Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy brać ze sobą rowery ?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
robakk
Autostopowicz
Czy brać ze sobą rowery ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) robakk » 17.08.2005 10:31

Witam

Wybieram się 20 sierpnia do Dubrownika i zastanawiam się czy jest sens targac ze sobą rowery? Nie jesteśmy jakimiś cyklistami ale ot tak, chcieliśmy sobie jeszcze troszke pojeździć zanim odstawimy na jesień do garażu. Czy to ma sens? Czy jest gdzie pojeździć czy może jednak sobie darować?
Czy mógłby też ktoś napisać ile średnio zapłace za kwatere w okolicach Dobrovnika z dostępem do kuchni dla 2 osób ?

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź
Pieterko
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pieterko » 17.08.2005 12:24

Witam ziomali z Trójmiasta. Jeśli chodzi o rowery to dajcie sobie spokój. Jak wrócicie to sobie tu na miejscu pojeżdzicie. Bardzo mało osób widziałem jeżdzących na rowerach, a poza tym tyle kilometrów ciągnąć je ze sobą. Nie polecam. Jest dużo ciekawszych rzeczy do robienia.
Sylwek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwek » 18.08.2005 10:43

Witam - ja równiez zabieram rowery ale jedziemy w okolice sibenika a konkretnie Vodice (sprawdzone miejsce) i tam jest gdzie pojeździć na rowerach i rolkach. Dużo ludzi wieczorkiem śmiga na takim sprzęcie całymi rodzinami. W Dubrowniku nie byłem i niestety nie podpowiem, ale raczej z tego co sie orientuje tam raczej nie pojeździcie.
Pozdrawiam.
hubi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) hubi » 19.08.2005 21:35

Ja też wlokłem rowery ze sobą. Akurat w Dubrovniku był starszny upał a mieszkaliśmy dalej od centrum i podjazdy tan dość strome są a jazda na dwóch kołach była możliwa dopiero po 19! Ale np na Hvarze często użyaliśmy rowerków do zwiedzania no i na zakupy.
Mieszkam w górach i jazda po nich nie sprawia mi większych problemów ale przy tym upale w Cro to wymiękam. Ale z drugiej strony termin w którym się wybierasz może być o wiele lepszy od lipcowego. Tyle ode mnie decyzję i tak musisz podjąć sam.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi