Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy Bałtyk to konkurencja dla Adriatyku w dobie autostrad?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bea.ta
Legenda
Re: Czy Bałtyk to konkurencja dla Adriatyku w dobie autostr

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 10.07.2015 18:35

joajer napisał(a):Tak jadłem, np super pizzę w 2000r i w 2013r Ta z 2013 była gorsza (było ich kilka z różnych knajpek) niż w polsce, frutti do mare, kilka krewetek koktajlowych z dyskontu i to wszystko, ale skoro jest 100000 klientów którzy płacą i nie narzekają to po co się męczyć, komuś się wydaje, że jak jest turystą z polski to go nie zrobią w bambuko, niestety zrobią!

Rysiek wspomniał i pomidorach, ja pomyślałam o arbuzie.
Po takim chorwackim - to już żaden nie smakuje ... (jeszcze w Indiach jadłam pyszne ;) )
Może Twoje frutti do mare nie było dobre bo nie było frutti di mare :)
Piłam pyszny Prošek we Vrboskiej, piłam taki sobie w Dubrovniku, i co mam mówić, że prošek jest okropny????

maniust napisał(a):A ja nie :oczko_usmiech: , u nas w Gd na hali targowej sprzedaje kobitka pomidory malinowe , no cud , miód i orzeszki :) , w Cro tak pysznych nie ma.

Moja ciocia w ogródku też ma pyszne ... :roll: a do Cro mam tak samo blisko jak do Ciebie Maniek :)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 10.07.2015 18:42

Bea.ta napisał(a):ico mam mówić, że prošek jest okropny????

.....bo dla mnie jest (celowo podkreśliłem że dla mnie ), bo ja nie trawię żadnego wina. :mrgreen:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 10.07.2015 18:45

maniust napisał(a):

.....bo dla mnie jest (celowo podkreśliłem że dla mnie ), bo ja nie trawię żadnego wina. :mrgreen:

Ja też wolę travaricę :) ale jakbyś tego konkretnego spróbował .... mmm po degustacji nie wiedziałam, czy do wyjścia trafię ;)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 10.07.2015 18:48

Bea.ta napisał(a):
maniust napisał(a):

Ja też wolę travaricę :) ale jakbyś tego konkretnego spróbował .... mmm po degustacji nie wiedziałam, czy do wyjścia trafię ;)

Próbował nie raz , nie podeszło :roll: , ale mówisz że aż tak sponiewiera po degustacji ? :lol:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 10.07.2015 18:55

maniust napisał(a):Próbował nie raz , nie podeszło :roll: , ale mówisz że aż tak sponiewiera po degustacji ? :lol:

No wiesz ... cały dzień na plaży ..... :roll: mało jedzenia :)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 10.07.2015 19:31

Bea.ta napisał(a):
maniust napisał(a):Próbował nie raz , nie podeszło :roll: , ale mówisz że aż tak sponiewiera po degustacji ? :lol:

No wiesz ... cały dzień na plaży ..... :roll: mało jedzenia :)

Pamiętam swój pobyt pierwszy pobyt w Rovinj , poszliśmy do takie wielkiego gościa do piwnicy i jak walnąłem kielonka travaricy , tom mało żem z klapek nie wyskoczył , tak sponiewierała. :oczko_usmiech:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 10.07.2015 19:57

Widzę, że kolejna dyskusja o tym co bardziej wali kupa, czy gówno ma się dobrze.

krzychooo świetne zdjęcia. 8)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 10.07.2015 20:06

kaszubskiexpress napisał(a):Widzę, że kolejna dyskusja o tym co bardziej wali kupa, czy gówno ma się dobrze.

krzychooo świetne zdjęcia. 8)

:D :smo:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 10.07.2015 20:09

jara napisał(a):
:D :smo:

Ty mi tutaj nie cmokaj, pisz gdzie na urlop :mrgreen:

I dlaczego w te ukropy bez sinic :D
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 10.07.2015 20:14

kaszubskiexpress napisał(a):Ty mi tutaj nie cmokaj, pisz gdzie na urlop :mrgreen:

I dlaczego w te ukropy bez sinic :D

Nie wiem jeszcze. Dlatego czytam ten wątek. Nad Bałtykiem nie byłem 5 lat. Jak sytuacja i czas pozwolą to pojadę do Cro, jak nie to może gdzieś nad polskie morze. :D
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 10.07.2015 20:25

Wiem, że to wątek Hrvatski Jadran kontra Polski Bałtyk ale czy nie jeździcie nigdzie indziej?
Tylko ta Chorwacja? Przecież w szczycie sezonu tam jest okropnie... jak nie ten zimny Bałtyk to jest jeszcze fajna Bułgaria czy też Grecja, to nic, że bankrut, morze i plaże są takie, że HR może się schować, jedyna zaleta HR to bliskość, eurowatość i autostradowość i niestety korkowość , tłumność i drogość.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 10.07.2015 20:39

joajer napisał(a):Wiem, że to wątek Hrvatski Jadran kontra Polski Bałtyk ale czy nie jeździcie nigdzie indziej?

Oczywiście, że jeździmy (albo zamierzamy pojechać).
Można rozwinąć o morze Tyrreńskie, Jońskie, Egejskie, czy nawet Balearskie, ale staramy się być wierni tematowi,
który zapoczątkowałeś w pierwszym poście tego wątku. :)

Bo niewierność źle się kończy ... :mrgreen:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 10.07.2015 20:40

Miałem przez 10 lat teściów prowadzących OW w Krynicy Morskiej. Żona z dziećmi ( jeszcze wtedy nieszkolnymi ) przebywała tam przez 90% roku. Ja z doskoku. Niestety, najgorzej wspominam miesiące letnie. Przez tłumy wczasowiczów i chociaż mniejsze niż gdzie indziej bo to zatoka, sinice. Na szczęście plaża nasza była na początku miejscowości, więc tu nie było problemu. Jednak każdorazowa wyprawa do tzw. centrum w sezonie, z wózkiem dziecięcym, to było prawdziwe wyzwanie. O jedzeniu się nie wypowiem, nie korzystaliśmy z licznych smażalni. Ryby nabyte od rybaków przygotowywaliśmy sami, a sporą część przywoziłem jako świeże do Aleksa, poowijane w pokrzywy. W 2012 pojechałem pierwszy raz do Cro i powtórzyłem to przez następne 2 lata. Nie będę piał peanów na ten temat, wiadomo, z tego się nie wychodzi :D ale napiszę krótko. Ciągnie mnie nad Bałtyk. I gdy w obecnej sytuacji mogę nie mieć urlopu lub mieć tylko 7 dni, to pojadę nad Bałtyk. Ale nie do Krynicy. Chciałbym do Rewala.
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 10.07.2015 20:41

No jasne, to piszcie dalej o przewadze morza nad morzem, przyjemnie się czyta...
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 10.07.2015 21:11

jara napisał(a):Ciągnie mnie nad Bałtyk. I gdy w obecnej sytuacji mogę nie mieć urlopu lub mieć tylko 7 dni, to pojadę nad Bałtyk. Ale nie do Krynicy. Chciałbym do Rewala.

I mnie ciągnie, bo zawsze będę powtarzał, że polskie wybrzeże jest pełne urokliwych zakątków, ale ...
argumenty przeciw już padły i ze względu na te argumenty robimy tak, że nad Bałtyk robimy krótki
wypad raz w roku, a urlop spędzamy bardziej na południu.

Poza pewnym okresem babek i zamków z piasku, kiedy z pewnych względów, przez pięć lat jeździliśmy
w jedno miejsce, od wielu już lat mamy zasadę, że za każdym razem jedziemy w inne.

Tym sposobem poznaliśmy plaże w Świnoujściu i w Piaskach oraz w wielu miejscowościach pośrodku.

Mamy znajomych, dla których liczą się tylko takie miejscowości jak Międzyzdroje, Mielno, czy Władysławowo
i o takich miejscach jak Rowy, Mrzeżyno, Dźwirzyno, Sasino, Wicie czy Piaski nawet nie bardzo słyszeli,
a miejsca te urzekają swoim klimatem i nie przytłaczają zgiełkiem znanych kurortów.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Czy Bałtyk to konkurencja dla Adriatyku w dobie autostrad? - strona 2...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies