Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy jechać z niemowlakiem - 3 miesiące?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bjk
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bjk » 18.04.2006 20:43

Chciałabym pojechac do CRO - tam mi się najlepiej odpoczywa, tylko czy wyruszać w podróż z tak małym dzieciakiem? Doradźcie mi, czy ktoś juz był z taki maleństwem podzielcie sie ze mną uwagami.
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 18.04.2006 20:54

Ja z takim małym dzieckiem nie pojechałbym na pewno...

PozdraV
J.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.04.2006 21:06

Jacunio miałbyś i Ty rację gdyby nie to, że bywają Rodzice jak i dzieciątka - obeżyświaty.

Ten typ i tak nie usiedzi i tak :lol: (jak te Sasanki :P)

Z tym że Twoja uwaga jest słuszna dla 99,5% populacji :P
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 18.04.2006 21:11

Moim zdaniem możesz jechać.Jeśli nie pojedziesz teraz to nie pojedziesz przez najbliższe 2-3 lata.Taki maluch to w sumie je i śpi.I właściwie jest mu wszystko jedno czy robi to w Cro ,czy w Polsce.Natomiast podróż ze starszym dzieckiem 1-3 lata to jest prawdziwa udręka
magdapaszek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdapaszek » 18.04.2006 22:11

wiesz co jak tylko zdrowe , a jak jeszcze cyca --to co ty sie babo zastanawiasz!!!!!!!!!!!!!
magdapaszek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdapaszek » 18.04.2006 22:17

a jeszcze , mój jachu ma 3 lata, urodził sie miesiac przed terminem , jego 3 miesiac zycia kończył nad bałtykiem 25 sierpnia --pojechałm choć wszyscy w koło pókali sie w czoło!!!!! to były najwspanailsze wakacje starsza córa bawiłą sie w piachu a jachu spał godzinami w wózku na plazy--tylko budziałąm go na karmienie --

mieszkam na południu wiec droga na nasz bałtyk dla nas jest męczarnią --wiec gdy bym teraz miał wybierać bałtyk z maleństwem czy chorwacja wybrałabym chorwacje!!!!!

wszystkie potrzebne pieluchy i inne pierdołki pakuj i jedz
magdapaszek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdapaszek » 18.04.2006 22:19

a ty jestes z rybnika to sama wiesz ile jedzie sie nad bałtyk
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 19.04.2006 07:16

Odradzam temat z tak małym dzieckiem, ze względu na 100 tysięcy powodów. Oczywistych mam nadzieję.

" Mały Obieżyświat " to może jechać w taka podróż jak ma około roku przynajmniej.

No chyba że ktos lubi ryzyko ale do tego nie trzeba maluszka mieć żeby adrenalinę sobie zafundować :D :D

Radziłabym spokojna działkę albo domek gdzieś nad wodą na tegoroczne wakacje. W Polsce. Ale to tylko moje zdanie.

PS mam swoje dzieci więc nie wypowiadam się jako osoba nie znająca tematu.
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 19.04.2006 12:17

no i ja jeszcze - taki wypad, to w dużej mierze też samopoczucie rodziców - ja bym się nie zdecydował, bo "może za gorąco", "kawał trzeba jechać", "lepiej w cieniu", "lepiej bez klimy"... martwiłbym sięcały czas - wiem, bo latem będę miał 3-miesięcznego chłopca i ani mi na myśl nie przyjdzie wieść go ponad 20 godzin nad morze...
wiem, że dzieci znoszą podróże niż ich rodzice - pozwólmy decydować rodzicom...
natomiat nie zgadzam się, że "jak nie teraz, to później jeszcze gorzej" - byliśmy w Kro z 2,5 i 3,5-letnią córeczką - lepiej być nie mogło... i im jest starsza, tym bardziej widzę sens, by pojechać z nią znowu :)
witek wolf
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) witek wolf » 19.04.2006 12:28

sam tez jechałem z tak małym dzieckiem i powiem nie bylo lepszego wyjazdu taki maluch jest wspaniały,i niema sie czego obawiac żory pozdrawiaja
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 19.04.2006 14:00

Wiem, że najmłodszy cromaniak spędzał czas na campie i miał wtedy coś około 3,5 m-ca.
Powiem tak, z półrocznym brzdącem bym już pojechała: bardziej komunikatywny, ale nadal dużo śpi, więc można spokojnie pozwiedzać. Na diecie w dużym stopniu mlecznej (hmmm... cintanek mamusi ;-) ) nie martwisz się o świeżość i dostępność pożywienia.
Podróż... nasz Kapiszon zniósł najlepiej z nas wszystkich 26 godzinny przejazd autem bez klimy i bez noclegu. A spał około 3-4 godzin.

Ja najbardziej bym drżała o zbyt wysokie temperatury i ewentualne (tfu, tfu) kłopoty ze zdrowiem (zatrucia pokarmowe, udar słoneczny, itp).

Ale decyzja należy do Was!
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 19.04.2006 15:31

mama_Kapiszonka napisał(a):(hmmm... cintanek mamusi ;-) )

... pozwolisz, że wpiszę sobie ten zwrot do słownika ? :lol: :lol: :lol:

A "w temacie" : ja bym sobie darowała.
Ale jeśli <<tam ci się najlepiej odpoczywa>> to ... "jest ryzyko-jest zabawa" :wink:

P.S:Petris miałaby zapewne coś do powiedzenia w tym temacie...ale jakoś mało jej TU ostatnio ... .
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 19.04.2006 15:36

a to ja napisał(a):... pozwolisz, że wpiszę sobie ten zwrot do słownika ? :lol: :lol: :lol:

Jasne, wpisuj :-) Pochodzenie słówka: wiadomo, że mamy są symetryczne w tej kwestii, no i Kapiś miał wybór "ten czy ten?"... W jego języku cintan-cintan... i tak zostało... oby nie do podstawówki ;-)
actimel
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) actimel » 19.04.2006 15:58

mama_Kapiszonka napisał(a):
a to ja napisał(a):... pozwolisz, że wpiszę sobie ten zwrot do słownika ? :lol: :lol: :lol:

Jasne, wpisuj :-) Pochodzenie słówka: wiadomo, że mamy są symetryczne w tej kwestii, no i Kapiś miał wybór "ten czy ten?"... W jego języku cintan-cintan... i tak zostało... oby nie do podstawówki ;-)

Też bym se tak powybierał, zwłaszcza pooo podstawówce mniam mniam mniam :D :D :D :D 8) 8) 8) 8)
Zbyszek_mat
Odkrywca
Byłem z 3 miesięznym dzieckiem

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszek_mat » 20.04.2006 20:26

Byłem w 2004 roky w Czarnogórze i nasz Malwinka miała wtedy dokładnie 3 miesiąe. Czuła się wspaniale i my również, w roku 2005 miałla rok i trzy miesiące i również byliśmy w Czarnogórze. Jezeli dziecko jest zdrowe i dobrze znosi jazdę samochodem każdemu polecam taki wyjazd i my z Żoną napewno byśmy postąpili jeszcze raz tak samo. Więcej info. na e-maila
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone