Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy ktoś już jechał w tym roku przez BiH?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kiur
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiur » 14.09.2006 10:35

nie wiem gdzie jeżdził ten kolega KJUR

Informuję, że parokilometrowy brak asfaltu stwierdziłem na odcinku Citluk-Mostar. Dodam, że w wyniku tego braku zawieszenie mojego samochodu nie ucierpiało i gdybym miał ponownie jechać tą trasą to raczej nie próbowałby szukać innej.

Z wszystkich faktów, które pojawiły się w tej naszej dyskusji jeden uważam za niepodważalny - napewno do południowej chorwacji jedzie się dłużej przez BiH niż Chorwackimi autostradami :-)
Wiła wianki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiła wianki » 14.09.2006 10:50

victoo napisał(a):
Wiła wianki ja wiem, że Ty jesteś mistrzem kierownicy... wspominałeś już o tym tutaj kilkakrotnie...
Ruskiego w szkole nie miałem... od razu wskoczyłem na angielski.

a co do reszty Twojej wypowiedzi to... bez komentarza.

PS. Z Twoimi umiejętnościami powinieneś wystartować w rajdzie Paryż-Dakar, zwycięstwo jak w banku :P

Żebyś wiedział za kólkiem radzę sobie bardzo dobrze. 8) A jak coś jest nie tak to nie mówię, że wszystko dookoła jest złe, tylko że ja jestem za cienki. Ot cała prawda o narzekaniu.
Wiła wianki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiła wianki » 14.09.2006 11:04

krakuscity napisał(a):Główne drogi w BiH są OK co widać na zdjęciachObrazekObrazeka tę trasę (Bugojno, Jajce, Banja Luka, okolice rzeki Vrbas) wybrałem aby zobaczyć takie widoki ObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek a komu nie pasuje "mordercza droga" , ciemne kręte tunele bez odblasków to niech "zasuwa" chorwackimi autostradami. Dla tych co sie nie śpieszą polecam piękne trasy przez BiH.
Pozdrawiam

Krakus ale paskudnie w tej Bośni :D
Szkoda, że tak mało u ludzi wrażliwości na piękno i przewagę ma szybkość pokonywania trasy. Ale...co się dziwić skoro taką popularność na doda (celowo z małej litery)
kiur
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiur » 14.09.2006 13:32

Szkoda, że tak mało u ludzi wrażliwości na piękno i przewagę ma szybkość pokonywania trasy.

Doceń jednak fakt, że w niektórych przypadkach owa szybkość pokonywania trasy staje się niezwykle istotna. Beczący na tylnym siedzeniu dwulatek skutecznie potrafi zmienić kontemplację pięknych widoków w koszmar ;-)))

Uważam, że Chorwacja nie jest dla ludzi o których piszesz. Miłośnicy Dody znacznie lepiej będą się czuli w basenach hiszpańskich hoteli czy szerokich niczym pas startowy plażach włoskiego Bibione.

Ale to juz offtopic i temamt na inny watek.
victoo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) victoo » 14.09.2006 13:57

Wiła wianki napisał(a):

Żebyś wiedział za kólkiem radzę sobie bardzo dobrze. 8)

"Krowa, która najwięcej ryczy najmniej mleka daje" :D
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 14.09.2006 15:30

Doceń jednak fakt, że w niektórych przypadkach owa szybkość pokonywania trasy staje się niezwykle istotna. Beczący na tylnym siedzeniu dwulatek skutecznie potrafi zmienić kontemplację pięknych widoków w koszmar icon_wink.gif))

skąd ja to znam 8) :?: :lol: ale i tak wybrałem starą trasę w tym roku zamiast autostrady i powiem że decyzji absolutnie nie żałuję i w przyszłym roku lecę tak samo :lol:
Piotr Bydgoszcz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Bydgoszcz » 14.09.2006 17:39

Miedziak napisał(a):Ja mam troche inne bardzo pilne pytanie. Czy na przejściu granicznym między Chorwacją a BiH po trasie na Dubrovnik, ewentualnie w samej Chorwacji, jest możliwość zakupu Zielonej Karty ? Pytam, bo pani w Link4 mi powiedizla, ze u nich musze placic 100 zl, a na granicy tamtej moze byc taniej, a inni mowia ze nie ma takiej opcji.

Pozdro
Witam. W tym roku przekraczałem granicę między cro i bih. Zapłaciłem za zieloną kartę dyżurującemu w pobliskiej restauracji Chorwatowi 130 hrk. Pozdrawiam
Wiła wianki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiła wianki » 14.09.2006 18:50

kiur napisał(a):
Szkoda, że tak mało u ludzi wrażliwości na piękno i przewagę ma szybkość pokonywania trasy.

Doceń jednak fakt, że w niektórych przypadkach owa szybkość pokonywania trasy staje się niezwykle istotna. Beczący na tylnym siedzeniu dwulatek skutecznie potrafi zmienić kontemplację pięknych widoków w koszmar ;-)))

Ok. Żebyzakończyć tą całą może trochę ostrzejszą wymianę poglądów powiem Ci kiur, że też jechałem z małym dzieckiem (3,5 roku). W tym roku zainwestowałem tuż przed podróżą 200 zł w używane DVD z ekranem 5,5" (do auta dla dziecka naprawdę wystarczy). U mnie problem był w tym, że dziecko chciało cały czas jechać ale z mamusią z tyłu. Ale tak było przed zakupem DVD. W tym roku DZIECKA NIE BYŁO W SAMOCHODZIE!!! Oglądało sobie grzecznie bajeczki, do tego w słuchawkach i nie marudziło żeby mama poszła do tyłu.
Ten zakup to był strzał w dychę. POLECAM WSZYSTKIM podróżującym z małymi dziećmi. Zobaczycie sami.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Czy ktoś już jechał w tym roku przez BiH? - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone