Jesli ktos lubi jezdzic autem - Bałtyk/Mazury dobre na wypad weekendowy (400 km.), dluzszy wypad nad Adriatyk - polnocne Wlochy/Chorwacja (1400 km.).
pozdrawiam swiatecznie.
Trajgul napisał(a):sito_zabrze napisał(a):Nie wiem ile razy byłem nad Bałtykiem ale pewnie z 25-30 razy.
W sensie, że na wakacjach?
sito_zabrze napisał(a):Najwięcej jezdzilem jako dzieciak
CzechuXX napisał(a):Ponieważ jestem z Gdańska to nie potrzebuję noclegu nad naszym morzem.
Trajgul napisał(a):Potwierdza się zjawisko, które kiedyś zaobserwowałem nad polskim morzem, że najwięcej jest samochodów z rejestracją z południowej Polski .
Trajgul napisał(a):sito_zabrze napisał(a):Najwięcej jezdzilem jako dzieciak
W porządku. Pytałem, bo sporo tego było, tym bardziej, że jesteś z Zabrza.
Potwierdza się zjawisko, które kiedyś zaobserwowałem nad polskim morzem, że najwięcej jest samochodów z rejestracją z południowej Polski .
I kolejna kwestia: my z południa nie wyskoczymy sobie nad Bałtyk na weekend, jak choćby z centralnej Polski, więc jak chcemy po korzystać z plaży i morza to tylko pełen sezon to i tych tablic najwięcej....robertms napisał(a):Nic dziwnego, skoro chyba ok. 1/7 populacji Polakow mieszka w szerokopojetej aglomeracji slaskiej...Trajgul napisał(a):Potwierdza się zjawisko, które kiedyś zaobserwowałem nad polskim morzem, że najwięcej jest samochodów z rejestracją z południowej Polski .
robertms napisał(a):Nic dziwnego, skoro chyba ok. 1/7 populacji Polakow mieszka w szerokopojetej aglomeracji slaskiej...
sito_zabrze napisał(a):Tata pracował w kopalni, a ponieważ kopalnia miala swój ośrodek w Krynicy Morskiej to kazde wakacje tam spędzałem. Było do wyboru, albo 2 turnusy na koloniach po 3 tygodnie kazdy w kampingu, albo 1 turnus na koloniach a drugi juz z rodzicami w tym samym ośrodku w części "hotelowej".
piekara114 napisał(a):I kolejna kwestia: my z południa nie wyskoczymy sobie nad Bałtyk na weekend, jak choćby z centralnej Polski, więc jak chcemy po korzystać z plaży i morza to tylko pełen sezon to i tych tablic najwięcej....
Trajgul napisał(a):O to chodzi, że Śląsk=Górnictwo=Bałtyk? Stąd taka popularność.
boboo napisał(a):Porównałem tak z sufitu: Rowy i Lumbardę (tylko przez booking).
Ponieważ żywimy się tylko w konobach/restauracjach, wychodzę z założenia*, że ceny będą podobne, czyli je pomijam.
Koszt paliwa przyjmuję na 6 € / 100 km
Nie wliczam wycieczek, atrakcji itp.
Tylko dojazd i noclegi.
Jakby to powiedzieć
może znacznie taniej nie jest, ale wychodzi mi na to, że kars nie "piedrąli"
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko