wiolek_lp napisał(a):Mąż ma fantazję wyskoczyć w zimie nad nasze morze, w jakie okolice celować ?
Trajgul napisał(a):wiolek_lp napisał(a):Mąż ma fantazję wyskoczyć w zimie nad nasze morze, w jakie okolice celować ?
Daj spokój, niech inaczej spożytkuje swoje fantazje . Półtora roku temu skoczyłem sobie zimą nad morze, żeby spalić długość papierosa. Wynudziłem się te 5-10 minut i wróciłem do domu .
wiolek_lp napisał(a):piotrulex napisał(a):Lechoo napisał(a): ... Dlatego nad Bałytkiem najlepsze są "zadupia" ...
Tak zawsze było, jest i oby pozostało, więc nie mówmy tego tak głośno miłośnikom Sopotu, Władysławowa czy innej Łeby
Dla nas i nad Adriatykiem "zadupie" jest najlepsze
Aby popstrykać kilka zdjęć przedzieramy się przez górki kilka zatoczek dalej, czasami udaje się zrobić kadr obejmujący z 50m szerokości plaży na której nikogo nie ma
Ej dajcie znać jak nazywają się te zadupia ?
Nad morzem w Pl byłam tylko w Unieściu, nie powiem pogoda nam się wtedy w sierpniu udała, gorzej z morzem, które w pewnym momencie miało 9 topni, ale to jak się w ciągu 2 tyg wynudziłam to szok
Mąż ma fantazję wyskoczyć w zimie nad nasze morze, w jakie okolice celować ?
Z tymi czystymi rzekami to tak fajnie nie jest.... Może i czyste nie są, ale wiele wiosek w okolicy nie jest skanalizowana, a szamba do najszczelniejszych nie należą, więc sporo do rzek trafia...Pääkäyttäjä napisał(a):... zawsze można też pojechać do Ustronia i Wisły i potaplać się w dość czystej rzece, także Hanysy mają sie kaj kąpać
piotrulex napisał(a):
My co najmniej raz w roku zimą
Sprawdzamy kierunek wiatru aby nie iść pod wiatr. Jedziemy np. do Orłowa, parkujemy gdzieś auto, np. przy CH Klif, na plażę i nią idziemy do Gdyni, tam jakiś obiadek, na SKM i kurs do Orłowa. Do auta i do domu . Można i w drugą stronę aby np. w Sopocie na plaży z sauny skorzystać a po niej szybka kąpiel w morzu. Sauny nie są złe a widok z okna wręcz kapitalny
Lechoo napisał(a):wiolek_lp napisał(a):Ej dajcie znać jak nazywają się te zadupia ?
Np. Dębina, Czołpino
kawo napisał(a):Z Rzeszowa to najbliżej i całkiem nieźle: Stegna, Jantar, Krynica Morska ..... Piaski ( tu zadupie)
wiolek_lp napisał(a):Ale wiecie co... zarezerwowałam 4 noce na sylwestra w tej Baśce... Nie wiem co z tego wyjdzie, ale marzyć można mając miejscówkę
piekara114 napisał(a):Z tymi czystymi rzekami to tak fajnie nie jest.... Może i czyste nie są, ale wiele wiosek w okolicy nie jest skanalizowana, a szamba do najszczelniejszych nie należą, więc sporo do rzek trafia...Pääkäyttäjä napisał(a):... zawsze można też pojechać do Ustronia i Wisły i potaplać się w dość czystej rzece, także Hanysy mają sie kaj kąpać
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko