Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy Chorwacja uzależnia??

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bary i swinki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bary i swinki » 27.07.2005 20:41

przejrzałem ale droga jest ten apartament:( sama cena może nie ale klimatyczne 7 euro dziennie to troche dużo:( także nie wiem czy skorzystam ach a już miałem nadzieje no nic to szukam dalej...
dziękuje pozdrawiam Bartek
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 27.07.2005 20:46

Bary i swinki napisał(a):przejrzałem ale droga jest ten apartament:( sama cena może nie ale klimatyczne 7 euro dziennie to troche dużo:( także nie wiem czy skorzystam ach a już miałem nadzieje no nic to szukam dalej...
dziękuje pozdrawiam Bartek

wierzysz w to ze ja zaplacilam cene podana na stronie ????? :)))))
te ceny co podaja takze w innych sie NEGOCJUJE :) .... nie interesowalo mnie zadne klimatyczne , nawet nie patrzylam na cene tylko zaproponowalam tyle ile moge dac. Zapewniam ze wyszlo tyle co za Dalmacje, inaczej bym goscia nie polecala.
pozdrawiam Sasneczka
M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) M. » 27.07.2005 21:33

Oj uzależnia,uzależnia.Dzisiaj wróciłem z szóstych z rzędu wakacji w HR,z tego 3 razy w Rovinju.Wszystko idzie w tym kierunku,że za rok znowu będzie Rovinj.
Bary i swinki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bary i swinki » 27.07.2005 22:00

No już wiem że nie płaciłaś ceny jak w ofercie ale jaką mam pewność że tam pojade i mi sie uda wytargować:( ale tak z ciekawośći ile płaciliście??
Pytanie do M w jakim apartamencie byłeś i za ile jak masz linka to też prosze:)
dzięki z góry:)pozdrawiam Bartek
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 27.07.2005 22:16

Bary i swinki napisał(a):No już wiem że nie płaciłaś ceny jak w ofercie ale jaką mam pewność że tam pojade i mi sie uda wytargować:( ale tak z ciekawośći ile płaciliście??
Pytanie do M w jakim apartamencie byłeś i za ile jak masz linka to też prosze:)
dzięki z góry:)pozdrawiam Bartek

Nie musisz korzystac z tego namiaru, chciales to podalam, ulice dalej jest jest inny ktory na dzien dobry daje duzo tansze ceny ( poszukaj apart. Faraguna )... jednak nie jest nowy.
a swoja droga podchodzac w ten sposob ..... ( ja rozumiem ze jeszcze brakuje Ci doswiadczenia ale nie rozumiem co to znaczy "miec pewnosc ze uda mi sie wytargowac" ..... przeciez nikt Ci nie obieca ze pojedziesz i bedzie czekalo podane na tacy :)
Fakty co do calego mojego doswiadczenia "apartamentowego " sa za to takie ze: nie spotkalam sie zeby uamwiano sie na pismie ze mna co do ceny .....wszystko zawsze na gebe :) i zawsze bylo ok :)
..... dodam tylko ze wystarczy jeden telefon do HR albo wymiana maili .....no troche wyobrazni, please .... u Chorwata slowo to slowo. Nie kradna , nie oszukuja, paszporty oddaja co do godziny .... predzaj zaufalabym Chorwatowi niz ....no wiecie co napisze ;)
Pozdrowienia i powodzenia :) aaaa i wiecej ..... "animuszu " :) Sasaneczka
Bary i swinki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bary i swinki » 27.07.2005 22:42

Ja zawsze miałem z góry opłacone wakacje nie targowalem sie o mieszkanie nigdy:) jeśli to o jakąś rzecz na targu:P no musisz mi wybaczyć mój brak doświadczenia. Nie dziwie sie że prędzej byś zaufała Chorwatowi niż ...:P bo cięzko znaleść podobny naród:(
dziękuje pozdrawiam Sasaneczko:)
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 27.07.2005 23:06

No to jeszcze mam jedna dobra rade:
poczytajcie sobie ten i podobne watki o kwaterach ( bylo tego kilka tylko nie mam czasu Ci szukac wszystkiego )
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=744 ... ght=ciemno
.... spokojnie sobie zdecyduj:
1. wybierz miejscowosc ( prawie cala Istria tu jest opisana ) .....
2. jak znasz troche jezyka zachodniego jakiegos to spoko sie dogadasz o ile nie jestes chorobliwie niesmialy ( ja za pierwszym razem pisalam sobie na kartce gotowe zwroty z rozmowek chorwackich i angielskich i wykuwalam to na pamiec )
3. jak Ci nie pasuje nic z tego co w necie jedz w ciemno ..... polowy tego ( apartamentow ) co jest naprawde do wyboru nie ma na zadnej stronie ( przyklad na mojej ulicy w Rabaciu bylo apart. ok 18 a w necie na oficjalnej stronie Istrii byly 2 ....reszta stoi na miejscu i nie byla zglaszana wcale )
jak to Cie nie przekonalo to nie męcz sie i kup gotowe kwatery /wczasy . Sa osoby ktore nie radza sobie z ryzykiem i z jakichs tam powodow czuja sie bezpieczniej jak zaplaca w Polsce nawet jak drozej. Kazda opcja jest dobra pod warunkiem ze da Ci to czego oczekujesz.
Życze wlasnie tego Sasaneczka
M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) M. » 28.07.2005 15:20

Ja załatwiałem przez agencję,tak jak zawsze.Tylko za pierwszym razem,kiedy nie jechałem przez biuro chciałem być sprytny i zacząłem chodzić po domach i pytać.Ale oni i tak dzwonili do agencji.Natomiast warto porównać oferty kilku agencji.No i trzeba jednak się potargować,jak kto woli ponegocjować.Oni to chyba uważają za normalne,więc zgadzając się na wstępną ofertę możesz przepłacić tak na oko 50 %.Jak przedwczoraj wyjeżdżałem to gospodarza nawet nie było w domu.Klucze zostawiłem w agencji.Za taki czteroosobowy porządny apartament,za jaki na Dalmacji zapłacisz 40 euro w Rovinju pewnie wydasz 50-55.No ale w Sopocie też zapłacisz więcej niż w Dębkach.
Poprzednia strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Czy Chorwacja uzależnia?? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone