Snurkowałaś w tym miejscu?majeczka napisał(a):piekara114 napisał(a):Wracamy, w końcu przyjechaliśmy tu także ponurkować…..
świetne wspomnienia, bardzo chętnie ponurkujemy z Wami...
Ciekawe, czy odczucia będą podobne?
Wiadomo, na wszystko nie starczy czasu...wiolek_lp napisał(a):Za kościółkiem zdecydowanie te skały podobają mi się bardziej niż sama zatoka, ale pewnie tam nie dotrę, nie starczy czasu
piekara114 napisał(a):Tam za kościołkiem fajnie, ale skały dość pochyłe, więc wygodnie się nie poleży i po wejściu do morza od razu głęboko, więc raczej nie dla Twoich maluchów, jeśli już dla dzieci to takich pewnie czujących się w wodzie i pływających...
piekara114 napisał(a):W Jelsie w punkcie informacji turystycznej na pewno żadnych map w zeszłym roku do kupienia nie było...
agata26061 napisał(a):Roxi napisał(a):Jest taka fajna mapa rowerowa do kupienia. Zaznaczone są tam wszystkie szlaki na wyspie i opisane zatoczki. Naprawdę polecam, koszt około 20 kun.
Gdzie taką nabyć?
Tfu, tfu... nie dziękuję W zeszłym roku kupiłam dwie malutkie sadzonki. Ładnie kwitły. Jesienią ścięta do 1/3 wysokości. Na zimę wykopałam w ogródku dziurę i tam lawenda pod jedliną siedziała do marca. Potem na parapet już u mnie - kiepsko wyglądała, bidnie, sporo igiełek zaschło, już liczyłam się, że nic z niej nie będzie, ale zaczęła szybko przyrastać... kwiatki nieśmiało się pojawiły, a potem buchnęły pełnym kwieciem.... Kamyki z Cro, a do ziemi dodałam ostatnio pokruszone skorupki z jajek, aby trochę wapna miały...i jak widać dobrze jej u mnie... tfu, tfu...ruzica napisał(a):Ładną lawendę wyhodowałaś
Zawsze mi się one podobają, zwłaszcza jak od fal zaczynają lekko falować....aga_stella napisał(a):Fajne te antenki
piekara114 napisał(a): ale jak zobaczyłam na miejscu czas przemieszczania się to z kilku zrezygnowałam [i](np Pokrivenik - jednak min.40 min jazdy z Jelsy to dla mnie bez sensu)
Powrót do Nasze relacje z podróży