Siadaja wygodnie na chorwackich kamykach
A bardzo chętnie. Przez Chorwackie plaże, nie znoszę piaszczystych plaż (niektórzy tego nie pojmują).
Siadaja wygodnie na chorwackich kamykach
piekara114 napisał(a):Wieczorem oczywiście wybieramy się do centrum Jelsy. Spacerujemy wąskimi uliczkami, nabrzeżem, ale jakoś magii tego miejsca nie czuję… ..
ruzica napisał(a):piekara114 napisał(a):Wieczorem oczywiście wybieramy się do centrum Jelsy. Spacerujemy wąskimi uliczkami, nabrzeżem, ale jakoś magii tego miejsca nie czuję… ..
Ja podczas jednodniowej wycieczki do Jelsy też jakoś magii nie poczułam. Ciekawa jestem czy poczułaś ją z czasem
piekara114 napisał(a):gusia-s napisał(a):Agata tylko w tych krzaczkach nie poszalej za mocno i zostaw trochę dla nasagata26061 napisał(a):Lavenda w Brusje jest również w moich planach, a na Twoich zdjęciach krzaczki wyglądają cudownie więc już się nie mogę doczekać
Gusia nie martw się, myślę, że Agaty Panowie nie pozwolą jej aż tak długo tam buszować Jak byliśmy to było pełno pszczół i lekki wiaterek, o otwarciu drzwi samochodu zapach lawendy i rozmarynu Cię otaczał dookoła.... Tylko dziewczyny przygotujcie się, ja miałam niewygodne buty
piekara114 napisał(a): Na pyszne lody też nie trafiamy, są po prostu poprawne…
Coś w tym jest. Jest coraz więcej włoskich lodziarni i polskich lodziarni produkujących lody zgodnie z dawnymi recepturami - no i byle czym człowiek się na wakacjach, nawet w upał nie zadowala.... Nawet u mnie w małej Suchej są lody jagodowe (nie zawsze, ale w niedziele są ) dokładnie takie jak w dzieciństwie jadałam na wakacjach u Babci: intensywne w kolorze, wiesz że są z jagód i mają pełno skórek z owoców... no pycha... takie nasze polskie smaki ...Roxi napisał(a):Ostatnio tuż pod nosem otworzyli mi kapitalną włoską lodziarnię.. wszystko byłoby cudownie, tylko żadne inne lody nie będą mi już na pewno smakowały. Chyba, że zadziała magia Hvaru.piekara114 napisał(a): Na pyszne lody też nie trafiamy, są po prostu poprawne…
Ty już Cro to chyba nie pamiętasz....Jak w Rzymie?mysza73 napisał(a):To ja dla porządku napiszę, że chętnie popatrzę i poczytam ...
Witaj na pokładzie Podobać się podobało, ale....megidh napisał(a):Melduję się z Wami w Jelsie. Byłam tam tylko przelotem (a może przepływem) podczas rejsu z Makarskiej i mnie się tam spodobało.
Siadaj wygodnie, plaże spore i puste, więc miejsce znajdzie się dla każdego...mariusz_77 napisał(a):tam gdzie Hvar tam i ja przysiądę
Powrót do Nasze relacje z podróży