slawek66 napisał(a):Łukasz napisał(a):To czy loteria czy nie to zależy jak wygląda umowa Biura z Chorackim pośrednikiem. Jezeli nie przewiduje żadnej możliwości wcześniejszego wyboru apartamentu to niby jak Ci to mają umożliwić.
Ale nie będę rzecznikiem Biura bo osobiście uważam, że do Chorwacji jeździ się samemu i nie daje nikomu zarobić. Może dla jednej osoby to jest taniej ale dla grupy to jednak jazda samochodem jest tańsza a i na miejscu wybiera się to co się chcę.
generalnie umowa skarpy z jakims posrednikiem mnie nie obchodzi bo zawieram (lub nie) umowe ze skarpa i od niej moge egzekwowac dotrzymanie warunkow omowy, tylko co mam egzekwowac skoro te warunki sa nie precyzyjne.
kupujac wczsy kiedystam w axecie dokladnie wiedzialem gdzie bede mieszkal, jakos nie obawiali sie niczego pokazujec fotki przed podpisaniem umowy.
a co do dawania zarobic innym to chyba na tym polega caly ten swiat ze kazdy komus daje zarobic, a moze sie myle.
natomiast co do taniosci wyjazdu samochodem to moze jest tansze, moze drozsze a mi po prostu nie chce sie dymac za kolkiem jeszcze podczas wakacji, mam dosc tego przez caly rok.
dzieki za dyskusje
pozdrowienia z azorow
slawek66 napisał(a):Nie czepiajcie się Skarpy - nie mogli Ci zagwarantować apartamentów, jakie chciałeś - i Ci nie wciskali kitu na siłę. De facto - nie pojecahłeś. To chyba uczciwe. Gorzej byłoby, gdyby wzięli od Ciebie kasę, zapewnili, że dostaniesz to, co chcesz, a nie wywiązali się potem z umowy.
Co do Axetu - miałeś duże szczęście. Axet nawet pracownikom nie zapłacił - znam kilku z nich. Zresztą, co tu dużo pisać: Skarapa istnieje, zainwestowała w nowe autokary i nie obiecuje gruszek na wierzbie. Mają przeciętną ofertę dla przeciętnego turysty za przeciętne pieniądze i wszystko gra. Zauważ, że Axet zniknął z rynku... Przy okazji zrobił przewałkę z chorwackim biurem na Ciovo, o którym na tutejszym forum była już mowa...
Plumek
gjarg napisał(a):Jedzie ktoś ze Skarpą do kompleksu SOLARIS k. Sybenika 5 sierpnia?
Ewentualnie, czy ktoś był już w Solarisie w hotelu NIKO, i jak wrażenia?
petris napisał(a):gjarg napisał(a):Jedzie ktoś ze Skarpą do kompleksu SOLARIS k. Sybenika 5 sierpnia?
Dla mnie SKARPA to wielkie oszustwo.W zeszłym roku zakupilam Sylwestra w w/m biiurze Mialo byc po Polsku, wolala bym zeby to bylo po Grecku.Sylwester byl BULGARSKI nie mam nic przeciwko Bulgarom,ale to co bylo przechodzilo ludzkie pojecie,mimo to staralismy sie bawic, tylko ile mozna przytupywac w rytm tancow bulgarskich w węzu.I patrzyc na zapijaczonych rozebranych Bulgarow,ktorzy papierosy gasili na twoim stoliku pod twoim nosen?A nasz orkiestra przywieziona z Polski udawala, ze oni graja. A moglismy bawic sie swietnie orkiestra w miare dobra, na wieczorku zapoznawczym było swietnie.Odnosnie podrozy z Grecji do Bielska Bialej wracalismy 54 godziny.Nawet nie zostalismy przeproszeni.
Poniewaz nie jestem wymagajaca jakos to przezyłam.
Pani architekt z Warszawy zlamala noge ,nie spisano zadnego protokolu,nie udzielono jej pomocy fachowej.Dopiero w Polsce stwierdzono zlamanie.A laik patrza na noge wiedzial,ze jest zlamana
Nic nie powiem o wyzywienu puszki przywiezione z polski co dziennie tosamo.
SKARPA
napisalam bardzo nieladnie ,lecz krew mnie zalewa jak
pomysle o SKARPIE.
Plumek napisał(a):petris napisał(a):gjarg napisał(a):Jedzie ktoś ze Skarpą do kompleksu SOLARIS k. Sybenika 5 sierpnia?
Dla mnie SKARPA to wielkie oszustwo.W zeszłym roku zakupilam Sylwestra w w/m biiurze Mialo byc po Polsku, wolala bym zeby to bylo po Grecku.Sylwester byl BULGARSKI nie mam nic przeciwko Bulgarom,ale to co bylo przechodzilo ludzkie pojecie,mimo to staralismy sie bawic, tylko ile mozna przytupywac w rytm tancow bulgarskich w węzu.I patrzyc na zapijaczonych rozebranych Bulgarow,ktorzy papierosy gasili na twoim stoliku pod twoim nosen?A nasz orkiestra przywieziona z Polski udawala, ze oni graja. A moglismy bawic sie swietnie orkiestra w miare dobra, na wieczorku zapoznawczym było swietnie.Odnosnie podrozy z Grecji do Bielska Bialej wracalismy 54 godziny.Nawet nie zostalismy przeproszeni.
Pani architekt z Warszawy zlamala noge ,nie spisano zadnego protokolu,nie udzielono jej pomocy fachowej.Dopiero w Polsce stwierdzono zlamanie.A laik patrza na noge wiedzial,ze jest zlamana
SKARPA
pomysle o SKARPIE.
Współczuję. Z tego, co wiem, znakomita większość polskich touroperatorów ma problemy w Bułgarii. Bardzo trudno jest wymóc na tym narodzie respektowanie zawartych umów agencyjnych... A trzeba do tego bardzo dużo dyplomacji. Chwyty typu "nie zapłacimy" poskutkują wyrzuceniem turystów aktualnie przebywających w hotelu... Natomiast w Chorwacji jest o niebo lepiej Bardziej cywilizowanie
Plumek
platon napisał(a):Plumek napisał(a):petris napisał(a):gjarg napisał(a):Jedzie ktoś ze Skarpą do kompleksu SOLARIS k. Sybenika 5 sierpnia?
SKARPA
pomysle o SKARPIE.
Współczuję. Z tego, co wiem, znakomita większość polskich touroperatorów ma problemy w Bułgarii. Bardzo trudno jest wymóc na tym narodzie respektowanie zawartych umów agencyjnych... A trzeba do tego bardzo dużo dyplomacji. Chwyty typu "nie zapłacimy" poskutkują wyrzuceniem turystów aktualnie przebywających w hotelu... Natomiast w Chorwacji jest o niebo lepiej Bardziej cywilizowanie
Plumek
z tego co Petris napisała to była w Grecji a nie w Bułgarii
Plumek napisał(a):slawek66 napisał(a):Nie czepiajcie się Skarpy - nie mogli Ci zagwarantować apartamentów, jakie chciałeś - i Ci nie wciskali kitu na siłę. De facto - nie pojecahłeś. To chyba uczciwe. Gorzej byłoby, gdyby wzięli od Ciebie kasę, zapewnili, że dostaniesz to, co chcesz, a nie wywiązali się potem z umowy.
Co do Axetu - miałeś duże szczęście. Axet nawet pracownikom nie zapłacił - znam kilku z nich. Zresztą, co tu dużo pisać: Skarapa istnieje, zainwestowała w nowe autokary i nie obiecuje gruszek na wierzbie. Mają przeciętną ofertę dla przeciętnego turysty za przeciętne pieniądze i wszystko gra. Zauważ, że Axet zniknął z rynku... Przy okazji zrobił przewałkę z chorwackim biurem na Ciovo, o którym na tutejszym forum była już mowa...
Plumek
czy ja jestem ponadprzecietnym turysta tylko z tego powodu ze chce zobaczyc za co bede placil ?
czy przy zakupie jakliegokolwiek towaru, nawet przecietnego nie chcesz go zobaczyc ?
petris napisał(a):gjarg napisał(a):Jedzie ktoś ze Skarpą do kompleksu SOLARIS k. Sybenika 5 sierpnia?
Dla mnie SKARPA to wielkie oszustwo.W zeszłym roku zakupilam Sylwestra a.......Odnosnie podrozy z Grecji do Bielska Bialej wracalismy 54 godziny.Nawet nie zostalismy przeproszeni
pomysle o SKARPIE.
Powrót do Alternatywne środki lokomocji