napisał(a) Przemo » 24.07.2006 11:31
Witam!
kilka lat temu miałem okazję przejechania magistrali od Stonu do Rijeki, Bardzo malownicza droga z super widokami, wtedy miejscami tylko miała gorszą nawierzchnię, tzn zdecydowanie lepsza niż u nas
podróż zajęła mi ko 10 godzin z postojami po drodze, i najwiekszy korek był na odcinku Bakar-Rijeka(jechałem jakieś 2 godz.) Jechałem w niedzielę i akurat trafiłem jak wszycy wracali z weekendu, czytaj Włosi, a szczególnie Włoszki
na skuterach
Jedzie się spokojnie 70-80 km/h miejscami więcej, są momenty, ze czujesz sie jak w wesołym miasteczku
ruch nie był duży, z tego co pamietam to jakiś drobny koreczek był w Makaskiej, ale coś tam remontowali, po za tym spoko.
Możesz poczytać co kiedyś napisałem
http://tinyurl.com/j49qr
Acha jak jest ograniczenie to trzeba się go trzymać, tam znaki stawiają jak jest taka konieczność a nie dlatego, że ktoś zapomniał je zdjąć.
Żałuję, że w kilku miejscach nie ztrzymałem się na podziwianie widoków, ale niestety fatalnie mają tam oznakowane parkingi, a jak go zobaczysz to nie zawsze da sie bezpiecznie na niego wjechać.
Genaralnie polecam, ale w ramach wycieczki, jeżeli miałbym tamtędy jechać to zdecydowanie szybciej będzie autostradą, i ewentulany dojazd kawałkiem jadranki.