joajer napisał(a):No to może chodźmy na golasa po mieście, dlaczego tylko po plaży.
Ja już zszedłem z drzewa ale jak ktoś lubi...
Haweł napisał(a):jan_s1 napisał(a):Haweł napisał(a):...na Bol widzialem wiele osob,ktore bez obciachu przebieraly po kapieli w morzu stroj na suchy........dawniej tego nie bylo,a jezdze juz do Chorwacji pare lat...
Dawniej było jeszcze bardziej, a teraz chyba tylko Polakom to przeszkadza - na szczęście nie wszystkim. Proponuję jeździć nad Bałtyk.
Wolalbym,zeby korzystali z parawanow,po to sa ustawiane na plazach...a dzieci na nich jest pelno,mozna im oszczedzic,widoku starych ludzi,ktorzy sie przebieraja bez obciachu,no chyba,ze Ci sie to podoba...taki widok ? gratki!!!
Janusz Bajcer napisał(a):joajer napisał(a):W Polsce nie ma na plażach ogólnych roznegliżowanych plażowiczów co mnie denerwuje w HR. Wchodzą między dzieci , wyciągają fujary (lub fujarki) i się wielce opalają między wszystkimi. Niesmaczne.
Nie widziałem na plażach ogólnych w Chorwacji fujar (lub fujarek), możesz wskazać na jakiej plaży Ty je widziałeś
piotrulex napisał(a):Mnie bardziej denerwuja tekstylni wlazacy na "nasze" plaze ktorym az szyja puchnie od krecenia glowa na lewo i prawo
piotrulex napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):joajer napisał(a):W Polsce nie ma na plażach ogólnych roznegliżowanych plażowiczów co mnie denerwuje w HR. Wchodzą między dzieci , wyciągają fujary (lub fujarki) i się wielce opalają między wszystkimi. Niesmaczne.
Nie widziałem na plażach ogólnych w Chorwacji fujar (lub fujarek), możesz wskazać na jakiej plaży Ty je widziałeś
No ja rowniez
Mnie bardziej denerwuja tekstylni wlazacy na "nasze" plaze ktorym az szyja puchnie od krecenia glowa na lewo i prawo
joajer napisał(a):"Nasze" plaże, czyli czyje? Chorwackie, Polskie czy też prywatne? No bo chyba nie publiczne.
weldon napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Naturyzm narodził się na plażach chorwackich.
Chyba jednak w Niemczech ...
Przynajmniej tam były pierwsze organizacje i pierwsze pismo naturystyczne i kluby.