Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy jechac na Pag?

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
_Leszek_
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) _Leszek_ » 15.01.2006 11:53

Witam wszystkich.
Jeśli chodzi o Pag to polecam wjazd mostem - droga trochę dłuższa, ale wygodniejsza.
Co do apartamentów to przed i w niskim sezonie nie ma problemów z wynajęciem, lokalizacja do wyboru : albo mieszkasz blisko centrum i sklepików i korzystasz z miejskiej plaży, albo z drugiej strony zatoki gdzie jest większy spokój i wiele małych, kameralnych plaż (w sezonie może być ciasno).
Ponieważ zatoka jest płytka to woda jest ciepła - byłem 2 razy na Pagu i we Wrześniu można w niej zasnąć leżąc w wodzie na brzegu.
Z Agencją "Perla" (raz korzystałem) wszystko ok - właścicielką jest Polka - bardzo miła.
To chyba wszystko, jak co to pytaj.
pozdr.
kasper68
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasper68 » 23.01.2006 10:55

Na Pagu bardzo interesujące kwatery są między Novalją a Lun. Byłam w zeszłym roku w apartamencie pana Mladena Danona (www. novalja.com). Dom jest na odludziu tzn. nie ma tam innych domów w promieniu ok 200m, między domem a morzem rzadko uczęszczany kemping wśród drzew oliwnych, nad samym morzem chyba ze 4 domy.Plaża na kempingu drobnokamienista. Ale naprawdę fajna plaża jest ok. 300m na prawo od domu - piaszczysta, płytka zatoczka osłonięta falochronem, piasek drobny, taki jak nad Bałtykiem. A za falochronem raj dla osób które lubią obserwować życie morskie - dno 3 w 1 - piasek, skały i kamyki, duża ilość roślin i ryb. Na tej plaży byliśmy przeważnie sami. Jest parę niedogodności. Dojście do plaży wąską, stromą ścieżką. Do sklepów w Novalji 6 km - ale na kempingu jest knoba, tam można zamówić pieczywo. Polecam szczególnie apartament na parterze z tarasem osłoniętym winoroślą.
Asia&Grześ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asia&Grześ » 07.02.2006 14:47

Hejka!

Myśmy byli na Pagu też w zeszłym roku i to był nasz debiut chorwacki. Jest to przepiękna wysepka tym bardziej ze srasznie szybko się rozwija w apartamentowce oraz w lokalna gastronomie ktorej tam nie brakuje ( sszczególnie póxnymi wieczorami ) . Zaznasz tam spokoju na mini plażkach ktorych jest pełno a i rozrywki na głównej Ci nie zabraknie ( skutery, banany wodne, fisch-pickniki, archipelag Cornati itp.) Polecam tą wyspę wszystkim i zreszta w tym roku też tam jedziemy !!! Chcemy koniecznie zobaczyc ta dyskoteke w Żyrce gdzie są trzy pola podzielone muzyką !! Knajpki są w wodzie !!
Zresztą jak by co to zapraszamy Cie na nasza stronę o PAG-u, tam masz dużo fot z tej wyspy (wszystkie 255 :) ) i opis samej wyspy. A co do jazdy w ciemno - polecamy w 100% !!! zaoszczedzasz kasy i nerwów jak my !:)

http://www.pag.republika.pl/

Pozdrawiamy Cromaniaków !
atolek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) atolek » 10.02.2006 16:01

kasper68 - daj proszę dokładniejszy namiar na ten aprt i camp.
dzięki.
kasper68
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasper68 » 12.02.2006 18:10

kamping ma stronę internetową - www.autocampdrazica.com. Natomiast apartamentu trzeba szukać na stronie www.novalja.com, w zakładce - private accommodation - Denona Mladen.
kiwajka
Autostopowicz
Powitanko :-)

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiwajka » 20.03.2006 19:05

Witam wszystkich! Mam skromną manię na punkcie Chorwacji :-) Jeżdżę tam co roku od kąd pamiętam byłam wiele razy na ISTRII i parę razy na wyspie KRK, skromnie zwiedziłam CRES, w tym roku zastanawiam się nad PAGIEM, a w przyszłości mam zamiar wykorzystać Plitwickie jeziora jako krajobraz pełen romantyzmu :-) Wybrzeża Chrwacji idealnie nadają się do uprawiania wszelkiego rodzaju sportów (np. jogging, rower, pływanie oczywiście, nurkowanie - polecam wyspę Vis wszystkim płetwonurkom ;-) , i mój kochany WINDSURFING :-D ). Szczerze to chciałabym znaleźć osobę, która interesuje się Chorwacją, windsurfingiem i oczywiście wieloma innymi rzeczami tak bardzo jak ja bo dotychczas nie poznałam osoby która miałaby podobne zainteresowania. Gdyby ktos chciał się wymienić informację i doświadczenia na temat sportów Chorwacji czy chociażby delfinów w których również jestem zakochana to prosze o kontakt ;-) GG: 1160737 lub e-mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl lub adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
ewa.ko
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa.ko » 21.03.2006 21:31

podaję stronę do agencji turystycznej na Pagu:
www.pag-tourist-service.hr. Kontakt z Marino Buljanovic
farenhajt
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) farenhajt » 22.03.2006 16:09

Te osoby które pierwszy raz wybierają się do Chorwacji zawsze boją się jazdy w ciemno.Też to przeżyłam,mimo tłumaczeń znajomych że kwater jest pełno.Teraz zawsze jeździmy w ciemno.Byliśmy już kilka razy i zawsze znajdujemy ładne i komfortowe apartamenty, atrakcyjnie położone.Maksymalny czas szukania apartamentu-2 godz. od przyjazdu.Dzień tygodnia i czas wynajmu nie miał nigdy żadnego znaczenia.Więc-tylko w ciemno!
marzena78
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marzena78 » 20.04.2006 14:59

jest super i jeżeli chce ktoś nurkować to może bo jest tam szkoła nurkowania
Piotrek22
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotrek22 » 03.06.2006 21:38

Pag jest wspaniałą wyspą zdecydowanie warto tam pojechać.
Poprzednia strona

Powrót do Chorwackie ABC

Czy jechac na Pag? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies