Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy Bałtyk to konkurencja dla Adriatyku w dobie autostrad?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Lechoo
Cromaniak
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 14.06.2020 18:04

rufus295 napisał(a):Nie rozumie dlaczego się dziwicie że ceny nie spadły. A nad Bałtykiem potaniało cokolwiek?

Poszło w górę + w wielu miejscach opłata covidowa jak u stomatologa :mrgreen: :mrgreen:
xenon75
Globtroter
Re: Koronawirus/COVID19/SARS-CoV-2/pandemia - a wakacje 2020

Nieprzeczytany postnapisał(a) xenon75 » 20.06.2020 13:35

Wolę Chorwackie ciepłe czyste morze niż zimny Bałtyk i ceny za rybę jak z kosmosu.Nikt nad Bałtykiem nie przestrzega dezynfekcji rąk. Płyn w barze stoi ale nie używany przez nikogo taka prawda.
Kumpel wrócił ze Stegny to jeszcze na koniec musiał zapłacić 150zł za dezynfekcje kwatery a to zwykła ściema
mahum
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahum » 20.06.2020 13:43

Ale nikt tego nie neguje. Nie znam nikogo ani nawet nie słyszałem o takich osobach, które przedkładają Morze Bałtyckie nad Adriatyckim oczywiście zakładając, że byli nad obydwoma i mają płaszczyznę porównawczą. Ci, którzy twierdzą, że "Polska też jest piękna" z reguły byli najdalej w sąsiednim powiecie, ewentualnie w Krakowie na wycieczce szkolnej lub parę razy nad Bałtykiem właśnie.
robertms
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) robertms » 20.06.2020 17:02

mahum napisał(a):Ale nikt tego nie neguje. Nie znam nikogo ani nawet nie słyszałem o takich osobach, które przedkładają Morze Bałtyckie nad Adriatyckim oczywiście zakładając, że byli nad obydwoma i mają płaszczyznę porównawczą. Ci, którzy twierdzą, że "Polska też jest piękna" z reguły byli najdalej w sąsiednim powiecie, ewentualnie w Krakowie na wycieczce szkolnej lub parę razy nad Bałtykiem właśnie.

PL jest piękna...
Tacy np. Chorwaci, jakby zobaczyli nasze plaże, szybko zapomnieliby o kamykach i betonach u siebie. Tylko, zeby nie wchodzili do Bałtyku, bo wtedy cały czar by prysł... ;)
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 20.06.2020 17:11

Mieszkam nad Bałtykiem i wolę zdecydowanie chorwacki żwirek niż wszędobylski bałtycki piach ;)
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 20.06.2020 17:36

Lechoo napisał(a):Mieszkam nad Bałtykiem i wolę zdecydowanie chorwacki żwirek niż wszędobylski bałtycki piach ;)

Dla mnie też wielką zaletą chorwackich plaż jest brak piasku :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.06.2020 17:39

dids76 napisał(a):
Lechoo napisał(a):Mieszkam nad Bałtykiem i wolę zdecydowanie chorwacki żwirek niż wszędobylski bałtycki piach ;)

Chyba większość z nas woli plaże bez piachu :)
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 20.06.2020 17:58

Jest nas zdecydowanie więcej :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.06.2020 18:06

mahum napisał(a):Ci, którzy twierdzą, że "Polska też jest piękna" z reguły byli najdalej w sąsiednim powiecie, ewentualnie w Krakowie na wycieczce szkolnej lub parę razy nad Bałtykiem właśnie.

Made my day - człowieniu, nie mierz innych swoją miarą...

eastwood3.gif
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 20.06.2020 18:25

dids76 napisał(a):

Dokładnie - chyba zdecydowana większość woli kamyki od piasku - i to nie tylko polskiego, bo mam porównanie z np. włoskim. Chorwackie kamyki bez porównania lepsze!!
Marianos
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marianos » 20.06.2020 18:55

Powiem tak: Piach jest OK. jak nie ma wiatru. Ale nad Bałtykiem niestety mało kiedy tak jest. Dlatego wolę Adriatyk chociaż Bałtyk już w tym roku zaliczyłem i teraz czas na Adriatyk. :D
robertms
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) robertms » 20.06.2020 19:13

marekkowalak napisał(a):
dids76 napisał(a):

Dokładnie - chyba zdecydowana większość woli kamyki od piasku - i to nie tylko polskiego, bo mam porównanie z np. włoskim. Chorwackie kamyki bez porównania lepsze!!

Kamyki w HR sa ok, ale kto widzial na polskich plazach goscia w butach do plywania... Peeling za free...
Poza tym, wloskie plaze sa rownie piekne, jak w PL... ;)
grab56
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grab56 » 20.06.2020 19:15

marekkowalak napisał(a):
dids76 napisał(a):

Podzielam wasze zdanie, ale przekonałem się o tym dopiero, gry pierwszy raz pojechałem do Chorwacji. Oczywiście pełen obaw, czy na tych kamieniach da się jakoś wypocząć i czy dzieci nie będą się nudzić bez piasku. Obawy oczywiście wyparowały, a mój młodszy gałgan (5 lat) odlicza już dni do kolejnego wyjazdu i kłóci się ze mną, że "przedłużam", gdy on powie mniejszą liczbę dni, a ja go poprawiam :lol: :lol: :lol:
Krzychooo
Cromaniak
Re: Czy Bałtyk to konkurencja dla Adriatyku w dobie autostr

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 20.06.2020 21:16

Jeśli ktoś jest nieogarnięty w kwestii organizacji wyjazdu nad Bałtyk, nie potrafi znaleźć spokojnego miejsca z niemal pustą plażą (a takie serio istnieją) i utożsamia z koszmarnym Władysławowem 400-kilometrowe wybrzeże, to faktycznie nie ma czego szukać nad Bałtykiem...

Chorwację uwielbiam, ale są aspekty, w których Bałtyk moim zdaniem bije Jadran - dłuuugie spacery brzegiem, bieganie po plaży o świcie, coraz więcej świetnych ścieżek rowerowych, możliwość uprawiania sportów na piasku, mniejsze ryzyko kontuzji po upadku (mam 1,5-roczną córkę)... Temperatura wody? Cóż, nie dla każdego kąpiel jest priorytetem.

Rzecz jasna - Jadran ma więcej zalet, ale plucie na Bałtyk i zarzucanie każdemu, kto tam jeździ, że jest Januszem i frajerem (a tak wynika z części postów) jest słabe...
piekara114
Opiekun działu
Re: Czy Bałtyk to konkurencja dla Adriatyku w dobie autostr

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 20.06.2020 21:19

Krzychooo napisał(a):Chorwację uwielbiam, ale są aspekty, w których Bałtyk moim zdaniem bije Jadran - dłuuugie spacery brzegiem, bieganie po plaży o świcie, coraz więcej świetnych ścieżek rowerowych, możliwość uprawiania sportów na piasku, mniejsze ryzyko kontuzji po upadku (mam 1,5-roczną córkę)...
Całkowicie popieram.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Czy Bałtyk to konkurencja dla Adriatyku w dobie autostrad? - strona 5...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone