jacek_jpj napisał(a):ja ostatecznie zrezygnowalem z drogi "do" bądź "z" Chorwacji przez BiH i bardzo z tego powodu jestem zadowolony.
Krotki wypad do Mostaru wyleczyl mnie z jazdy waskimi o zlej nawierchni drogami gdzie srednia predkosc to cos ok 50km/h a ilosc "suszarek" jest nieziemska. Na trasie Split-Zagreb mielismy srednia prawie 130km/h. Dla mnie wybor jest jasny.
Oddajac sprawiedlowosc nalezy przyznac ze w drodze do Chorwacji srednia predkosc na slynnej autostradzie wyniosla 61km/h (3 korki po ok 10-15km przed tunelami)
Moja średnia prędkość jadąc przez BiH to właśnie jakieś 60-70 km/h.
Natomiast wyścigi robię sobie w pracy icon_cool.gif
Mam służbowe auto z ponad stukonnym silnikiem icon_cool.gif i często wyprzedzam "świetnych" kierowców, którzy potrafią jechać tylko wtedy kiedy są przynajmniej 2 pasy ruchu w jedną stronę i prostą drogę. Aha no i najlepiej jak nie ma na drodze TIR'ów.
Jadąc na wakacje wszystkich wyprzedzających mam w "głębokim" icon_wink.gif poważaniu.
--------------------------------------------------------------------------------
Sławek dziwi mnie, że akurat ty pijesz do mnie. Ale skoro tak jest to chyba masz jakieś kompleksy. A szkoda. Życzę zdrowia.
Sławomir Wocial napisał(a):--------------------------------------------------------------------------------
Sławek dziwi mnie, że akurat ty pijesz do mnie. Ale skoro tak jest to chyba masz jakieś kompleksy. A szkoda. Życzę zdrowia.
a cóż to znaczy , że akurat ja? Czy ja się podaję za jakiegoś ściganta? A kompleksy mam jak każdy , uważam ciągle , że brzuch mam za duży!! Mój poprzedni tekst miałbyć żartem ale chyba sie nie powiodło.A Gumowa Kaczka to przecież bohater fajnego filmu! Pozdrav-Bocian
pogodna napisał(a):Witam zwolenników jazdy przez BiH. mam pytanie:czy ktoś już jechał nową autostradą A6 z Budapesztu na południe Węgier wzdłuż Dunaju .Autostada biegnioe obok drogi nr 6. Według informacji z netu od 11 czerwca część tej autostrady powinna być czynna - do Dunajuvaros tj.około 60 km. Droda ta znacznie przyśpieszy wyjazd z Budapesztu na drogę nr 6 i dalej do Osijeka.[/img]
Wiła wianki napisał(a):W przypadku jazdy autostradą na wakacje jestem trochę "rozdarty".
Z jednaj strony szkoda urlopu. A z drugiej jazda autostradą jest dla mnie trochę nudna. Owszem widoki też można podziwiać ale to nie to co jazda co prawda dużo wolniej ale zwykłą krajówką. Bo właśnie wtedy mamy okazję zobaczyć kraj, przez który przejeżdźamy taki jakim on jest naprawdę. Czy tak nie jest? Jak uważacie?
niezawodny napisał(a):Jeśli Węgrzy oddadzą cały odcinek Budapeszt - Mohacz to trasa przez BiH będzie coraz większą konkurencją dla chorwackich autostrad. Zwłaszcza że Chorwaci też budują odcinek Mohacz - granica BiH a i Bośniacy mają w planie autostradę Mostar-Sarajewo-Zenica-Doboj. To byłaby piekna sprawa z Budapesztu do Dubrownika autostradą via BiH... Na razie pozostaje pomarzyć
niezawodny napisał(a):Jeśli Węgrzy oddadzą cały odcinek Budapeszt - Mohacz to trasa przez BiH będzie coraz większą konkurencją dla chorwackich autostrad.
Lider16 napisał(a):Niezawodny, ide o zakład, że wcześniej pojedziemy autostradą do Dubrownika via BIH (z Budapesztu oczywiście) niż z Krakowa do wschodniej granicy PL, niestety.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi