Re: Czy Bałtyk to konkurencja dla Adriatyku w dobie autostr
napisał(a) Katerina » 18.02.2022 21:56
empire13 napisał(a):kaszubskiexpress napisał(a):gdy chce się udowodnić, że w Chorwacji wszystko jest super, to da się.
Ja lubię chorwackie kamienie, ale piasek jeszcze bardziej, między innymi dlatego, że mam cudowne wspomnienia z dzieciństwa, no może poza piaskiem w kanapce
A może po prostu są osoby, które wolą plaże bez piasku?
Jeśli chodzi o mnie, to nie ma większej orędowniczki urody naszych nadbałtyckich plaż, jednak zdecydowanie wolę je poza latem, chociaż w sezonie zdarza mi się wypad na plażing w tylko sobie znane miejsca (bezludne).
kaszubskiexpressBo generalnie trudno uwierzyć, że dziecko ma traumę, bo rodzice zabierali go na piaszczystą plażę
Oj, tam, nikt nie mówi o traumie na całe życie
, uruchomiło mi się wspomnienie przeżyć dziecka w okresie od 10 do 13 roku życia spędzającego "pod przymusem" każdy słoneczny dzień na plaży, nawet, gdy miało się inne wizje co do spędzenia wolnego czasu, jak zauważył Bogdan
( niekwestionowaną konkurencją było dla mnie zwiedzanie z kumplami bunkrów w lasach i domów do rozbiórki
)
Z piaskiem sobie radziłam, ale teraz wolę opalać się na skalistych plażach i tyle
bobooTo nic, że kumple zostali "w domu" i grają na podwórku w fusbal. Ty leż i się opalaj!
W moim przypadku było: " Leż na wznak i wygrzewaj zatoki."
Obowiązkowe 20 minut, bo w dzieciństwie miałam nawracające zapalenia tych zatok.
Też mam cudowne wspomnienia z młodzieńczych lat spędzanych głównie na plaży , ale piasek nigdy nie był moim przyjacielem - może też dlatego, że zdradzał mnie przed rodzicami, gdy byłam na wagarach...
Wracałam, niby po szkole, a tu kilo piachu na wycieraczce