Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy był ktoś na kampingu Adriatic k. Primosten?

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mafus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mafus » 14.05.2004 12:28

Po prawej stronie jest zawsze wiecej ludu.
anka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) anka » 19.05.2004 14:25

Na Pag'u w Simuni trzeba w sezonie rezerwować miejsca (można przez internet), bo inaczej nocuje się pod kempingiem i czeka aż ktoś wyjedzie - tak było w lipcu 2002. :? Anka
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 19.05.2004 21:55

anka napisał(a):Na Pag'u w Simuni trzeba w sezonie rezerwować miejsca (można przez internet), bo inaczej nocuje się pod kempingiem i czeka aż ktoś wyjedzie - tak było w lipcu 2002. :? Anka

I wtedy było też tak drogo???
Ceny w Simuni: http://www.camping.hr/kampovi/simuni.htm
W Adriaticu: http://www.primosten-hoteli.hr/Cijene_Adriatic_E.htm
W Simuni 2-3 razy drożej?!?! 8O

Pozdrav
J.
anka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) anka » 20.05.2004 08:10

Nie wiem czy było tak drogo, bo w rezultacie nie wjechaliśmy na ten camping, ponieważ rano nazjeżdżało się tych co mieli rezerwację, a nie miałam ochoty spędzać całego urlopu pod campem. Pojechaliśmy na stały ląd. :roll: Anka
IgnisDriver
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) IgnisDriver » 21.01.2005 15:10

Byliśmy 2x na kampie Adriatic w Primostenie - w 2002 i w 2004 roku. Powiem krótko - super camp, super, rewelacyjne, czyste i duże sanitariaty a w dodatku kamp cały czas podnosi swój poziom usług (m.in. lodówki, prąd, pralki, wychodki i łazienki dla zwierzaków). POLECAM!
Blisko sklep i duuuużo drzew. Superowo! Moja żonka znowu chce tam jechać i... to jest jedyny problem bo może teraz warto zobaczyć coś innego..?
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 21.01.2005 16:34

IgnisDriver napisał(a):Byliśmy 2x na kampie Adriatic w Primostenie - w 2002 i w 2004 roku. Powiem krótko - super camp, super, rewelacyjne, czyste i duże sanitariaty a w dodatku kamp cały czas podnosi swój poziom usług (m.in. lodówki, prąd, pralki, wychodki i łazienki dla zwierzaków). POLECAM!
Blisko sklep i duuuużo drzew. Superowo! Moja żonka znowu chce tam jechać i... to jest jedyny problem bo może teraz warto zobaczyć coś innego..?

A daleko jest do Primostenia tzn. można dojść na piechotę, czy trzeba autkiem ?
mitam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mitam » 21.01.2005 17:49

cześć Krystek !!!!
Jak dobrze pamiętam to od tego campu do Primosten jest dobry kawałek drogi. Byłem tam zobaczyć we wrześniu jak jechaliśmy z Solarisu zwiedzać Primosten. Jeśli o mnie chodzi to można pokusić się na spacer. Długi spacer Postawiono tam nowiutkie toalety. Ale mnie osobiście przeraziła plaża. Nie rozglądałem się za bardzo ale dookoło skały. Teraz przeczytałem że jest tam też plaża żwirowa.
Pozdrawiam
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 21.01.2005 18:22

Witam kolegę ! Dzięki za info. Powolutku trzeba się rozglądać za miejscem na wakacyjny odpoczynek.
Pozdrawiam.
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 21.01.2005 20:17

Zgłaszam się po pół roku od wakacji w tym kampie.
Podpisuję się wszystkimi kończynami pod pochlebnymi ocenami!
Było naprawdę OK...

PozdraV,
J.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.01.2005 22:13

Byłem na kampigu Adriatyk w Primostem w 2002 r. i 2003 r.
Kamping zadrzewiony, plaża kamienista, widok na pełne morze,
zawsze orzeżwiająca bryza, czasem są duże fale jak wieje -ale wtedy morze zimniejsze, przed zachodem słońca morze srebrzyście błyszczy.
Ktoś pisał o "zapaszku", jest tyko przy oczyszczalni.
W porównaniu 2002 i 2003 roku kamping zmienił się na lepsze.
W 2002 r. teren pod namioty był pochyły i nierówny, część sanitariatów w remoncie i budowie, czasem brakowało ciepłej wody
W 2003 r. teren zniwelowano, urządzono "półki" pod nomioty, doprowadzono prąd-wystarczy 30-50 m kabla, wtyczka polska,
sanitariaty po remoncie, czyste i z ciepłą wodą.
Lepsze miejsca pod namiot są od strony widoku na Primosten.
Stanowiska nad samym morzem są zajęte przez stałe przyczepy
i namioty jakiegoś czeskiego biura podróży.
W 2003 r. syn wyłowił z morza śliczne muszelki - 4 sztuki różnej
wielkości, wyglądają jak mysia rodzinka, na skorupce mają z przodu
jakby dwa oczka, z tyłu krótki obcięty ogonek.
KAMPING WARTY POLECENIA. Życzę miłego pobytu.
Irek G
Globtroter
Camp Adriatic w Primostejn

Nieprzeczytany postnapisał(a) Irek G » 04.02.2005 13:09

W ubiegły roku byłem przejazdem w Primostejnie - z uwagi na to ,że planowałem wcześniej się tam zatrzymać odwiedziłem go z czystej ciekawości.
Uwagi :
1. Hałas od Magistrali
2. W lipcu ( pod koniec ) niesamowicie zapakowany

Polecam Camp MIRAN w Pirovacu
Gajus.ems
Cromaniak
Re: Camp Adriatic w Primostejn

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 04.02.2005 14:51

Irek G napisał(a):

Irku mógłbyś napisać coś wiecej o campie MIRAN np odległośc od morza, zadrzewienie, pojemność / w przybliżeniu oczywiście/ jakość sanitariatów i ewentualne wyposażenie w lodówki.
z góry dziękuję
GAJUS
Irek G
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Irek G » 04.02.2005 15:16

Gajus.ems napisał(a):
Irek G napisał(a):

Irku mógłbyś napisać coś wiecej o campie MIRAN np odległośc od morza, zadrzewienie, pojemność / w przybliżeniu oczywiście/ jakość sanitariatów i ewentualne wyposażenie w lodówki.
z góry dziękuję
GAJUS

Camp jest podzielony na dwie strefy. Ja wybrałem " droższą" o ok. 10kun/dzień , ale za to namiot miałem 10m od wody , a jak był odpływ ok.14-15m. Sanitariaty czyste , z wodą ciepłą nie było problemów.
Prąd był bezpłatny. Za 13 dni ( 2os. dorosłe+ dziecko 4 lata + samochód + namiot ) wyszło ok 1700kun
Jest osobny placyk na campie "ala" FKK
Cisza , spokój , może 200m od magistrali. Na terenie jest także hotel i domki do wynajęcia , ale drogie. Jeśli będziesz potrzebował namiarów daj znać poszukam ich stronkę
Pozdrawiam
petris
Cromaniak
temat postu

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 04.02.2005 15:30

Kamp,Adriatyk Ok mnie sie bardzo podoba , jest tylko okupowany przez Czechow,lecz nie tylko on jeden.tak ze miejsce nad woda trudno znalezc w sezonie,ja jezdze w czerwcu i tez jest od 3 lat tragedia. Bardzo podobal nam sie Rudine w Orasacu jest przepiekny .tylko na plaze trzeba schodzic chyba ze 100 schodow nie liczylam,obok kompleks apartamentow nie wiem czy sa juz czynne lecz zagospodarowanie terenu jak z bajki.wiele jest ladnych: Mediterane exkluzywny, obok camp .Koziarica w Pakostane,lecz wiele jest malutkich tez przyjemnych.My jak jedziemy wstepujemy po drodze do prawie kazdego wybierajac najbardziej nam odpowiadajacy,ostatnio szukamy takich aby byly przyczepy do wypozyczenia,Byly w Sutikli w Podgoze i chyba w Niwicach na Pagu Teraz szukam cos podobnego na Hvarze nie moge znalezc, chyba zamieszkam w apartamencie.Pozdrowienia Petris
Gajus.ems
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 04.02.2005 15:55

[/quote]

Jeśli będziesz potrzebował namiarów daj znać poszukam ich stronkę
Pozdrawiam[/quote]

Odnalazłem stronę http://www.rivijera.hr dla innych zainteresowanych/ Kiedyś juz ją przegladałem, jest odnowiona, ciekawe są kursy walut. Najbardziej miarodajne są dla mnie opinie osób które przebywały bezpośrednio na campach, o campie MIRAN na CRO PL trudno o informacje. Ze stronki campu wynika , że są tam lodówki. Ale nie jest to do końca jasne gdyż cennik podają wspólnie dla campów MIRAN i IMPERIAL. Pisałeś/Irek/ , że prąd jest wliczony w ogólną opłatę, a z cennika wynika, że nie. Oczywiście nie mam wątpliwości że jest tak jak mówisz i cennik bardziej dotyczy campu IMPERIAL. To jak jest z tymi lodówkami na MIRAN ?

Zmieniałem kilka razy post gdyż nie mogłem prawidłowo wprowadzić linka do campu MIRAN
GAJUS
Ostatnio edytowano 04.02.2005 16:22 przez Gajus.ems, łącznie edytowano 2 razy
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Czy był ktoś na kampingu Adriatic k. Primosten? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone