Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy jechac na Pag?

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
_Leszek_
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) _Leszek_ » 15.01.2006 10:53

Witam wszystkich.
Jeśli chodzi o Pag to polecam wjazd mostem - droga trochę dłuższa, ale wygodniejsza.
Co do apartamentów to przed i w niskim sezonie nie ma problemów z wynajęciem, lokalizacja do wyboru : albo mieszkasz blisko centrum i sklepików i korzystasz z miejskiej plaży, albo z drugiej strony zatoki gdzie jest większy spokój i wiele małych, kameralnych plaż (w sezonie może być ciasno).
Ponieważ zatoka jest płytka to woda jest ciepła - byłem 2 razy na Pagu i we Wrześniu można w niej zasnąć leżąc w wodzie na brzegu.
Z Agencją "Perla" (raz korzystałem) wszystko ok - właścicielką jest Polka - bardzo miła.
To chyba wszystko, jak co to pytaj.
pozdr.
kasper68
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasper68 » 23.01.2006 09:55

Na Pagu bardzo interesujące kwatery są między Novalją a Lun. Byłam w zeszłym roku w apartamencie pana Mladena Danona (www. novalja.com). Dom jest na odludziu tzn. nie ma tam innych domów w promieniu ok 200m, między domem a morzem rzadko uczęszczany kemping wśród drzew oliwnych, nad samym morzem chyba ze 4 domy.Plaża na kempingu drobnokamienista. Ale naprawdę fajna plaża jest ok. 300m na prawo od domu - piaszczysta, płytka zatoczka osłonięta falochronem, piasek drobny, taki jak nad Bałtykiem. A za falochronem raj dla osób które lubią obserwować życie morskie - dno 3 w 1 - piasek, skały i kamyki, duża ilość roślin i ryb. Na tej plaży byliśmy przeważnie sami. Jest parę niedogodności. Dojście do plaży wąską, stromą ścieżką. Do sklepów w Novalji 6 km - ale na kempingu jest knoba, tam można zamówić pieczywo. Polecam szczególnie apartament na parterze z tarasem osłoniętym winoroślą.
Asia&Grześ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asia&Grześ » 07.02.2006 13:47

Hejka!

Myśmy byli na Pagu też w zeszłym roku i to był nasz debiut chorwacki. Jest to przepiękna wysepka tym bardziej ze srasznie szybko się rozwija w apartamentowce oraz w lokalna gastronomie ktorej tam nie brakuje ( sszczególnie póxnymi wieczorami ) . Zaznasz tam spokoju na mini plażkach ktorych jest pełno a i rozrywki na głównej Ci nie zabraknie ( skutery, banany wodne, fisch-pickniki, archipelag Cornati itp.) Polecam tą wyspę wszystkim i zreszta w tym roku też tam jedziemy !!! Chcemy koniecznie zobaczyc ta dyskoteke w Żyrce gdzie są trzy pola podzielone muzyką !! Knajpki są w wodzie !!
Zresztą jak by co to zapraszamy Cie na nasza stronę o PAG-u, tam masz dużo fot z tej wyspy (wszystkie 255 :) ) i opis samej wyspy. A co do jazdy w ciemno - polecamy w 100% !!! zaoszczedzasz kasy i nerwów jak my !:)

http://www.pag.republika.pl/

Pozdrawiamy Cromaniaków !
atolek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) atolek » 10.02.2006 15:01

kasper68 - daj proszę dokładniejszy namiar na ten aprt i camp.
dzięki.
kasper68
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasper68 » 12.02.2006 17:10

kamping ma stronę internetową - www.autocampdrazica.com. Natomiast apartamentu trzeba szukać na stronie www.novalja.com, w zakładce - private accommodation - Denona Mladen.
kiwajka
Autostopowicz
Powitanko :-)

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiwajka » 20.03.2006 18:05

Witam wszystkich! Mam skromną manię na punkcie Chorwacji :-) Jeżdżę tam co roku od kąd pamiętam byłam wiele razy na ISTRII i parę razy na wyspie KRK, skromnie zwiedziłam CRES, w tym roku zastanawiam się nad PAGIEM, a w przyszłości mam zamiar wykorzystać Plitwickie jeziora jako krajobraz pełen romantyzmu :-) Wybrzeża Chrwacji idealnie nadają się do uprawiania wszelkiego rodzaju sportów (np. jogging, rower, pływanie oczywiście, nurkowanie - polecam wyspę Vis wszystkim płetwonurkom ;-) , i mój kochany WINDSURFING :-D ). Szczerze to chciałabym znaleźć osobę, która interesuje się Chorwacją, windsurfingiem i oczywiście wieloma innymi rzeczami tak bardzo jak ja bo dotychczas nie poznałam osoby która miałaby podobne zainteresowania. Gdyby ktos chciał się wymienić informację i doświadczenia na temat sportów Chorwacji czy chociażby delfinów w których również jestem zakochana to prosze o kontakt ;-) GG: 1160737 lub e-mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl lub adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
ewa.ko
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa.ko » 21.03.2006 20:31

podaję stronę do agencji turystycznej na Pagu:
www.pag-tourist-service.hr. Kontakt z Marino Buljanovic
farenhajt
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) farenhajt » 22.03.2006 15:09

Te osoby które pierwszy raz wybierają się do Chorwacji zawsze boją się jazdy w ciemno.Też to przeżyłam,mimo tłumaczeń znajomych że kwater jest pełno.Teraz zawsze jeździmy w ciemno.Byliśmy już kilka razy i zawsze znajdujemy ładne i komfortowe apartamenty, atrakcyjnie położone.Maksymalny czas szukania apartamentu-2 godz. od przyjazdu.Dzień tygodnia i czas wynajmu nie miał nigdy żadnego znaczenia.Więc-tylko w ciemno!
marzena78
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marzena78 » 20.04.2006 13:59

jest super i jeżeli chce ktoś nurkować to może bo jest tam szkoła nurkowania
Piotrek22
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotrek22 » 03.06.2006 20:38

Pag jest wspaniałą wyspą zdecydowanie warto tam pojechać.
Poprzednia strona

Powrót do Chorwackie ABC

Czy jechac na Pag? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone