Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy jechac na Pag?

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krzycholu
Odkrywca
Czy jechac na Pag?

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzycholu » 05.12.2005 16:52

Przymierzam się do wyjazdu na pag w lipcu 06,prosze o rady i opinie o tej wyspie i agencji Perla. z góry dzieki
krzycholu
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 05.12.2005 17:08

jedz w ciemno a agencje zostaw sobie na koniec gdyby bylo bardzo ciezko, a jak bedzie faktycznie ciezko to jedz dalej na poludnie
pozdrowienia
krzycholu
Odkrywca
pag

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzycholu » 05.12.2005 18:27

łatwo powiedzieć jedz w ciemno -1300 km i szukaj a moze masz jakies ciekawe namiary na cro bo ja uczepiłem sie tego pagu
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.12.2005 19:00

Do Chorwacji warto jechać, a ponieważ wyspa Pag należy do Cro
- to na Pag też warto :lol:
http://www.otokpag.com/PAG/pol/index.htm
na tej stronie masz kwatery, można rezerwować bezpośrednio
u właścicieli z pominięciem agencji - powodzenia w poszukiwaniu.
:la: :papa:
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 05.12.2005 20:09

Polecam Pag jak najbardziej.Ja od Pagu zacząlem moją przygodę z Chorwacją,która trwa do dziś.Jakby Pag był nieciekawy to pewnie wiecej bym do Cro nie pojechał.W 2005 wróciłem jeszcze raz na Pag na kilka dni i nadal mi się podobał.Po pierwsze na Pagu są fantastyczne plaże z widokiem na Velebit i wspaniałą przejrzystą wodą.Po drugie na Pagu jest kameralnie i spokojnie.Przy czym moim zdaniem Pag jest miejscem dla tych którzy w Cro szukają spokoju i relaksu a nie chcą zwiedzać.W promieniu 50 km z ciekawszych miejsc jest Paklenica i Zadar.
Ja jak byłem w tym roku to korzystałem z agencji Perła i byłem zadowolony.Jej właścicielka-Polka,która mieszka w Cro jest pomocna także w sprawach zwiazanych z zwiedzaniem wyspy i doradztwa kulinarnego :lol: .
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 07.12.2005 12:28

Ja również moją przygodę z HR rozpoczęłam na Pagu. Jest to specyficzna wyspa i niektórym jej księżycow krajobraz ( od strony lądu) nie odpowiada. Moim zdniem jest warta spędzenia tam urlopu i niezwykle ciekawa. Zgodze się ze stwierdzeniem, że jest to miejsce spokojne, oczywiście pomijąjąc dyskoteki w Novaliji i Pagu.

A co do agencji. Ja bym jechała w ciemno lub rezerowowała bezpośrednio przez net.
pt
Croentuzjasta
Re: pag

Nieprzeczytany postnapisał(a) pt » 07.12.2005 12:36

krzycholu napisał(a):łatwo powiedzieć jedz w ciemno -1300 km i szukaj a moze masz jakies ciekawe namiary na cro bo ja uczepiłem sie tego pagu

przeszukaj forum w temacie wyjazdu w ciemno,moze uwierzysz ,ze warto
podro
krzycholu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzycholu » 07.12.2005 14:02

Może i dobrze jest jechac w ciemno ale pierwszy raz -troche strach.może macie jakieś ciekawe i sprawdzone namiary.z góry dzięki Cromaniacy
darek66
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek66 » 09.12.2005 19:37

Ja byłem w tym roku pierwszy raz w Cro i na Pagu w Gajacu. Polecił mi to miejsce znajomy z pracy. Byłem tam w połowie września pogoda super i woda oczywiście krystaliczna. Bardzo polecam i gratuluje wyboru.!!!!! :D Miejsce jak już tu wspomniano bardzo spokojne , z tego co słyszłem i widziałem po drodze kwater jest sporo, także możesz jechać w ciemno.
Pozdrawiam :D
Ktosiek_67
Plażowicz
jazda w ciemno

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ktosiek_67 » 28.12.2005 09:22

Wszystko zależy od Twoich wymagań.Jezeli wystarczy Ci pokój i łazienka spoko mozesz jechac w ciemno. Jeżeli masz jakies wyzsze potrzeby to lepiej zrób rezerwację. Na Pagu jak w całej Chorwacji robi sie coraz tloczniej i niestety drożej. Znacznie ciekawsza jest pólnoc wyspy np. Novalija - zieleń , która w południowej cześci wyspy nie wystepuje.
N a sama wyspe lepiej dostac sie promem- znacznie szybciej niz jazda mostem od strony Zadaru.
liwan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) liwan » 28.12.2005 15:24

N a sama wyspe lepiej dostac sie promem- znacznie szybciej niz jazda mostem od strony Zadaru.

Jeśli do Pagu na Pagu, to aktualnie, przy jeździe autostradą może korzystniejsza byc dłuższa droga przez most. Jeżdziłem obiema drogami. Do promu w szczycie sezonu czasami trzeba podobno poczekać dość długo - mnie się to nie trafiło 8) . Płynąc promem i kierując się do autostrady przez Senj i przełęcz Vratnik, fundujemy sobie kilkanaście kilometrów wspinaczki w fajnych zawijasach :D . Ja Pag polecam. Jest to jedno z chętniej przez nas odwiedzanych miejsc.
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 02.01.2006 07:41

Trochę o Pagu masz na mojej stronie internetowej
www.mojachorwacja.boo.pl
mkuba79
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkuba79 » 02.01.2006 08:21

Podaję ci namiary do bardzo miłego i porządnego właściciela - Marko Satrak:

www.free-zg.htnet.hr/satrak/

Byłem tam w zeszłym roku (2005) i jestem bardzo zadowolony.
Kontakt po angielsku, więc jeżeli chodzi o dokładne dogadanie się co do różnych spraw nie ma żadnego problemu.

Kontakt znalazłem przed wyjazdem i wszystko uzgadnialiśmy przez e-mail.
Jak Marko się dowiedział, że jedziemy z małym dzieckiem (4 osoby + dziecko), to nawet chciał dziecięce łóżeczko dostawiać.

Gorąco polecam

Pozdrawiam
mkuba79
mkuba79
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkuba79 » 02.01.2006 08:31

Coś chyba źle podałem, niżej chyba będzie prawidłowo:

http://free-zg.htnet.hr/satrak/

Jeszcze raz pozdrawiam

mkuba79
Adrian34
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adrian34 » 05.01.2006 22:08

Do CRO tylko w ciemno - w tym cała frajda. Byłem dwa razy i zawsze w ciemno. Zrówno w 2002 w Karlobagu jak i w 2004 w okolicy Trogiru nie miałem żadnych problemów ze znalezieniem kwatery (abył to przełom lipca i sierpnia).W tym roku też jadę bez rezerwacji. :D
Następna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Czy jechac na Pag?
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone