Marsallah napisał(a):Jeszcze rok temu nie myślałem, że dam ok. € 100 za noc, a w tym płaciłem € 95. Dodam, że apartman, w jakim za tę cenę nocowaliśmy nie posiadał żadnych udogodnień - luksusów tam nie było. No, ale takie są uroki jeżdżenia tam w sezonie, czego do tej pory raczej nie praktykowałem.
95 euro to, powiem szczerze, bardzo dużo jak na apartament dla 4 osób. Podkreślam, że dla mnie dużo Trzeci sezon nocowaliśmy w apartmanie i (tym razem w Komižy) marudziliśmy, że płacimy aż 45 euro za 2 osoby (z klimą). Faktem jest, że mieliśmy tylko mały aneks kuchenny, ale za to fajny taras. To była nasza cenowa granica (tak sobie założyliśmy) i na szczęście się udało; przy rezerwacji 3 dni przed wyjazdem.
Rok temu, na Šolcie, płaciliśmy 40 euro, a dwa lata temu, na Braču - 35. Te wyjazdy z kolei były "w ciemno".
Wszystkie pobyty w lipcu, więc w sezonie; inaczej nie jeździmy. Wszystko to wyspy, bo stały ląd nas już nie interesuje Zgadzam się, że Chorwacja drożeje i to szybko, ale ciągle jeszcze można znaleźć rozsądne cenowo oferty. Nawet w sezonie
Znajomi za czteroosobowy apartament (na Krku) płacili 60 euro. W sezonie. I mieli wysoki standard Da się, ale trzeba się naszukać