Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy ktos był na Ciovo w Marinie

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
KrzyśN
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzyśN » 21.03.2006 21:22

W ubiegłym roku bylismy z rodziną(żona , ja i 2 szt. młodzieniaszków)i przyjaciółmi na Pelejsaczu. Było wspaniale. W tym roku zarezerwowaliśmy apartamenty na Ciovo w domu Marina ( Okrug Gornji) u pani Miljak .
Byłbym wdzięczny za wszelkie informacje dotyczące zakwaterowania , cichych plaż, czystej wody odpowiedniej do pływania i nurkowania, małych ale dobrych knajpek, miejscowego wina oraz innych spostrzezeń szanownych CroForumowiczów . W zamian podzielę sie moimi skromnymi zeszłorocznymi doświadczeniami z dwutygodniowego pobytu w Chorwacji.
Z pozdrowieniami dla entuzjastów Cro.
rek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rek » 25.04.2006 16:40

witam!
czy mieszkać będziecie u LUBY MILJAK?W MARINIE
KrzyśN
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzyśN » 28.04.2006 15:39

wielkie dzieki za Twoją odpowiedz.
juz myslalem, ze nikt nie byl z forumowiczów na ciovo w marinie.
bedziemy zaakwaterowani w apartamentach pod adresem 21222 Marina- Pod Dridom,5 u Mrs. Miljak Barbora. Bedziemy wdzieczni za kazde informacje dotyczace gospodarzy, apartamentow w Marinie , cichej plazy na ciovo, trudnosci w przeprawie przez most, miejsc do zwiedzania oraz wszystkiego co istotne jest w tamtych okolicach Chorwacji :D :D
rek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rek » 29.04.2006 20:53

witam ponownie
czy jedziecie do Mariny miasta czy portu
bo jak do Mariny to plaża jest extra.sztuczna bez jeży
do zwiedzania Trogir.wioski na Ciowo
Szybienik oraz wodospady na wyspie KRKA
pozdro rek
kiedy jedziecie?
KrzyśN
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzyśN » 07.05.2006 21:26

Dzieki za odpowiedz .Jedziemy do pensjonatu Marina na Ciovo , Okrug Gornij. Wyjezdzamy 26.08 ok. 3 nad ranem przez Czechy, Austrie i Słowejnię. Będziemy do 05-09 lub troche dłużej jezeli bedze się nam podobało. Jedziemy w 4 rodziny 11 osób. Prosze Ciebie oraz szanownych Forumowiczów o Wasze spostrzezenie dotyczace pobytu na Ciovo, trudności w pokonaniu mostu oraz wszystkiego co istotne w pobycie w tych okolicach.

Z pozdrowieniami KrzyśN
artbor1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) artbor1 » 08.05.2006 20:53

Bylem w ubeglym roku na Ciovo na początku września , miasteczko Trogir poprostu rewelacja , pogoda byla super , bardzo fajne miejsce na wakacje.
Most jest bardzo krótki więc nie wiem o jakie problemy z przejazdem może Ci chodzić, fakt ,że są w dzień korki ale bez przesady.
Pozdro
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 08.05.2006 21:40

KrzyśN napisał(a):W ubiegłym roku bylismy z rodziną(żona , ja i 2 szt. młodzieniaszków)i przyjaciółmi na Pelejsaczu. Było wspaniale. W tym roku zarezerwowaliśmy apartamenty na Ciovo w domu Marina ( Okrug Gornji) u pani Miljak .
Byłbym wdzięczny za wszelkie informacje dotyczące zakwaterowania , cichych plaż, czystej wody odpowiedniej do pływania i nurkowania, małych ale dobrych knajpek, miejscowego wina oraz innych spostrzezeń szanownych CroForumowiczów . W zamian podzielę sie moimi skromnymi zeszłorocznymi doświadczeniami z dwutygodniowego pobytu w Chorwacji.
Z pozdrowieniami dla entuzjastów Cro.

Zerknij z moje posty, tu niedawno na forum dokładnie opisywałam wszystkie plaże, które zwiedziłam na Ciovo (chyba wszystkie :D ) Na miejscu napewno o wiele bardziej przypadną ci do gustu plaże dzikie na których to można świetnie ponurkować w wodzie:) ja upodobałam sobie plaże na koncu zarówno za okrugiem dolnji jak i po przeciwnej jego stronie (mogę podesłać kilka fotek) tzw. plażę Kava, płatną (niewiele) ale bardzo ciekawą) Na miejscu nie upodobałam sobie szczególnie zadnej z knajpek, najbardziej mi odpowiadały te na świezym powietrzu m.in przy plaży zwanej Copacabana, i nigdzie nie spotkałam niedobrego jedzonka :D ale nie jestem wybredna :) w tym roku również poraz kolejny jade na Ciovo w lipcu, we wrzesniu zas udaję sie w strony które ty zwiedziłeś rok wczesniej (Peljesac) -w tamto miejsce będzie to mój pierwszy wyjazd.
Jeśli masz jakies pytania do Ciovo to proszę pytaj-a chętnie odpowiem:)
Pozdrawiam
madzia1981
KrzyśN
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzyśN » 10.05.2006 19:18

Wielkie dzięki za Wasze informacje o Ciovo.W zupełności rozwiały mi wszelkie obawy jesli chodzi o wybrane miejsce na wakacje. Jeśli chodzi o most na wyspę to bałem się , że dużą cześć czasu przeznaczonego na popołudniowe zwiedzanie spędzimy w korkach w samochodach. Ale bez przesady. Myślę , że przy rozkopanym Wrocławiu to przeprawa przez most będzie jak przejazd przez miasto w dni wolne o 5 rano. :lol: [size=9. Co do odpowiedzi Madzi 1981 dużo wcześniej czytałem Twoje super opisy tamtych rejonów. Mam nadzieję ,że jeżeli wyjeżdżasz szybciej to podzielisz się z nami swoimi wrażeniami z drogi oraz pobytu zaraz po powrocie.

Pozdrowienia dla wszystkich KrzyśN
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 10.05.2006 20:23

z miłą chęcią sie podzielę informacjami po powrocie :D jadę 10 lipca, będę tez korzystała z komputera na miejscu, więc napewno coś napiszę

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone