Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy Bałtyk to konkurencja dla Adriatyku w dobie autostrad?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM
Re: Czy Bałtyk to konkurencja dla Adriatyku w dobie autostr

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 11.07.2015 09:55

greenrs napisał(a):Bo to nie o szczególny urok Bałtyku czy Sopotu tu chodzi a o zwyczajny szpan.

No i po co ja się opisałem tyle o tych Krupówkach? :roll:
Wystarczyło jedno zdanie.... :? :oczko_usmiech:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 11.07.2015 10:19

anakin napisał(a):
greenrs napisał(a):Bo to nie o szczególny urok Bałtyku czy Sopotu tu chodzi a o zwyczajny szpan.

No i po co ja się opisałem tyle o tych Krupówkach? :roll:
Wystarczyło jedno zdanie.... :? :oczko_usmiech:

Gdybym widział Twój post to bym się nie powtarzał :mrgreen: ale w trakcie pisania mojego zrobiłem sobie przerwę na śniadanie a Ty się wstrzeliłeś między jajko i kanapkę :oczko_usmiech:
A&S
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) A&S » 11.07.2015 12:13

anakin napisał(a):
kaszubskiexpress napisał(a):Czasami wieczorami z żoną chodzimy do Sopotu na drinka, czy lody, wystarczy spojrzeć na parkingi przy łazienkach południowych, tam stoją fury, których właściciele mogą pojechać w każde miejsce na świecie, a przyjeżdżają tutaj. Prawdopodobnie nikt ich nie zmusza. :wink:

Tak jak w Zakopanem przy Krupówkach.
Mówię Ci......jakie furyyyyyyyyyyyyyyyyy mają........ :!: 8O
A jakie narty wypasione.......... 8O
I jak dymają z nimi w górę i w dół.........tychże Krupówek oczywiście. :mrgreen:
Prawdopodobnie nikt ich nie zmusza. :wink:

I dlatego Bałtyk idealnie na weekend a Zakopane na jeden dzień na motorze lub po wyjściu w Tatry na obiad :) Takie moje zdanie :)
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 11.07.2015 12:18

W sumie Bałtyk a Adriatyk to nie tylko Polska czy Chorwacja ale także Italia, Albania czy też Łotwa albo Szwecja
Załączniki:
100_4139.JPG
Adriatyk i hotel Adriatic, plaża okropna, to w Albanii, ludzi zero bo to wrzesień a woda była szaro-brązowa
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 11.07.2015 16:04

anakin napisał(a):W tym roku ocenimy walory Oceanu Atlantyckiego, w jego północnej części.

Się w doopie poprzewracało........ 8O

Leon ja rozumiem żeś zarobiony ,ale wpadniesz na tą kawę czy nie ?
Wiesz...... musimy obgadać euro czy kuny , objazd Slo , gdzie winiety i te sprawy , 11 września 3:00 wyjazd........... :oczko_usmiech:
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 11.07.2015 17:01

maniust napisał(a):
anakin napisał(a):W tym roku ocenimy walory Oceanu Atlantyckiego, w jego północnej części.

Leon ja rozumiem żeś zarobiony ,ale wpadniesz na tą kawę czy nie ?
Wiesz...... musimy obgadać euro czy kuny , objazd Slo , gdzie winiety i te sprawy , 11 września 3:00 wyjazd........... :oczko_usmiech:

W takich czasach kasę kupować i wozić? Nie wyobrażam sobie mieć bank który prowizję pobiera, bierze się kartę i tyle, i wygodnie i bezpiecznie.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 11.07.2015 20:12

maniust napisał(a):

Nie w doopie, tylko w cytrynie..... :roll:

Takie tam znad morza.......
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 13.07.2015 07:46

maniust napisał(a):Leon ja rozumiem żeś zarobiony ,ale wpadniesz na tą kawę czy nie ?

Zarobiony jestem, ale wpadnę na bank.
:hut:
euromissile
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) euromissile » 14.07.2015 12:44

Nad naszym morzem byłem pare razy no i jak to w PL jak nie padało to wiało a to znów zimno. Ceny wiadomo i o, tyle użyłem z urlopu że hej. :roll: Tylko wątroba prosiła 'wracajmy juz wracajmy!' :D

W 2009r. pierwszy raz w cro i... szok, niedowierzanie, kopara w dół :lol:

i teraz 3. raz bedziemy jechac.

Nad Bałtykiem bylismy w zeszłym roku. Wyjechałem w niedziele o 8 rano wróciłem w tą samą niedziele o 21 i o dziwo była pogoda :lol: Mieliśmy jechać nad jezioro gdzies no ale tak jakos wyszło :D

Z centrum PL nie było tragedii.

Dlatego jak cos to taki wypad nad naszą smródkę preferuje :D
Użytkownik usunięty
Re: W tym roku ceny ostro w górę?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.09.2015 16:20

Ceny w przyszłym roku mogą pójść ostro w górę, ale nad Bałtykiem. Jeśli Europa sobie nie poradzi z problemem imigrantów.
Tanie kraje muzułmańskie się na razie skończyły. Grecja, Turcja i Bałkany są zagrożone. A nowsze kierunki typu np. Zanzibar odbiegają kosztami od tamtych.
Wniosek pesymistyczny, ale niestety nie niemożliwy.
kadetdudi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kadetdudi » 19.09.2015 21:30

sdolas napisał(a):Tak prawdę mówiąc to nie do końca jestem pewien kogo można uznać za bardziej zachłannego, czy Chorwata który trzyma dość wysoki standard, łącznie z wyposażeniem kuchni, klima itp itd, czy polskiego gospodarza wynajmującego ze te same pieniądze skromny pokój :wink:

Nie wiem gdzie jeździsz, ale za 40-50 zł za osobę w Polsce można wynająć na dość dobrym poziomie pokój. I przykładów mógłbym tu mnożyć, ale reklamy robić nie będę. Za podobną kwotę mam miejscówkę w Chorwacji (o której już na forum pisałem), jednak standard nieco niższy.
sdolas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sdolas » 19.09.2015 21:49

Skoro był poruszony temat pazerności, skoro ceny porównywalne, to kto jest bardziej pazerny, nasi rodacy czy Chorwaci :wink: ?
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 19.09.2015 22:29

kadetdudi napisał(a):Nie wiem gdzie jeździsz, ale za 40-50 zł za osobę w Polsce można wynająć na dość dobrym poziomie pokój. I przykładów mógłbym tu mnożyć, ale reklamy robić nie będę.

Nad Bałtykiem w środku sezonu? Koniecznie musisz dać namiary :!:
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 20.09.2015 06:28

40zł od łba to płacę za kwatery dla swych pracowników w domku holenderskim na zadupiu a nie w sezonie nad morzem.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 20.09.2015 07:31

Z napisał(a):40zł od łba to płacę za kwatery dla swych pracowników w domku holenderskim na zadupiu a nie w sezonie nad morzem.

Nie przesadzaj. Nie płacisz miesięcznie za pracownika 1200 zł i to w przyczepie. Do rozrzutnych osób to Ty :roll: nie należysz - raczej do kategorii chytrych takich niby oszczędnych i gospodarnych.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Czy Bałtyk to konkurencja dla Adriatyku w dobie autostrad? - strona 2...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies