a ja we Vrboskiej mieszkałam, i na noclegownię jest super, senna spokojna, mniej ludzi niż w Jelsie,
za to mieliśmy co robić, bo codziennie chodziliśmy do Jelsy na najlepsze lody jakie jadłam w Chorwacji
Ciekawe co się stało, ze akurat te dwa zdjęcia wcięło...ale juz ponownie wkleiłam link... Widzicie dziewczyny?maslinka napisał(a):U mnie niestety tak samomysza73 napisał(a):U mnie też tak jestmegidh napisał(a):Czy ktoś z Was też widzi takie cudo, czy to tylko u mnie coś jest zablokowane.
A już się zastanawiałam, że może ja nie widzę uroku tego miasteczka...maslinka napisał(a):Piekara, dobrze wiedzieć, że nie jestem osamotniona, jeśli chodzi o wrażenia z Vrboskiej. Mnie też średnio się tam podobało...
A gdzie jadłaś te pyszne lody? Bo my w każdej z lodziarni, ale najsmaczniejsze w Jelsie były ledwie poprawne...no mam duże oczekiwania...jolcix napisał(a):a ja we Vrboskiej mieszkałam, i na noclegownię jest super, senna spokojna, mniej ludzi niż w Jelsie, za to mieliśmy co robić, bo codziennie chodziliśmy do Jelsy na najlepsze lody jakie jadłam w Chorwacji
piekara114 napisał(a):Ciekawe co się stało, ze akurat te dwa zdjęcia wcięło...ale juz ponownie wkleiłam link... Widzicie dziewczyny?maslinka napisał(a):U mnie niestety tak samomysza73 napisał(a):U mnie też tak jestmegidh napisał(a):Czy ktoś z Was też widzi takie cudo, czy to tylko u mnie coś jest zablokowane.
To supermaslinka napisał(a):Teraz widzę
Jedliśmy tam lody, to były te najlepsze w Jelsie i jakieś kawki na zimno też tam spożywaliśmyjolcix napisał(a):Eis Caffe Jelsa, ale jadłam tam tylko desery lodowe z niesamowitą ilością owoców. Najlepsze na świecie Natomiast nie wiem jak w smaku same gałki bo nie jedliśmy
Ja też melduję, że już w porządku - zdjęcia widoczne.maslinka napisał(a):piekara114 napisał(a):Ciekawe co się stało, ze akurat te dwa zdjęcia wcięło...ale juz ponownie wkleiłam link... Widzicie dziewczyny?maslinka napisał(a):U mnie niestety tak samomysza73 napisał(a):U mnie też tak jestmegidh napisał(a):Czy ktoś z Was też widzi takie cudo, czy to tylko u mnie coś jest zablokowane.
Teraz widzę
Też jadłam lody z tej lodziarni i byłam nimi zachwycona. Ale to było w 2013 roku i od tego czasu mogło się wiele zmienić.piekara114 napisał(a):Jedliśmy tam lody, to były te najlepsze w Jelsie i jakieś kawki na zimno też tam spożywaliśmyjolcix napisał(a):Eis Caffe Jelsa, ale jadłam tam tylko desery lodowe z niesamowitą ilością owoców. Najlepsze na świecie Natomiast nie wiem jak w smaku same gałki bo nie jedliśmy
piekara114 napisał(a):Może i dalej są dobre, ale, jak już pisałam, w PL mamy dużo dobrych włoskich lodziarni oraz sporo małych produkujących w sposób tradycyjny lody i już sama wielkość kulek czy dodatków to dla mnie za mało.... Jadłam w Cro i w IT lody, o których jak pomyślę po latach to ślinka cieknie....
A poza tym ja jestem lodożerca i byle jakimi się nie zadowolę
piekara114 napisał(a): po 15kn płaciłam w Dubrowniku w 2014, ale były tego warte
Mnie nie oczarowało, ale jak już pisałam wpływ na to miały zapewne tłumy i ogromna duchota. Chociaż w podobnych warunkach zwiedzaliśmy i Dubrownik (na schodach ku Jadrance ciężko było złapać oddech z braku świeżego powietrza) i Split, a jednak bardzo nam się tam podobało...ruzica napisał(a):Miasto Hvar- złe
Twierdza nie była zła, ale stosunek cena/jakość już dla mnie niezadowalająca... A spod Twierdzy widok na Hvar bardzo zbliżony a free....ruzica napisał(a):Twierdza- zła
Nie zła, a nijaka. Gdyby nie ten kanał i wyspeka to niewielu turystów by V. odwiedziło...ruzica napisał(a):Vrboska-zła
Nie napisałam, że lody niedobre, ale że bez polotu, tylko poprawne.... Jelsa ze wszystkich miejsc odwiedzonych na Hvarze najbardziej na pobyt nam odpowiadała i tak rzeczywiście było... Ale po wielu achach na forum, oczekiwałam więcej po tym miejscu i tych klimatycznych uliczkach, a tak naprawdę to tych klimatycznych uliczek jest dosłownie kilka...ruzica napisał(a):Jelsa-nie było magii od początku i lody niedobre
Na kamienie nie narzekałam, tylko patrząc całościowo na tą plażę dla mnie ona nie jest warta takiego zejścia w dół (zmęczenie, czas itp.). Gdyby jeszcze były tam pustki to bym zeszła i nie byłoby problemu, ale niestety nie ma tam miejsca na ciszę i spokój, a tego właśnie oczekuję od plaży..... Nie będę plażowała na plaży to must see skoro wiem, że całościowo nie spełnia moich oczekiwań....ruzica napisał(a):zejście na Dubovicę- złe bo kamienie
Podczas 10 pobytów (a ja 12tu) w Cro zjechaliśmy ją od Istrii po Dubrownik i pewne oczekiwania, co do plaż i miasteczek są i wiem, co mogą one w Cro potrafią zaoferować...ruzica napisał(a):Nadrobiłam niewielkie zaległości, więc podsumuję zbiorczo
Piekara, narzekasz jak Prawdziwy Polak
Pyszne jadałam jeszcze w Vodice i Sibeniku - te smaki zapamiętam na długoruzica napisał(a):Nic nie przebije lodów z Dubrovnikapiekara114 napisał(a): po 15kn płaciłam w Dubrowniku w 2014, ale były tego warte
Właśnie zastanawiałam się, gdzie tak kibicujesz A Twoja naklejka za 2 dni się dopiero załapała, ale nie wiem czy przed wyjazdem zdążę....Janusz Bajcer napisał(a):Tak sobie tutaj wpadłem z Bibinje ale mojej naklejki chyba jeszcze nie było ....
A wiesz ile można w taki dzień w pracy zrobićaga_stella napisał(a):Ty to masz zdrowie, w dzień wyjazdu jeszcze do roboty lecisz
Nie dziękujęaga_stella napisał(a):Szczęśliwej podróży i moc wrażeń. Słońca pewnie będziesz mieć pod dostatkiem