arturescu napisał(a):kaszubskiexpress napisał(a):Obawiam się, że nie zrozumiałeś mojego wpisu.
Uważne czytanie się kłania...
Spróbuję wyjaśnić....
Ja piszę.....
kaszubskiexpress napisał(a):Wystarczy po wejściu na plażę pójść w jedną albo drugą stronę 200 metrów od centralnego wejścia np w Kużnicy, czy Chałupach. Obarczonych workiem brzusznym przejście 30 metrów może zabić, więc zalegają przy głównych wejściach.
Ty piszesz....
arturescu napisał(a):Nad Bałtykiem nie mam takiej możliwości, najpierw muszę dojść do kawałek do plaży, zwykle zatłoczonej), albo jeszcze dłuższy kawałek do miejsca w miarę pustego.
Piszemy o tym samym, ja wyjaśniam, że można a Ty narzekasz.
Zdjęć zapchanych turystami plaż w Chorwacji nie chce mi się wklejać.
arturescu napisał(a):ale w Chorwacji (także w Grecji albo Włoszech) mogę znaleźć sobie miejsce przy własnej zatoczce, gdzie z tarasu dorzucę do morza mokrymi gaciami, nawet się nie wychylając.
W Dubrowniku do plaży schodziłem po 120 schodach, na Starim Gradzie na Hvarze do najlepszej plaży musieliśmy jechać 3 km, potem 15 minut z buta.
W Splicie do plaży jechaliśmy 2 km.
W BV do plaży maiłem blisko, przeszedłem przez ulicę i po kilku schodach.
Nigdzie nie było mi dane dorzucić gaciami do plaży, no chyba, że powinny być obciążone, ale wolałbym nie sprawdzać.
Chcesz przy plaży, proszę..
Jurata
Kużnica
To z mojego podwórka, ale jest tego znacznie więcej.
arturescu napisał(a):Inną spraw jest to co na tej bałtyckiej plaży robić, jeśli do morza nie można wejść bo sinice.
Sinice pojawiają się przy nagłym wzroście termperatury i póżniej znikają. Nie pojawiają się na wielkanoc i nie znikają na wigilię.
Nie zamierzam nikogo zachęcać do odpoczynku nad naszym morzem.
Wk... mnie to ciągłe stękanie.
Południe Europy jest fajne, ciepła woda, palmy ale dlaczego zawsze przeciwstawia się temu podobno syf i szambo na naszych plażach.
Najgorsze plaże widziałem we Włoszech.