Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy jechac na Pag?

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krzycholu
Odkrywca
Czy jechac na Pag?

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzycholu » 05.12.2005 17:52

Przymierzam się do wyjazdu na pag w lipcu 06,prosze o rady i opinie o tej wyspie i agencji Perla. z góry dzieki
krzycholu
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 05.12.2005 18:08

jedz w ciemno a agencje zostaw sobie na koniec gdyby bylo bardzo ciezko, a jak bedzie faktycznie ciezko to jedz dalej na poludnie
pozdrowienia
krzycholu
Odkrywca
pag

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzycholu » 05.12.2005 19:27

łatwo powiedzieć jedz w ciemno -1300 km i szukaj a moze masz jakies ciekawe namiary na cro bo ja uczepiłem sie tego pagu
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.12.2005 20:00

Do Chorwacji warto jechać, a ponieważ wyspa Pag należy do Cro
- to na Pag też warto :lol:
http://www.otokpag.com/PAG/pol/index.htm
na tej stronie masz kwatery, można rezerwować bezpośrednio
u właścicieli z pominięciem agencji - powodzenia w poszukiwaniu.
:la: :papa:
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 05.12.2005 21:09

Polecam Pag jak najbardziej.Ja od Pagu zacząlem moją przygodę z Chorwacją,która trwa do dziś.Jakby Pag był nieciekawy to pewnie wiecej bym do Cro nie pojechał.W 2005 wróciłem jeszcze raz na Pag na kilka dni i nadal mi się podobał.Po pierwsze na Pagu są fantastyczne plaże z widokiem na Velebit i wspaniałą przejrzystą wodą.Po drugie na Pagu jest kameralnie i spokojnie.Przy czym moim zdaniem Pag jest miejscem dla tych którzy w Cro szukają spokoju i relaksu a nie chcą zwiedzać.W promieniu 50 km z ciekawszych miejsc jest Paklenica i Zadar.
Ja jak byłem w tym roku to korzystałem z agencji Perła i byłem zadowolony.Jej właścicielka-Polka,która mieszka w Cro jest pomocna także w sprawach zwiazanych z zwiedzaniem wyspy i doradztwa kulinarnego :lol: .
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 07.12.2005 13:28

Ja również moją przygodę z HR rozpoczęłam na Pagu. Jest to specyficzna wyspa i niektórym jej księżycow krajobraz ( od strony lądu) nie odpowiada. Moim zdniem jest warta spędzenia tam urlopu i niezwykle ciekawa. Zgodze się ze stwierdzeniem, że jest to miejsce spokojne, oczywiście pomijąjąc dyskoteki w Novaliji i Pagu.

A co do agencji. Ja bym jechała w ciemno lub rezerowowała bezpośrednio przez net.
pt
Croentuzjasta
Re: pag

Nieprzeczytany postnapisał(a) pt » 07.12.2005 13:36

krzycholu napisał(a):łatwo powiedzieć jedz w ciemno -1300 km i szukaj a moze masz jakies ciekawe namiary na cro bo ja uczepiłem sie tego pagu

przeszukaj forum w temacie wyjazdu w ciemno,moze uwierzysz ,ze warto
podro
krzycholu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzycholu » 07.12.2005 15:02

Może i dobrze jest jechac w ciemno ale pierwszy raz -troche strach.może macie jakieś ciekawe i sprawdzone namiary.z góry dzięki Cromaniacy
darek66
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek66 » 09.12.2005 20:37

Ja byłem w tym roku pierwszy raz w Cro i na Pagu w Gajacu. Polecił mi to miejsce znajomy z pracy. Byłem tam w połowie września pogoda super i woda oczywiście krystaliczna. Bardzo polecam i gratuluje wyboru.!!!!! :D Miejsce jak już tu wspomniano bardzo spokojne , z tego co słyszłem i widziałem po drodze kwater jest sporo, także możesz jechać w ciemno.
Pozdrawiam :D
Ktosiek_67
Plażowicz
jazda w ciemno

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ktosiek_67 » 28.12.2005 10:22

Wszystko zależy od Twoich wymagań.Jezeli wystarczy Ci pokój i łazienka spoko mozesz jechac w ciemno. Jeżeli masz jakies wyzsze potrzeby to lepiej zrób rezerwację. Na Pagu jak w całej Chorwacji robi sie coraz tloczniej i niestety drożej. Znacznie ciekawsza jest pólnoc wyspy np. Novalija - zieleń , która w południowej cześci wyspy nie wystepuje.
N a sama wyspe lepiej dostac sie promem- znacznie szybciej niz jazda mostem od strony Zadaru.
liwan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) liwan » 28.12.2005 16:24

N a sama wyspe lepiej dostac sie promem- znacznie szybciej niz jazda mostem od strony Zadaru.

Jeśli do Pagu na Pagu, to aktualnie, przy jeździe autostradą może korzystniejsza byc dłuższa droga przez most. Jeżdziłem obiema drogami. Do promu w szczycie sezonu czasami trzeba podobno poczekać dość długo - mnie się to nie trafiło 8) . Płynąc promem i kierując się do autostrady przez Senj i przełęcz Vratnik, fundujemy sobie kilkanaście kilometrów wspinaczki w fajnych zawijasach :D . Ja Pag polecam. Jest to jedno z chętniej przez nas odwiedzanych miejsc.
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 02.01.2006 08:41

Trochę o Pagu masz na mojej stronie internetowej
www.mojachorwacja.boo.pl
mkuba79
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkuba79 » 02.01.2006 09:21

Podaję ci namiary do bardzo miłego i porządnego właściciela - Marko Satrak:

www.free-zg.htnet.hr/satrak/

Byłem tam w zeszłym roku (2005) i jestem bardzo zadowolony.
Kontakt po angielsku, więc jeżeli chodzi o dokładne dogadanie się co do różnych spraw nie ma żadnego problemu.

Kontakt znalazłem przed wyjazdem i wszystko uzgadnialiśmy przez e-mail.
Jak Marko się dowiedział, że jedziemy z małym dzieckiem (4 osoby + dziecko), to nawet chciał dziecięce łóżeczko dostawiać.

Gorąco polecam

Pozdrawiam
mkuba79
mkuba79
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkuba79 » 02.01.2006 09:31

Coś chyba źle podałem, niżej chyba będzie prawidłowo:

http://free-zg.htnet.hr/satrak/

Jeszcze raz pozdrawiam

mkuba79
Adrian34
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adrian34 » 05.01.2006 23:08

Do CRO tylko w ciemno - w tym cała frajda. Byłem dwa razy i zawsze w ciemno. Zrówno w 2002 w Karlobagu jak i w 2004 w okolicy Trogiru nie miałem żadnych problemów ze znalezieniem kwatery (abył to przełom lipca i sierpnia).W tym roku też jadę bez rezerwacji. :D
Następna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Czy jechac na Pag?
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies