15.06.2007 08:57

wypłynęliśmy o 23, około 7 byliśmy w Bari, a przed 8 opuściliśmy prom.
Następna strona

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone