Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy był ktoś na kampingu Adriatic k. Primosten?

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 31.03.2004 20:03

Witam,

Jak w temacie - szukam opinii o kampie Adriatic k/ Primosten.

Może ewentualnie ktoś poleciłby jakiś inny kamping, gdzieś w pobliżu - szukam ładnego i czystego kampingu, z plażą. Upieram się przy tamtym rejonie, bo na dotychczasowych kampingach będąc na plaży zawsze naprzeciwko była jakaś wyspa... :wink:
Po prostu zatęskniłem za widokiem otwartego morza! :roll:

Pozdrawiam,
J.
Gajus.ems
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 31.03.2004 22:12

Również i ja w tym roku planuje zatrzymać się kilka dni na tym campie /01.07-04.07/ Zachęciła mnie niższa cena aż do ok 12.07., fajne położenie / byłem w tej okolicy i bardzo mi się podobało/, oraz w szczególności pozytywne recenzje formułowiczów. Chociaz ktoś sie skarżył, że własciciel jest oszustem, ale nie moge znaleźć tego postu.
Sam chętnie poznałbym opinie na ten temat.
Pozdrowienia dla wszystkich campingowców !
GAJUS
Lubin
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubin » 01.04.2004 07:33

Bylem dwa razy na tym campie,co prawda zaraz jak byl otwarty po wojnie gdzie stacjonowalo jakies wojsko. Osrodek mi sie podobal.Jesli chce sie aby nie bylo tak goraco to nalezy byc rozbitym po lewej stronie -blizej Primostenu. Jeszcze zaleta jest to, ze po prawej stronie jest odplyw z "oczyszczalni"co widac pod woda i czuc na ladzie.Klopotliwe jest tez dotarcie wieczorem do miasta.Na wycieczki piesze troch daleko,na samochod brak miejsc parkowania. Pozdrowienia Romek.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 01.04.2004 07:35

:lol:
Byłam na tym kempingu i było bardzo przyjemnie. Plaża jest kamienista( znaczy ogolnie są duże kamienie i pomiędzy nimi nalezy zanleźć sobie miejsce z odrobiną drobnych kamieni). Woda krystaliczna, kempin całkowice zalesiony.
No i Primosten w pobliżu.....

Pozdrawiam.
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 01.04.2004 12:00

ally napisał(a)::lol:
Byłam na tym kempingu i było bardzo przyjemnie. Plaża jest kamienista( znaczy ogolnie są duże kamienie i pomiędzy nimi nalezy zanleźć sobie miejsce z odrobiną drobnych kamieni). Woda krystaliczna, kempin całkowice zalesiony.
No i Primosten w pobliżu.....

Pozdrawiam.

To ja jeszcze zapytam - a sanitariaty czyste?...
I czy w morzu można uganiać się za przedstawicielami świata podwodnego (czyli różnymi potworami morskimi :wink: typu ośmiornice, kraby itp.)?... Uwialbiam, po prostu uwielbiam!... :lol:

J.
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 01.04.2004 13:43

Niestety z sanitariatami tam krucho. Co parwda byłem tam 3 lata temu i coś mogło się zmienić ale:
1. ceny nieadekwatne do jakosci tzn. wyższe niz np. w Rudine w Orasacu.
2. Jak na Chorwację sanitariaty są podłej jakości i raczej rzadko sprzątane.
3. W sezonie ogromny ścisk.
4. Położony bardzo blisko jadranskiej magistrali-halas nie pozwala spać.

i generalnie bardzo mi się tam nie podobalo w odróżnieniu do miasteczka/Primosten/ ktore jest bardzo fajne.
PZDR
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 01.04.2004 18:47

Hmmmm. Sanitariaty nie są jaką rewelacją ale znowu nie jest tak źle. Kemping jest rzeczywiście koło jadranskiej ale z tym hałasem to bez przesady .... Co drugi kemp w HR jest kolo jadranskiej no chyba ze jest na wyspie.

Co do morza. Bujnego życia tam nie ma ale ja spedzalam całe dnie z maską i rurką bo jak to w HR jest co oglądać ale tak jak móie to nie jest np Pag gdzie życie podwodne było dużo ciekawsze.
Jest sporo jeżowców, rybek i i nnych żyjątek.
Gajus.ems
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 01.04.2004 19:28

ALLY, bardzo mnie pocieszyłaś, bo po poście MACIEJA minę miałem nie wesołą. Zaplanowałem sobie krótki pobyt na tym campie i chciałbym go odwiedzić, a że nie jestem specjalnie wymagający to chyba będzie wszystko OK. Nie mnie jednak dzięki dla MACIEJA za podzielenie się swoimi spostrzeżeniami.
GAJUS
Mafus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mafus » 01.04.2004 19:38

Ja moge polecić jeszcze kamp Solaris zaraz za Sibenikiem. A co do kamu Adriatic to powiem, że sanitariay nie sa takie złe. Potwory morskie są ale rzadko. Czesto chodzilem na piechote do Primostenu. Wcale nie jest tak daleko, trzeba tylko poćwiczyć :D .
petris
Cromaniak
tema postu

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 01.04.2004 20:29

Camp "Solaris" k/Szibenika ma plaze wybetonowane i wysepki .w/m nic ciekawego..Blisko Dubrownkia Rudine w Oraszacu tylko trxeba schodzic i wchodzic po 99 schodach na plaze ,cam i sanitariaty lux..
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 01.04.2004 21:20

Na Rudine też byłam ( 2X). Bardzo dobry kemping.
Ogólnie jestem raczej osobą wymagająca więc uznałam kemping koło Primosten jako dobry i godny polecenia. Ja osobiście przeniosłam się tam po dwóch nieciekawych dniach na kempingu w pobliżu Trogiru .... Tam było fatalnie, plaża betonowa zero natury, woda koszmarna... bbbbbbbrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 02.04.2004 08:29

ally napisał(a):Hmmmm. Sanitariaty nie są jaką rewelacją ale znowu nie jest tak źle. Kemping jest rzeczywiście koło jadranskiej ale z tym hałasem to bez przesady .... Co drugi kemp w HR jest kolo jadranskiej no chyba ze jest na wyspie.

Co do morza. Bujnego życia tam nie ma ale ja spedzalam całe dnie z maską i rurką bo jak to w HR jest co oglądać ale tak jak móie to nie jest np Pag gdzie życie podwodne było dużo ciekawsze.
Jest sporo jeżowców, rybek i i nnych żyjątek.

Również dzięki za słowa otuchy :wink: -chyba faktycznie się tam wybiorę. Może jeszcze jakieś cenne wskazówki co do tego kampingu?...

A gdzie byłaś na Pagu?

Pozdrawiam,
Jacek
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 02.04.2004 20:52

Na Pagu byłam w 1997 roku w miejsowości Zubovici ( u gospodarza o tym samym nazwisku).
Pag jest surową acz piękną wyspą. Od niej właśnie zaczęła się moja przygoda z HR. W wielu miejscach krajobraz jest ksieżycowy ale są też miejsca pełne zieleni.
Jedno co jest pewne na Pagu i co się chyba wszystkim podba to właśnie podwodne życie - bo jest tam bardzo bogate ( z tego co wiem to jest tam troche szkół nurkowania).
Miasteczka też są ciekawe - np rynek w mieście Pag.

...a wracając do kempingów to na Pagu jest fajowy w Simuni.Polecam.
A jeśli chodzi o ten kolo Primoste to cennych uwag już nie mam musisz sam pojechac i zobaczyć ale myśle, ze jest ok.
Darmar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darmar » 02.04.2004 21:00

Byłem w Simuni.Na kwaterze ale byłem.Pag był także moja pierwszą Chorwacją.To były czasy...
izmir
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) izmir » 13.05.2004 08:06

Witam !!!

Odwiedziliśmy kilkadziesiąt kampów w Chorwacji i uważam, że Adriatic jest jednym z przyjemniejszych i ładniej położonych. Standard faktycznie nie jest powalający, ale nie ma tam również tragedii. Sanitariaty mogłyby być lepszej jakości. Z tym hałsem od drogi to lekka przesada, oczywiście docierają czasem odgłosy, dużo jednak zależy też od miejsca. Co można doradzić, kamping jest nieco rozległy, a plaża żwirowa po prawej stronie kampu, w pozostałych miejscach skały, dlatego proponuję rozbicie się raczej po tej stronie kampu.

pozdrawiam Mariusz
Następna strona

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone