hepik napisał(a):joajer napisał(a):Wydając jakieś 100zł na autostradę możemy być w ciągu 5h nad morzem.
50 km z K-ce do Krakowa na dzisiaj -16 zł.
Ale za te 16 zł dojedziesz z Krakowa do granicy Niemiec a to już prawie 400km autostrady
hepik napisał(a):joajer napisał(a):Wydając jakieś 100zł na autostradę możemy być w ciągu 5h nad morzem.
50 km z K-ce do Krakowa na dzisiaj -16 zł.
Fatamorgana napisał(a): znając nasze pały.
Jacek S. napisał(a):ad. 2 i 5. Nie wiem kiedy ostatnio u nas byłeś.
Generalnie nie można generalizować.
anakin napisał(a):Bocian napisał(a):joajer napisał(a):znając nasze pały.
A ty znasz swoja pałę?
Poczekaj.Jak im dźwigną albo porysują te wypasione furzyska- wtedy na pewno pozna jeden z drugim.
To pewnie jedni z tych "mistrzów prostej",więc.......
joajer napisał(a):Ale za te 16 zł dojedziesz z Krakowa do granicy Niemiec a to już prawie 400km autostrady
Fatamorgana napisał(a):... rzeki wpadają do morza wlokąc ze sobą Bóg wie co
Fatamorgana napisał(a):Generalnie to przyjacielu mam dobrą pamięć i słuchałem uważnie informacji w lato o stanie kąpielisk bałtyckich (a także o ich problemach)
Fatamorgana napisał(a):oraz cały czas zdaję sobie sprawę z oczywistego faktu, że Bałtyk nie jest odgrodzony od Pomorza żadnymi górami, więc rzeki wpadają do morza wlokąc ze sobą Bóg wie co, natomiast Jadran ma znakomitą ochronę przed wnętrzem lądu (a np. taka Cetina jest czyściutka, że hej!)- a gdy weźmiemy pod uwagę, ze cały pas wybrzeża w CRO żyje z turystyki, to oczywiste jest, że tam się bardziej dba niz u nas, bo nie dość, ze ludziom zależy (inaczej stracą), to jeszcze nawet jakby innym nie zależało, to ci inni nie mają jak zasyfić wybrzeża.
Fatamorgana napisał(a):U nas przeciętny rolnik lub pseudoekobiznesmen z Pomorza ma gdzieś czy hotelarz na wybrzeżu przez jego brak rozumu zarobi czy straci.
Takie są realia.
Fatamorgana napisał(a):Btw. ja już nie bywam w Polsce- ja tu mieszkam....
Fatamorgana napisał(a):Dla wyjaśnienia: pały= policjanci...
Fatamorgana napisał(a): że polskiej policji nie szanuję i nie mam o niej dobrego zdania.
Fatamorgana napisał(a): a gdy weźmiemy pod uwagę, ze cały pas wybrzeża w CRO żyje z turystyki, to oczywiste jest, że tam się bardziej dba niz u nas, bo nie dość, ze ludziom zależy (inaczej stracą)
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):http://www.voda.hr/Default.aspx?art=292&sec=2
..jest ich malo, ale są (dokladnie 109)
Fatamorgana napisał(a):Dla wyjaśnienia: pały= policjanci...
jan_s1 napisał(a):....
I to by było na tyle.
joajer napisał(a):A Policję szanuję, w przeciwieństwie do straży miejskiej.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko