MilaM napisał(a):
Czy jest tylko jeden POkrivenik na hvarze? ten, gdzie jest też mały camping na gogle maps?
Przepraszam,że tu zapytam, ale chyba to najaktywniejsze miejsce na forum w tych dniach a na moje pytanie o dojazd do zatoki Dubovica i Lucisica nikt nie odpowiedział ,więc może tu?:)
Czy ktoś wie jak to jest teraz z drogą szutrową z Ivan Dolac do zatoki Dubovica na Hvarze?
Pamiętam, że od strony Dubovicy kiedyś był zakaz wjazdu, a Polacy i tak jeździli. Mnie to napawa lękiem, po cos ten zakaz jest... W zeszłym roku ktoś wspominał ,że będzie tam remont. Mapa Google, pokazuje,że z Ivan Dolac do zatoki Lucisce tak jakby zwykłą drogą nad morzem, a do Dubovicy trzeba górą dookoła przez Selce.
No i gdzie tam parkowac można?
Czy macie może świeże informacje/relacje?
Pozdrawiam,
Mila
piekara114 napisał(a):Agata - ja także miałam mnóstwo must see zatoczek zaznaczonych, ale jak zobaczyłam na miejscu czas przemieszczania się to z kilku zrezygnowałam (np Pokrivenik - jednak min.40 min jazdy z Jelsy to dla mnie bez sensu). Na miejscu okazało się, że sporo świetnie wyglądających plaż to super wygląda z góry, z poziomu leżenia na kamykach już takiego zachwytu nie ma, po porstu jedna z wielu plaż.....
No i tłumy na tych najbardziej znanych i popularnych plażach - tego staram się w wakacje omijać, nawet wybierając mniej spektakularne plaże....
Siadaj wygodnie, a za spóźnienie musisz systematycznie dopingowaćCROnikiCROpka napisał(a):Będę śledzić, choć notuję spóźnienie
Powrót do Nasze relacje z podróży