Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy jest lepszy program GPS od Igo Primo ??

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tomcioooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomcioooo » 30.03.2012 21:13

Witam.
Mam IGO PRIMO +mapy NAVTEQ Q3 2010 ,oraz IGO PRIMO z mapami dostawców lokalnych.Mam pytanko czy w Chorwacji wiele się pozmieniało od tego czasu,oraz czy istnieje jakaś lepsza alternatywa dla tych map? :)
brunor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) brunor » 31.03.2012 06:51

2011.Q4 Navteq to najaktualniejsza mapa na dzień dzisiejszy (krąży po sieci), więc Twoja wersja jest trochę przestarzała - mapy aktualizowane są mniej więcej 4x w roku i należy się spodziewać jeszcze nowszej przed wakacjami.
Ja z aktualizacjami jestem na bieżąco, ale przez te 3 lata wyjazdów nie zauważyłem jakiś znaczących zmian, lub przekłamań jeśli chodzi o trasę przez Słowację, Węgry.
Wg mnie lepiej jest mieć nową mapę, ale możesz wyznaczyć trasę w nawigacji i porównać ją z wyznaczoną w ViaMichelin, jeśli będą duże różnice to proponuje aktualizację map.
Do map dodatkowo dodawane są aktualne pliki punktów poi (.poi), ostrzeżeń dla kierowców (.fda) i plik punktów adresowych (.fta).
Najnowszy program IGO to PRIMO 2.0 - posiada np. możliwość przeliczania alternatywnych tras w czasie rzeczywistym, wyświetlania realistycznego widoku skrzyżowań i różne inne bajerki (tunele, zjazdy z autostrad), które pomagają lub przeszkadzają w nawigowaniu.
tomcioooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomcioooo » 01.04.2012 01:01

Dziękuje za pomoc :)
tomcioooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomcioooo » 06.05.2012 13:48

Navteq 2011 q4 już zainstalowany :) na dodatek mapy dostawców lokalnych :)

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone