Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy Chorwacja uzależnia??

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bary i swinki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bary i swinki » 26.07.2005 22:07

Jade tam 14 sierpnia pierwszy raz do Porecia i przeczytałem pełno postów na tym forum i z wiekrzości waszych wypowiedzi wynika że nie ma praktycznie osoby której sie nie podobało czy też nie chciała by wrócić. Więc nasuwa sie zapytanie czy można sie uzależnić bo jeśli tak to sie boje jechac bo nie wiem czy będzie mnie stać za rok na te wakacje:P i co jak będe odczuwał głód a będe spłukany:D ten temat może sie wydawać śmieszny ale myśle że niektórzy przyjmą go z uśmiechem i będą sie bardzo chętnie wypowiadać:)

pozdrawiam Bartek:)
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 26.07.2005 22:19

Nie pozostaje mi nic innego jak potwierdzić: CHORWACJA UZALEŻNIA !! My spędzimy w tym roku już 5-ty z kolei urlop w Cro. A wyjazd już pojutrze ...... :lol:
WoYo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WoYo » 26.07.2005 22:37

ojj Chorwacja uzależnia ;-) jedziemy drugi raz 7.08
dodam jeszcze, że to forum też uzależnia i pogłębia uzależnienie od Chorwacji. ;-) I tak krąg się zamyka.

Pozdrawiam wszystkich uzależnionych ;-)
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 27.07.2005 06:57

Ja bym uzupełnił, że Dalmacja uzależnia i to bardzo
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 27.07.2005 07:07

Bary i swinki napisał(a):Jade tam 14 sierpnia pierwszy raz do Porecia i przeczytałem pełno postów na tym forum i z wiekrzości waszych wypowiedzi wynika że nie ma praktycznie osoby której sie nie podobało czy też nie chciała by wrócić. Więc nasuwa sie zapytanie czy można sie uzależnić bo jeśli tak to sie boje jechac bo nie wiem czy będzie mnie stać za rok na te wakacje:P i co jak będe odczuwał głód a będe spłukany:D ten temat może sie wydawać śmieszny ale myśle że niektórzy przyjmą go z uśmiechem i będą sie bardzo chętnie wypowiadać:)

pozdrawiam Bartek:)
Nie ma się czego bać , jak wrócisz to nam napiszesz czy się uzależniłeś. A jak Ci braknie kasy na przyszły rok to zbieraj na nastepny. :wink:
Pozdrawiam
lutka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lutka » 27.07.2005 07:25

Chorwacja (Dalmacja) uzależnia, ale to jest uzależnienie, z którego nie chcę się wyleczyć do konca życia!
Martini2000
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martini2000 » 27.07.2005 07:33

Przedmowcy mnie wyprzedzili w wypowiedzi - CHORWACJA UZALEZNIA - A DALMACJA UZALEZNIA i PRZYCIAGA jak MAGNES -
Jade do CRO 5 raz , z tego 3 raz na Dalmacje - a mialem w tym roku jechac do Bulgarii i wygrala CRO -

POLECAM i nie moge sie juz doczekac - wyjazd 21.08

POZDR.
ML
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 27.07.2005 08:25

Nie bedziesz w "topowej" miejscowosci wiec mozesz nie byc zakochany od pierwszego spojrzenia. Porec jest ladny, czysty ale i drogawy ...idz koniecznie na miejscowy targ ;) .
hm.....jak bedziesz chciec zachowac dystans i "zdrowy rozsadek" ....to
1/ nie jedz chorwackich lodow
2/ nie pij zadnego wina miejscowego ( omjaj szerokim lukiem winiarnie )
3/ przypadkiem nie rob wycieczki do Puli ani Rovinja ( niewarto , troche rzymskich kamykow jedynie bedzie ;) i miasteczko z kamieniczkami wyrastajacymi z wody) a juz w ogole niech Ci do glowy nie przjdzie pomysl skoczenia na drugi koniec do Plitvickich Jezior ....w zadnym wypadku nie bierz pod uwage tej mozliwosci
4/nie wachaj wszechobecnej lawendy
5/ jesli jedzenie to tylko pizza, albo hamburgery kupowane przy deptaku
6/ hm....w ogole nastaw sie od samej graniocy ze to "nic szczegolnego"
wtedy masz ..spore szanse wrocic i spoko jechac za rok do Bulgarii albo kupic gotowa ywjazd do Turcji :)))
Pozdrawiam
Sasaneczka ( uzalezniona , owszem ale tylko od faceta ;) )
Bary i swinki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bary i swinki » 27.07.2005 14:32

Potrzebuje waszej pomocy w jeszcze jeden sprawie kiedy właściciel mojego apartamentu dowiedział sie że jestem Polakiem bynajmniej tak podejrzewam bo przedtem nie widział żadnych problemów żebym wziął ten apartament to nagle mi napisał że musze wziąść droższy albo wogóle wiec potrzebowałbym taniego apartamenty gdzieś w istri najlepiej okolice Porecia ale niekoniecznie tylko fajnie jakby był sprawdzony przez kogoś.Acha apartament chciałbym dla 4 osób i tak do 50euro i klimatyczne najlepiej 1euro dorośli pół dzieci bo widziałem że niekiedy jest drożej:)
z góry serdecznie dziekuje:) pozdrawiam Bartek
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 27.07.2005 15:08

Byłem raz w Porecu i korzystałem z biura Velox. Nie było żadnych problemów. W tym roku facet mi coś zarezerwował a potem zaproponował coś innego ale za to dał 10% zniżki. Nie skorzystałem bo postanowiłem zmienić plany i pojechałem na Kvarner.
Ale tak wogóle to koniec ekperymentów i za rok ( jak się uda ) tylko Dalmacja.
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 27.07.2005 15:19

A po co dawac zarobic posrednikom???
Wrzuc strony Porecia albo Rovinja ( osobiscie stawialabym na ten drugi ) w necie, pare maili bezposrednio i cos bedziesz miec. Choc tak naprawde to warto pojechac w ciemno i wybierac samemu choc nie kazdy to lubi.
Ja moge dac namiary na znajomego Chorwata i Rabac ale to po drugiej stronie polwyspu.
Pozdrawiam Sasaneczka
Bary i swinki
Odkrywca
dziękuje

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bary i swinki » 27.07.2005 15:47

Dziękuje bardzo z biura rzeczywiście raczej nie korzystam będe próbował bezpośrednio:) wielkie dzięki
Bary i swinki
Odkrywca
Prośba

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bary i swinki » 27.07.2005 18:54

Zdecydowałem sie na skorzystanie z Twojego znajomego gdybyś mogła podać adres albo jakąś strone internetową:) byłbym bardzo wdzięczny bo już nie wiem w sumie gdzie szukac a skoro polecasz to musi tam byś super:)
czekam z niecierpliwością na odpowiedz.
pozdrawiam Bartek
aneta_jacek
Cromaniak
Re: Prośba

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 27.07.2005 20:26

Bary i swinki napisał(a):Zdecydowałem sie na skorzystanie z Twojego znajomego gdybyś mogła podać adres albo jakąś strone internetową:) byłbym bardzo wdzięczny bo już nie wiem w sumie gdzie szukac a skoro polecasz to musi tam byś super:)
czekam z niecierpliwością na odpowiedz.
pozdrawiam Bartek

przejrzyj dzial chorwacki na mojej domowej stronie ( a konkretnie apartamenty gdzie mieszkalismy ) ....i wszystko jasne :)
Pozdrawiam Sasneczka
Bary i swinki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bary i swinki » 27.07.2005 20:32

Bardzo dziękuje zaraz patrze:) jakbym sie mógł jakoś odwdzięczyć to wal śmiało:)
pozdrawiam Bartek
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone