rufus295 napisał(a):Nie rozumie dlaczego się dziwicie że ceny nie spadły. A nad Bałtykiem potaniało cokolwiek?
Poszło w górę + w wielu miejscach opłata covidowa jak u stomatologa
mahum napisał(a):Ale nikt tego nie neguje. Nie znam nikogo ani nawet nie słyszałem o takich osobach, które przedkładają Morze Bałtyckie nad Adriatyckim oczywiście zakładając, że byli nad obydwoma i mają płaszczyznę porównawczą. Ci, którzy twierdzą, że "Polska też jest piękna" z reguły byli najdalej w sąsiednim powiecie, ewentualnie w Krakowie na wycieczce szkolnej lub parę razy nad Bałtykiem właśnie.
dids76 napisał(a):Lechoo napisał(a):Mieszkam nad Bałtykiem i wolę zdecydowanie chorwacki żwirek niż wszędobylski bałtycki piach
Dla mnie też wielką zaletą chorwackich plaż jest brak piasku
mahum napisał(a):Ci, którzy twierdzą, że "Polska też jest piękna" z reguły byli najdalej w sąsiednim powiecie, ewentualnie w Krakowie na wycieczce szkolnej lub parę razy nad Bałtykiem właśnie.
dids76 napisał(a):Lechoo napisał(a):Mieszkam nad Bałtykiem i wolę zdecydowanie chorwacki żwirek niż wszędobylski bałtycki piach
marekkowalak napisał(a):dids76 napisał(a):Lechoo napisał(a):Mieszkam nad Bałtykiem i wolę zdecydowanie chorwacki żwirek niż wszędobylski bałtycki piach
Dokładnie - chyba zdecydowana większość woli kamyki od piasku - i to nie tylko polskiego, bo mam porównanie z np. włoskim. Chorwackie kamyki bez porównania lepsze!!
marekkowalak napisał(a):dids76 napisał(a):Lechoo napisał(a):Mieszkam nad Bałtykiem i wolę zdecydowanie chorwacki żwirek niż wszędobylski bałtycki piach
Dokładnie - chyba zdecydowana większość woli kamyki od piasku - i to nie tylko polskiego, bo mam porównanie z np. włoskim. Chorwackie kamyki bez porównania lepsze!!
Całkowicie popieram.Krzychooo napisał(a):Chorwację uwielbiam, ale są aspekty, w których Bałtyk moim zdaniem bije Jadran - dłuuugie spacery brzegiem, bieganie po plaży o świcie, coraz więcej świetnych ścieżek rowerowych, możliwość uprawiania sportów na piasku, mniejsze ryzyko kontuzji po upadku (mam 1,5-roczną córkę)...
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko