Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy ktoś móglby opisać okolicę Campu ''Pod Masliną''

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
szaszłyk
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) szaszłyk » 24.04.2005 19:19

Wiele już dowiedziałem się na tym forum, ale interesuje mnie okolica tego campingu.Czy można sobie pospacerować wieczorem? Jak daleko jest do miejsca, gdzie wieczorem kramarze rozbijają oświetlone stragany z pamiątkami? Byliśmy na kilku chorwackich campingach i zawsze coś takiego w okolicy było. Bardzo lubimy, kiedy minie skwar zmienić dyżurne stroje kąpielowe i kąpielówki na cywilizowane ciuchy i poszwę :?: dać się między ludżmi.
Michał
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michał » 25.04.2005 10:58

Na spacery miejsca tam raczej nie ma. Po Jadrance chodzic nie warto. Mozna zejsc do wody, napic sie piwka w barze i z powrotem do gory i juz ma sie dosc chodzenia. Szukajac miejsc do spacerowania nalezy wsiasc w samochod i jechac do jakiejs wiekszej miejscowosci.
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 25.04.2005 13:07

Pospacerowac mozna uliczkami Orasaca, ale "miedzy ludzmi" to raczej nie jest... Nie wiem, czy o takie spacerowanie wam chodzi. Orasac to malutka miejscowosc, spokojna, cicha, bez promnady i tlumow ludzi. Knajpka na plazy, tak jak pisal Michal. Sklep we wsi. I juz. Cudownie spokojny Orasac:))) Ja takie miejsca uwielbiam :oops:
A jesli ktos bedac w Orasacu zateskni za miejscki gwarem i spacerami "wsrod ludzi", to do Dubrownika bardzo niedaleko:)

Pozdrowienia,
Ania
jacek gryczewski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek gryczewski » 25.04.2005 14:06

AniaJ. napisał(a):Pospacerowac mozna uliczkami Orasaca, ale "miedzy ludzmi" to raczej nie jest... Nie wiem, czy o takie spacerowanie wam chodzi. Orasac to malutka miejscowosc, spokojna, cicha, bez promnady i tlumow ludzi. Knajpka na plazy, tak jak pisal Michal. Sklep we wsi. I juz. Cudownie spokojny Orasac:))) Ja takie miejsca uwielbiam :oops:
A jesli ktos bedac w Orasacu zateskni za miejscki gwarem i spacerami "wsrod ludzi", to do Dubrownika bardzo niedaleko:)

Pozdrowienia,
Ania

a jeszcze dodam ze w centrum wsi na górce przepiekna kapliczka ogromne stare dzrewo i tysiace wróli .....................cudo miejscówka
szaszłyk
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) szaszłyk » 25.04.2005 18:38

Dzięki za inormacje! Chyba zaraziłem się uwielbieniem dla tego miejsca.W Dubrowniku jeszcze nie bylismy, więc wycieczka po zatłoczonym miejscu pewna. Interesuje mnie Twoja opinia o plaży (widziałem kilka zdięć na forum, z których niewiele wynika i przeczytałem opinię, że stan faktyczny jest korzystniejszy niż na tych zdięciach) Czy na plaży jest tłoczno? Pozdrowienia :wink:
jacek gryczewski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek gryczewski » 25.04.2005 20:49

szaszłyk napisał(a):Dzięki za inormacje! Chyba zaraziłem się uwielbieniem dla tego miejsca.W Dubrowniku jeszcze nie bylismy, więc wycieczka po zatłoczonym miejscu pewna. Interesuje mnie Twoja opinia o plaży (widziałem kilka zdięć na forum, z których niewiele wynika i przeczytałem opinię, że stan faktyczny jest korzystniejszy niż na tych zdięciach) Czy na plaży jest tłoczno? Pozdrowienia :wink:
to zalezy w jakim okresie sie wybierasz lipiec i pierwsza polowa sierpnia to dlikatny najazd turystow ale bez paniki napewno jest bardziej kameralnie niz na innych plazach.Jesli chodzi o plaze to jest ona ok kamienista ale kamienie sa tak oszlifowane ze widzialem smigajace po plazy 2-3 letnie maluchy bez butów i nie bylo potrzeby.na plazy sa 2 natryski ze slodka woda wiec po kapieli w morzu mozna splukac cala ta solanke z siebie.Jest tez wyprowadzony w morze betonowy falochron z drabinkami do zejscia do wody, wiec jak kto lubi to moze tez poskakac do wody.No i na deser ............fajna knajpka nad samym morzem zimne piwko smaczne drinki pyszna pizza( od 12) jak poprosisz to nawet dowioza Ci na kemping i jeszcze jedna wazna informacja - jak w calym Orasiacu kamerqalna atmosfera juz po kilku wizytach na palzy bedziesz rozpoznawany przez miejscowych i witany usmiechem i pozdrowieniem.a najlepiej jedz sam i sie przekonaj :lol:
karolka:)
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) karolka:) » 28.07.2005 21:27

Mnie też się tam bardzo podoba!! Chociaż nie ma żadnych straganów z pamiatkami i bransoletkami(ktore uwielbiam kupowac;)) jest tam miła atmosfera, bo jest zawsze spokojnie!! No i uwielbiam tez migdały zrywane prosto z drzewa!!:) TEGO NIE BĘDZIECIE MIEĆ W POLSCE!! Zawsze na campie znajdzie sie ktoś (z młodzieży) z kim można pogadać!! I dla staruszków też sie ktoś znajdzie!!!:):) Moja mama czyli ewa.z robi wszystko, żeby być na koncercie Thompsona w Makarskiej!!;);)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 26.01.2007 14:20

Michał napisał(a):Na spacery miejsca tam raczej nie ma. Po Jadrance chodzic nie warto. Mozna zejsc do wody, napic sie piwka w barze i z powrotem do gory i juz ma sie dosc chodzenia. Szukajac miejsc do spacerowania nalezy wsiasc w samochod i jechac do jakiejs wiekszej miejscowosci.

Nie koniecznie :D

Spacer po Orasacu, cichy, spokojny, bez świadków ;)
Kapliczka w Orasacu
Obrazek

Drzewko pomarańczowe :D
Obrazek

I takie domy tam można zobaczyć :(
Obrazek

Widok na camping Rudine
Obrazek

Jak ktoś chce to zawsze znajdzie miejsce na spacer ;)
Pozdrav :papa:
Trebor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trebor » 26.01.2007 22:29

Przyłączam się do chóru fanów okolic campa Pod Masliną. To pięknie, że ktoś tu zwrócił uwage na urok sioła o nazwie Orasac - najczęściej tylko morze, plaża, a czy miejsca na kampie są... A tymczasem wyjdź w samo południe z campingu głównym wyjściem koło recepcji, przejdź na drugą stronę jadranki i idź powoli prosto, w stronę zabudowań. Dojdziesz do wielkiego pięknego drzewa z cudowną dzwonniczką; w sklepiku kupisz, co tam chcesz, a potem przejdź się w lewo czy w prawo uliczką. Dotknij wiszących kiści winogron. Wstąp na stary cmentarz w Orasacu. W środku lipca wszędzie będzie prawdziwie południowy upał i nieopisany spokój. I dla mnie to dopiero jest Chorwacja...
cieglo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) cieglo » 09.02.2007 12:09

Witam serdecznie, to mój debiut pisarski na forum. Pilnie czytam jednak nieco dłużej :)

Do rzeczy - ja również wybieram się w okolice Dubrovnika i biorę pod uwagę także kamping "Pod Maslinom". Niestety nie doczekałem się odpowiedzi na żadnego e-maila, który wysłałem na podane (wszystkie!) na stronie kampu adresy. Czy to miejsce jest w dalszym ciągu otwarte czy po prostu właściciele odpalają modem raz na miesiąc? ;)

W każdym razie w Orasacu ponoć jest kręgielnia (mile widziana relacja korzystających), mniemam zatem, że pewnie i inne podobne atrakcje.

Dużo pisze się o wszędobylskiej pizzy, a co ze smażalniami ryb? Czy takowe występują np. w okolicy wymienionego wyżej kampu? A może jest jakaś na jego terenie (lub pobliskich)? Ryba była dla mnie żelaznym punktem dnia w moim zeszłorocznym pobycie w Międzyzdrojach - chciałbym taki punkt uwzględnić podczas pobytu w Chorwacji :) Czy jest to bardzo forsowne dla portfela (w zestawieniu z cenami znad Bałtyku, mowa o filecie)? Jak ceny trunków w barku na kampie? Lepiej kupić na zewnątrz i degustować na plaży czy może bez specjalnego obciążenia portfela skorzystać z barku na miejscu?
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 09.02.2007 12:18

w Chorwacji smażalni ryb nie ma :D i całe szczęście :wink: tam ryby zamawia się w restauracjach :lol:
e.zetka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) e.zetka » 09.02.2007 12:52

To wielkie drzewo przy kapliczce to platan.
Na jedzonko można się wybrać do Zatonu, ze 3 kilometry w stronę Dubrovnika. Gdyby nie jadranka, możnaby iść na piechotę.
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 09.02.2007 13:05

e.zetka napisał(a):To wielkie drzewo przy kapliczce to platan.
Na jedzonko można się wybrać do Zatonu, ze 3 kilometry w stronę Dubrovnika. Gdyby nie jadranka, możnaby iść na piechotę.

Wydaje mi się że w rejonie zjazdu na kamp Rudine był czynny rożen przygotowujący wieczorem jakiegoś czworonoga :wink:
e.zetka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) e.zetka » 09.02.2007 13:12

Zgadza się :D
Elaj203
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elaj203 » 09.02.2007 13:12

e.zetka napisał(a):Na jedzonko można się wybrać do Zatonu, ze 3 kilometry w stronę Dubrovnika. Gdyby nie jadranka, możnaby iść na piechotę.

Ewentualnie do Trsteno, w drugim kierunku.
Następna strona

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone